7/20/2014

Giveaway: City Souls T-shirt


All the T-shirts, created for the City Souls project in co-operation with fashion bloggers (more about it here), were gone in a snap, which is fantastic for the project! And I still owe one of my designs to one of you: I am giving away this one on the picture (in size M, unisex).
I used one of my black and white photographs from the backstage of a fashion show - it is cut out in the shape of a pocket, placed above your heart: because it is only with the heart that one can see rightly.
To get the T-shirt leave your e-mail address into the comment box and like the City Souls page on Facebook, here. The giveaway will be closed in a week, next Sunday, 27th of July, at midnight.
For those of you who have asked: yes, there will be a reprint of the T-shirts, very soon!

Všetky tričká, vytvorené pre projekt City Souls, v spolupráci s módnymi blogermi (viac o projekte tu), sa bleskovo vypredali, čo je úplne super pre projekt! A keďže ja stále dlžím to "moje" jednému z vás: tričko na fotke teraz ponúkam na získanie (vo veľkosti M, unisex).
Použila som naň jednu z mojich čiernobielych fotografií z backstage jednej prehliadky. Fotka je vytlačená v tvare vrecka priamo nad srdcom: lebo dobre vidí človek iba srdcom.
Pre získanie trička stačí ak necháte v komentári svoju mailovú adresu a dáte milý lajk stránke City Souls na Facebooku. Giveaway uzavriem budúcu nedeľu, 27. júla, o polnoci.
Pre tých, ktorí sa pýtali: bude sa robiť dotlač tričiek, už čoskoro!

GIVEAWAY UKONČENÁ: Tričko získava koment číslo 22, Vanessa, gratulujem! 

7/18/2014

"People and living" for EVA magazine: Barbara


Last month I visited Barbara's small, but cozy apartment in Prague. And here some pictures that didn't make it into the printed edition. 
Barbara Bencová is a smart Slovak architect living in Prague, building her own studio, b2architecture. With a twist of faith she now rents an apartment on the floor of an old house that she reconstructed for a client. The whole place has 30m2 and is organized the way only architects can do. You can find the interview and the rest of the pictures in the recent issue of EVA magazine. 

Minulý mesiac som v rámci rubriky Ľudia a bývanie v časopise EVA navštívila Barbarin malý, milý byt v Prahe. A tu fotky, ktoré sa nedostali do tlačenej verzii časopisu.
Barbara Bencová je šikovná slovenská architektka žijúca v Prahe, s vlastným architektonickým štúdiom b2architecture. Vďaka šťastnej náhode žije momentálne v prenájme v dome, ktorého povalu rekonštruovala pre jedného klienta. Celý byt má iba 30m2, ale pre Barbaru bolo zariadiť dobrú základnú dispozíciu už hračka. Zbytok fotiek a rozhovor nájdete v aktuálnom čísle EVY.
 


The small apartment has a magnificent view of the Prague castle.
Malý byt má veľkolepý výhľad na pražský hrad.


The space before the reconstruction.
Priestor pred rekonštrukciou.






The wall art in the hall is a gift from an artist friend, the Deafmessanger.
Obraz v chodbe je darčekom od kamaráta-umelca, Deafmessangera.

7/16/2014

Girls on Vespa, Bratislava


A big Salut from the beautiful island of Corsica! Where the sea is unbelievably pure, the nature wild and girls ride vespas. Which reminds me of these two lovely girls I caught riding a Vespa with style. In Bratislava. One of them fashion stylist Martina. Excuse me, but I definitely need some red gloves! Bonne journée!

Veľké Salut z prekrásneho ostrova Korziky! Kde je voda neskutočne čistá, príroda divoká a dievčatá jazdia na skútroch. Čo mi pripomína tieto dve krásne ženy, ktoré som nedávno zachytila, keď vyrážali na Vespe. V Bratislave. A zhodou okolnosti jednou z nich je šikovná stylistka Martina. A teraz, s dovolením, idem si hľadať červené rukavice! Bonne journée!




7/13/2014

Invitation: TOMS loves Kapsula.


There was one more thing that happened before the wedding that I didn't really have time to tell you about (but definitely will do so soon), but point is: meet Kapsula. The first pop-up studio in Bratislava, housed in a recycled shipping container and based on ŠAFKO (Šafárikovo square). Kapsula will be regularly hosting themed pop-ups and exhibiting and selling local and international brands.
Most importantly right now: until the end of July, Kapsula is hosting the iconic shoe brand TOMS, which means that for the first time in Slovakia you can buy a wide range of TOMS. Here some pictures from the recent opening.

Ešte jedna vec sa udiala pred svadbou, a tiež som nemala moc času vám o nej povedať (ale urobím tak čoskoro), hlavné ale je: zoznámte sa, toto je Kapsula. Prvé pop-up studio v Bratislave, ktoré sídli v recyklovanom lodnom kontajneri na ŠAFKU (Šafárikovo námestie). Cieľom Kapsule je pravidelne prinášať tematicky zaujímavé pop-ups a vystavovať a predávať lokálne aj zahraničné značky. 
V tejto chvíli je ale najdôležitejšie, že v nej práve prebieha pop-up s číslom jedna: do konca júla v nej môžete po prvýkrát na Slovensku kúpiť ikonickú značku topánok TOMS. Tu pár fotiek z nedávneho otvorenia.








Kapsula summer opening hours: Mon-Fri: 12 p.m. to 8 p.m., during the weekends: 2 p.m do 6 p.m. All other information you can find on its fan page, here.
Right now, we are happy to invite you to get to know the brand and the whole ŠAFKO with its other shops. More information on the event right here. Looking forward to meet you!

Kapsula má v lete otvorené Pon-Pia: 12.00 až 20.00 hod., cez víkendy: 14.00 až 18.00 hod. V prípade zmeny dáme vždy vedieť na fan page Kapsula, tu aha
A tento utorok vás srdečne pozývame na zoznámenie sa so značkou TOMS, aj celým ŠAFKOM a ostatnými kontíkmi a značkami. Viac info o event nájdete na tu. Tešíme sa na vás!

7/11/2014

Bloggers for the City Souls charity


...where was I? :-) Sorry for being gone for two weeks, I was overwhelmed with the time and energy it took to have a wedding... you wouldn't believe.... Phew!
Will come back to that topic soon, but first, a lot of things happened before that. Like this wonderful City Souls project in which fashion designers participate by creating pieces of a collection from which all proceedings got to animal shelters.
This year, also bloggers were asked to join the project, creating T-shirts for the same cause. Together with Ivii, Martina and Paulina, our designs were chosen and printed, which was quite fascinating.
Then we met in Prague for a little shooting of our T-shirts, as shot by the very talented Ivan Kašša, look look!

...kde som to bola? :-) Prepáčte za dvojtýždňový výpadok, troška ma prevalcovala časová a energetická náročnosť vlastnej svadby... by jeden neveril... Phew!
K svadbe sa vrátim čoskoro, avšak pred ňou sa udialo kopec vecí, ako napríklad krásny projekt City Souls, v ktorom módni dizajnéri participujú na vytvorení kúskov kolekcie. Výťažok z jej predaja ide na podporu psích útulkov.
Tento rok sa do projektu zapojili aj blogeri, vytvorením tričiek pre City Souls. Spolu s Ivii, Martinou a Pauli, boli naše návrhy vybrané a zrelizované, z čoho som ešte stále paff.
A potom sme sa stretli v Prahe na fotení tých tričiek, s talentovaným Ivanom Kaššom za objektívom, aha!



My design was quite simple: a black and white photograph from this series of pictures turned into a printed pocket on the T-shirt. It was placed above the heart as a metaphore for the idea that it is only with the heart that one can see rightly. And love rightly.

Môj motív na tričko bol pomerne jednoduchý: čiernobiela fotografia z tejto série, natlačená v tvare vrecka naľavo, nad srdcom. Vyjadruje to jednak moju lásku k fotografii a zároveň to je metaforou toho, že dobre vidí človek iba srdcom. A ľúbi iba srdcom.






Here, we just happened to be co-ordinted in black and white with Martina. 
Apparently, the T-shirts are almost sold out (here links where you can find them as well as more pictures from the shooting), BUT at this moment, they are specially available at Pohoda festival's design shop at the Visegrad stage.
(In case you're skipping Pohoda, one of them will be available in a giveaway next week).

S Martinou sa nám podarilo náhodne čiernobielo skoordinovať. 
Tričká sú už takmer vypredané (info kde sa dajú kúpiť a viac fotiek z fotenia, nájdete tu), ALE 
- k dispozícii sú momentálne a výnimočne na Pohode, v dizajn shope na Visegrad stage-i. 
(Ak Pohodu vynechávate, budúci týždeň sa jedno objaví aj v giveaway.)