9/22/2010

Jaroslava, Prague Fashion Weekend


The first time I saw this lady she radiated strenght, self-confidence and confidence in her style, which is always really attractive. I love her sense of colours and I especially love her sunglasses (meow!). While I took her picture I learned she was one of the Czech designers to have her collection shown and she was (as a former model herself) going to walk the catwalk as well.
Her  collection was one of colourful knits and huge soft coats. While I am not a big fan of knits (probably only because I don't really know how to wear them. Yeah, still have tons to learn), on the catwalk she kicked ass! (pardon my french) Meet fashion designer Jaroslava Procházková. And see her web here.

Keď som prvýkrát zbadala túto dámu, vyžarovala z nej sila a sebavedomie - osobnostné, ale aj to módne. Proste človek, ktorý sa cíti dobre vo svojej (druhej) koži, čo je silne príťažlivé. Páčil sa mi jej zmysel pre farebné kombinácie a úplne ma dostali jej slnečné okuliare (miau!). Popri fotení som sa dozvedela, že jej jednou z českých návrhárov, ktorí mali predviesť svoje kolekcie a ona sa mala (ako bývalá modelka) tiež obaviť na móle. 
Jej kolekcia bola postavená na vzorovaných úpletoch a mäkkých megakabátoch. Aj keď nie som fanúšikom úpletov (ale zrejme iba preto, lebo ich neviem nosiť. Fu, ešte sa mám toho veľa čo učiť), ona však bola na móle čistá sila! Módna návrhárka Jaroslava Procházková. A jej web tu.

3 comments:

  1. Samozrejme, aj ja som ostala šokovaná pri pohľade na tie farby, ale najviac ma asi dostali tie náramky! A aj prstene. Ako veľká fanúšička bižutérie len tlieskam a kričím: "Len tak ďalej!" :)

    ReplyDelete
  2. milujem, ked sa vedia aj taketo damy krasne obliect:):)
    Moira

    ReplyDelete
  3. a tie náramky! css! :)))prečo ženy častejšie nenosia také náramky?!

    ReplyDelete