6/29/2012

Prêt-à-click


This weekend is our moving weekend, finally! The best thing you can do in this crazy heat, ha! So keep your fingers crossed, not everything is finished in our new home, but shortly I will show you more pictures.
Tento víkend sa sťahujeme, konečne! Výborne načasované s fajnými horúčavami, tak držte palce! V novom byte ešte nie je všetko úplne dokončené, ale postupne bude a postupne vám ukážem viac fotiek.

1. This one was taken at the F&F showroom, where I fell in love with the F&F Home collection. I never felt the need for anything blue in my space, but I am starting to fall for it, also thanks to these beautiful patterns. The pillow on the right, with the geometric pattern, is moving this weekend with us. Thanks to the girls at the showroom! :-)
Táto fotka vznikla v F&F showroome, kde mi padla do oka nová F&F Home kolekcia. Nikdy som modrú v bývaní nepreferovala, ale niečo sa asi mení, aj vďaka týmto krásnym vzorom. A vankúš napravo, s geometrickým vzorom, sa sťahuje s nami - vďaka dievčatám v F&F showroome!

2. What I love about moving is that it forces you to rethink what stuff you really need and want to drag across town (country, continent). We ended up with a lighter closet, bookshelves, heads and hearts. One good way to loose your clothes is the votocvohoz concept. If I had more time on the net, I would probably join.
Čo ma na sťahovaní baví, je, že vás prinúti trikrát zvážiť, čo naozaj potrebujete do tej miery, že ste ochotní to prevláčiť na druhú stranu mesta (krajiny, kontinentu). A tak sme skončili s prečisteným šatníkom, knižnicou (au!), hlavami a srdcami. Super spôsob recyklácie oblečenia mi príde koncept votocvohoz. Kebyže mám viac času na nete, som tam.

3. But what made me happy on the internet recently is a fashion blog shot on film, love it! And a tip on how to get a free bike. Now that I have a bigger living space.... :-)
Čo ma však nedávno na internete potešilo, je módny blog fotený na film, ha! Tip ako získať bicykel zadarmo. Teraz, keď už mám ten väčší priestor na bývanie... :-)

P.S. Nezabudnite na možnosť vyhrať shopping trip v NYC alebo shopping plus fotky odo mňa, vďaka súťaži s Redd's :-) Pekne motivačný článok o tom dala Véčko, tu aha. Pekný víkend prajem spomedzi škatúľ!

6/28/2012

Martina, Bratislava


Martina in a jacket her mom made and decorated I guess around the end of 70's (note the big orange zipper and hand made peacock on the back!), such a treasure! Which was the reason I  couldn't resist seeing it live and meeting the beautiful and stylish Martina. She is also a photographer who takes her camera everywhere she goes, resulting in a photo diary for fun. I wish I could fit into my mum's clothes....

Martina v bunde, ktorú vlastnoručne šila jej mamina, tipujem koniec 70-tych rokov (parádny je veľký oranžový zips a vyšívaný páv na chrbte!), čistý poklad! A tak som neodolala vidieť ho naživo a stretnúť krásnu a štýlový Martinu, ktorá svoj foťák berie kadiaľ chodí, a vytvára si malý fotodenník. Bodaj by mi veci mojej maminy tiež sadli ako uliate...






6/27/2012

Martina's denim jacket, Bratislava


Maybe you remember this Vintage streetstyle post. Well, this is the denim jacket from that post today. And tomorrow, I'll show you its new owner :-)

Možno si pamätáte tento Vintage streetstyle post. Tak toto je džínsová bunda z toho postu dnes. A zajtra vám ukážem jeho aktuálnu majiteľku :-)

6/24/2012

Laci, Bratislava


I've met this young artist at a vernisage (the same as the cute girl a few posts below), love his laid back, yet elegant style and gently boyish charm. And his shoes! (from Italy, if I remember correctly :-). Traveling and living in different countries and cultures does a mind and soul undoubtedly good, on so many levels...

Tohto mladého umelca som stretla nedávno na vernisáži (vlastne na tej istej ako dievčinu o pár článkov nižšie), jeho ležérny, no stále elegantný štýl a nežno chlapčenský šarm boli neprehliadnuteľné. Ako aj jeho top topánky! (z Talianska, ak sa dobre pamätám). Cestovanie a žitie vo svete robí ľudskej mysli a duši nepopierateľne dobre, a to sa prejavuje na mnohých úrovniach...



6/22/2012

Bicycle stories: Jozef

 


Honestly, this is one of the most beautiful bikes I have ever seen live! Baby blue (the kind of blue used in the socialist times) with leather and metal details, just pure visual joy. Jozef found it on the internet and bought in in a small village near to Liptovský Mikuláš from the grand daughter of the original owner. It needed a little bit of technical touch-up, new leather handles and a Brooks seat, while still keeping that very vintage spirit. Plus that mustard yellow, jeans shirt and Jojo's sense of style :-) Jojo is the frontman of the band Walter Schnitzelsson, you can catch them live at Grape festival this year, or listen to them here, or like them here. 

Úprimne, toto je jeden z najkrajších bicyklov, ktorí som kedy videla! Krásne jasno modrý (taká tá modrá používaná za socíku) s koženými a kovovými detailami, prosto pastva pre oči. Jozef ho našiel na internete a kúpil v malej dedinke neďaleko Liptovského Mikuláša, priamo od vnučky pôvodného majiteľa. Bike potreboval troška oprášiť, technicky skontrolovať, dodať novú kožu na riadítka, Brooks sedátko, pričom jeho vintage duch zostal zachovaný. A k tomu horčicová žltá, riflová košeľa a Jojov zmysel pre štýl. Jozef je frontmanom kapely Walter Schnitzelsson, ktorých môžete vidieť live na  Grape festivale tento rok, alebo si ich vypočuť tu, a lajkovať tu aha.


 

 

 



6/20/2012

Win a shopping trip to NYC. Or a photo shooting by Tonbogirl. Or both!



 Hmmm... Winning a shopping trip worth  4 000 to New York. Or a 200 shopping in Slovakia plus your photos taken by me. Yeah, I know, I know, a VERY tough decision, haha! :-) Actually, you could win both prizes, because it takes different things to participate - for all the information, details and inspiration, click here (sorry, only for Slovakia and over 18).
So, if you decide to participate in posting your outfits online, you can win a shopping spree of your choice worth 200 , after which we will be meeting and taking your pictures that will be published on this blog. Sounds good to me, so I am looking forward meeting one of you! :-) Now go and start here.

Hmmm... Možnosť vyhrať shopping trip do New Yorku v hodnote 4 000 €. Alebo 200 € na nákupy, plus malý fotoshoot so mnou. Teda, VEĽMI, VEĽMI ťažké rozhodovanie sa, haha! :-) Pravda však je, že môžete vyhrať obe ceny, pretože sa môžete zapojiť do oboch súťaží - všetky informácie, detaily a inšpiráciu nájdete tu aha, klik sem! (tentokrát len pre Slovensko a nad 18)
Takže, ak sa rozhodnete zúčasniť sa postovania svojich vlastných alebo vytvorených outfitov na stránke Redd's, môžete vyhrať nákup oblečenia podľa vlastného výberu v hodnote 200 €, po ktorom sa stretneme na malom fotení, z ktorého fotky budú uverejnené aj na tomto blogu. To vôbec neznie zle, teším sa na stretnutie s jedným/jednou z vás! :-) Tak šup sa zapojiť tu. 

 Photo: Jakub Gulyás

Little hint: in case you win the trip to NYC, you can choose your time of travel, in which case I suggest you pick September 6 – 13, 2012, when the New York Fashion Week will be on!  

Malý tip: ak hráte o trip do NYC a vyhráte, môžete si zvoliť dátum návštevy, a v tom prípade odporúčam termín 6. - 13. septembra, počas konania New York Fashion Weeku!

6/15/2012

Down by the water... Tonbo for Hanzi šop



This was so much fun, shooting my very first editorial-like series of pictures for Hanzi šop's summer pieces. Thanks to Nina for the trust and styling, Exit Model Management for Natália P., Natália for her energy, beauty and patience, Silva for letting us shoot at her family's houseboat, Surfmagazin for the surf, and Jakub Gulyás for his helps at the finish line. This truly made me happy, hope you'll like them :-) Click on the pictures to enlarge them. 

Toto bola sila... fotenie prvej série fotiek v štýle editoriálov, pre letné kúsky Hanzi šopu. Ďakujem Nine za dôveru a styling, Exit Model Management za Natáliu P., Natálii za jej energiu, krásu a trpezlivosť, Silve za deň na houseboate, Surfmagazin za požičanie surfu, a Jakubovi Gulyásovi za nadhľad a pomoc vo finiše. Tento zážitok bol pre mňa šťastím, dúfam, že fotky potešia aj vás :-) Pre ich zväčšenie na nich kliknite.








6/13/2012

In the detail: let's go bowling


At a vernisage, Bratislava



If there is one thing I pride myself in while taking street style pictures, it is the fact that I remember every face I once photographed. I really do, even when I meet those people on the street again and they don't remember me, because I am just a crazy memory to them. I remember them even when we meet on Facebook again, where they have pictures that don't look like them, ha! :-) And I even remember faces I haven't photographed. (The fact that I don't remember their names or the moments we met and talked, is another story, ehm...)
Anyway, being so proud and all I recently fell in love with the look of this girl I saw at a vernisage. So very "girl meets boys meets French chic". So when I approached her, she told me I have already photographed her once before. What?! No way.... Apparently, it was at Pohoda festival. My memory went blank and the little dwarfs serving the drawers of my memory started panicking and looking into all the drawers labeled Pohoda/glasses/cute blondie/bangs. No. Clue. She said she was wearing a grey dress and a leather bag. Nope. Nada. Didn't ring a bell. The little dwarfs were helplessly shrugging and my self-confidence of a face remembering photographer shrunk to the size of a pea dried up in the sun. Only after giving me some very specific clues and a few minutes of time, I suddenly remembered... Amazing what a haircut, glasses and a hat can do. Would you have guessed?
But actually, my mishap is not the point of this post. No, really :-) The point is that thanks to this city/country/world being so small, I am happy to bump repeatedly into the same stylish people and be a part of their changes. Have a lovely Wednesday!

Ak je jedna vec, na ktorú som pri fotení street style fotiek naozaj hrdá, je fakt, že všetky tváre, ktoré som raz odfotila, si pamätám. Naozaj, aj keď tí ľudia si ma už nepamätajú, lebo som pre nich len šialená spomienka na stretnutie na ulici. Pamätám si ich, aj keď sa znova stretneme na Facebooku a oni tam majú úplne iné fotky ako reálne vyzerajú, ha! :-) Dokonca si pamätám aj tváre, ktoré som ani nefotila (To, že si nepamätám mená alebo situácie, v ktorých sme sa stretli a rozprávali, je iná story...)
Takto hrdej na svoje schopnosti mi na nedávnej vernisáži učarovala táto slečna a jej štýl. Také milo dievčensko-chlapčenské, niečím veľmi francúzske a chic. Keď som ju oslovila, povedala mi, že jasné, raz som ju už predsa fotila. Čože? Určite nie... Hej, hej, vraj na Pohode.... V tej chvíli už malí trpaslíkovia obsluhujúci šuflíčky mojej pamäte zúfalo pobehovali a vyťahovali všetky šuflíky s označním Pohoda/milá blondýnka/okuliare/ofina. Bezvýsledne. Povedala mi, že mala sivé šaty a koženú tašku. Stále nič. Trpaslíkovia zmätení postávali nad šuflíkmi a moje sebavedomie znalkyne tvárí sa scvrkávalo na veľkosť na slnku zosušeného zrnka hrášku... Až po podrobnej špecifikácii a pár minútach mi svitlo a odľahlo! Neuveriteľné, čo dokáže účes, okuliare a klobúčik (a zrejme neprítomnosť atmosféry letného festivalu :-) Boli by ste ju spoznali?
Každopádne, pointou tohto postu nie je moje "fopá", tou je radosť, že vďaka "malosti" tohto mesta/krajiny/sveta, môžem opakovane stretávať tých istých štýlových ľudí a byť tak svedkom ich zmien. Krásnu stredu aj vám!




6/11/2012

Sylvia, Berlin


It's been almost a year that I have met the lovely Sylvia for the first time, that time in Bratislava. Now she lives in Berlin, so we couldn't miss a chance to catch up on a year of love, life, work and fun. I guess next time we'll meet, again in another part of world :-) Meanwhile you can follow Sylvia's Berlin adventures on her blog.
One observation about Berlin bikes: they are everywhere and anywhere, tons and tons of them, on every corner. But interestingly, we have not seen one stylish bike or a bike that would be pimped in any stylish, nostalgic or personalized way, I guess in the German sense of order, they are regarded rather as useful means of transportation or utility. Makes sense, but I missed all the photogenic bikes I am getting used to see in Bratislava :-) 

Je to takmer, takmer rok, čo sme sa prvýkrát stretli so Sylviou zlatou, vtedy poprvé v Bratislave. Teraz žije v Berlíne a tak sme si nenechali ujsť príležitosť dobehnúť rok plný lásky, práce, cestovania, života a nesmrteľnosti chrústa. Nabudúce zasa v nejakom inom kúte sveta! :-) Dovtedy môžete sledovať Sylviine berlínske dobrodružstvá na jej blogu.
Malé pozorovanie z berlínskych ulíc: bicykle sú všade, všade, všade, a je ich veľa. Ale prekvapujúco sme nevideli ani jeden extra štýlový, vypimpovaný alebo prispôsobený štýlu majiteľa, mesta, ani nijak nostalgický bicykel. O nejakých prútených košíkoch na ženských bicykloch ani nehovorím :-) Asi to však dáva zmysel v nemeckom poňatí užitočnosti vecí: bicykle sú proste úžitkový predmet, spôsob dopravy. Aj doľavy. Dáva to zmysel, ale aj tak mi chýbali fotogenické bicykle, ktoré sa čoraz častejšie objavujú v Bratislave :-)


 




6/10/2012

Prêt-à-click


1. Love this lamp above, from Renáta Ormandíková! It is part of her ongoing exhibition "Svadba" at Michalský dvor gallery in Bratislava. Go, it is truly magical! :-)
Túto lampu od Renátky Ormandíkovej poprosím! Lampa je súčasťou jej aktuálnej výstavy "Svadba" v galérii Michalský dvor v Bratislave, a je naozaj čarovná!

2. Also, I really, truly NEED this piece of furniture (the bank/storage space) from Mejd studio, please. But love the whole concept!
Tento kúsok od Mejd štúdia (konkrétne tú gymnastickú bedňu) nutne, urgentne, veľmi POTREBUJEM a prosím si. Tak. Ale celý koncept je výborný!
  
3. Cook books with great art direction, yum! On a lovely design blog.
Kuchárske knihy s dobrou art direction, na milom malom dizajnblogu.

Bonus: Prehliadka bakalárov a magistrov Odevného dizajnu VŠVU v Bratislave bola super (ja som nefotila nič, ale napríklad LeSimple niečo áno :-) a verím, že organizátori dajú čoskoro na web aj video) Každopádne, teším sa na porovananie a módnu prehliadku absolventov Ateliéru odevného dizajnu v Zlíne tento štvrtok. Chystáte sa niekto? Pekný týždeň prajem! :-)


6/08/2012

Sophie, Bratislava


Sophie is quite the little diva :-) Matching dots on her pants and ballerinas, mixing them with bees and flowers, mixing patterns and materials and just being totally adorable. Love her hair! :-)

Sophie je malá slečna so zladenými bodkami na nohaviciach a balerínkach, ktoré smelo mixuje s inými vzormi a materiálmi, a tak celkovo je dokonale čarovná. A tie vlasy! :-)

6/06/2012

Preview: Fashion show of the graduates

 

I find it always exciting to watch new fashion talent grow and present themselves. A great opportunity is the annual fashion show of The Academy of Fine Arts' graduates. The show is open to the public and proving that this year has some promising talent, I visited the students before the show to give you a sneak peak into their collections. I caught up with 8 of the 11 students and trust me, you are all cordially invited to the show :-)

Vždy mi prišlo ako jedinečný a zaujímavý moment v čase sledovať nové talenty pri ich prezentácii. Každoročnou skvelou príležitosťou na tento zážitok je absolventská prehliadka študentov ateliéru Odevného dizajnu VŠVU v Bratislave. Ako malý teasing nech vám slúži toto nahliadnutie do témy ich kolekcií. Zastihla som 8 z 11 absolventov, a neuveríte, všetci vás srdečne pozývajú na prehliadku :-)

Mirka Ferklová (magister) s kolekciou "Day of(f) business", 
jedinou kompletne venovanou pánskej biznis móde. Tlieskame! 

Martin Hrča (magister) s kolekciou "Tieň je diera vo svetle",
medzi hravými kúskami tieňa a svetla tesne pred ich zošitím. 

 Libor Komosny (magister) s kolekciou "Vertical",
inšpirovanou architektúrou, funkčnosťou a bielou farbou.

Maja Božovič (bakalár) s kolekciou "Multilayered nature",
ktorá vychádza z vrstvenia rôznych základných kusov odevov a silným pigmentom čiernej farby.

Andrea Ganóczy (bakalár) s kolekciou "Newquay Norway On my way",
ktorá je spojením zimy a leta, kultúr snowboardingu a surfovania, a inšpirovaná cestovaním.

Emma Korpová (bakalár) s kolekciou "Cuckoo's Nest",
inšpirovaná rovnomennou knihou/filmom/bláznami.

Lena Rypáková (bakalár) s kolekciou "Ceci n'est pas un papillon",
inšpirovanou štruktúrou motýlich krídel a Rorschachovým testom.

plus Henrieta Kurčíková (bakalár) s textilnými doplnkami "Status",
inšpirovanou tradičnými pokrývkami hlavy.

See you on Thursday! Vidíme sa vo štvrtok!