2/28/2016

Saturday morning, Bratislava


On Saturday morning I was going for a walk with little M, taking my camera with me, as usual. Because you never know. Even on a Saturday morning in Ružinov. On the way I stopped by a local coffee place. About the same time, a few streets away, Zuzka was getting ready to go pick up her Saturday breakfast. From a local coffee place. That's where we met.
Love the almost all black ensamble on a Saturday morning and the certain French flair. Maybe it's the fringe, the feeling of natural beauty or the effort to get dressed on a Saturday morning? Je ne sais quoi.

V jednu sobotu ráno som vyrazila na prechádzku s malou M, foťák so sebou, už tradične. Lebo nikdy neviete, ani v sobotu ráno v Ružinove. Po ceste som sa stavila v miestnej kaviarni. Paralelne v ten čas, o pár ulíc ďalej, vyrazila Zuzka pre raňajky. Do miestnej kaviarne. Tam sme sa stretli.
Takmer celočierny outfit v sobotu ráno ma baví. Ako aj pocit francúzkosti, ktorý zo Zuzky ide. Možno to je ofinou, pocitom krásnej prirodzenosti alebo proste chuťou sa v sobotu ráno obliecť a vyraziť na raňajky? Je ne sais quoi.



2/14/2016

Dress for a muse 2015: Andrea Pojezdálová




Fotky zo zákulisia ste už videli. Teraz si môžete pozrieť video k projektu Šaty pre múzu, ktorým Nadácia Tatra banky už šiesty rok podporuje vybraného mladého tvorcu, ktorý navrhuje šaty pre moderátorku večera odovzdávania Ceny Nadácie Tatra banky za umenie, Adelu. 
Tento rok padol výber na čerstvú absolventku VŠVU, Andreu Pojezdálovú. Mimo iného sa dozviete ako sa popasovala so zadaním, zákernosťami priameho prenosu v televízii a ako sa darí mladému dizajnérovi po škole. 
Ja srdečne ďakujem zúčastneným aj celému tímu za spoluprácu pri vzniku videa, ste super!

2/04/2016

By the Danube, Bratislava


W like winter, wool, wolume, ha.... Love the oversized scarf here with the whole draping around the neck and over the coat. Yes, in wintertime I am a black and gray fan with a touch of red.

V zime ide o vrstvy, objem, materiál... Tu ma baví šál nadmernej veľkosti umne naskladaný, obtočený okolo krku a na kabáte. Je to tak, v zime fandím čiernej so šedou, s jemným dotykom červenej.