10/12/2010

The bride with the braid, wedding style

This post is dedicated to my dear friends Zuzka and Martin, who had a very jolly wedding in a mountain hotel this past weekend :-)
For her wedding day, as much as we came up with alternative and crazy dress ideas (yeah, easy to do when it's not your wedding, ha), it turned out, Zuzka wanted to be a princess for the day :-), hence the classical shape of the dress (with layers of tulle underneath) and satin as the material. It was also supposed to reflect her love for all things natural (braid woven from silk, green bouquet and hair decoration) and the not so traditional (open back, asymmetric braid).

Tento post je venovaný mojím drahým priateľom Zuzke a Martinovi, ktorý mali tento víkend veselú svadbu v jednom horskom hoteli :-)
Pôvodne sme Zuzke ponúkali všelijaké hodnotné nápady na svadobné šaty (to sa ľahko vymýšľa, keď to nie je vaša svadba, ha), ale ako postupne vysvitlo, Zuzke sa chcela stať v ten deň princeznou :-), preto klasická silueta šiat (s vrstvami tylu pod saténom). Šaty mali tiež zvýrazniť jej lásku k prírodným veciam (vrkoč upletený z hodvábu, zelená kytička "čo les dal", aj ozdoba do vlasov) aj lásku k výnimočným a nie tak tradičným veciam (otvorený chrbát, asymetrické umiestnenie vrkoča).

I admit, I am biased here, but come on, how beautiful is this just married, glowing woman? :-)

Priznávam, som zaujatá, ale aká krásna je táto čerstvo vydatá, šťastím žiariaca žena? :-)

 
I am pretty sure, while sending off this paper lantern in the middle of the night, they were wishing lots of love and happiness not only to their close ones, but to everyone out there. And that includes you as well :-)
Okay now, I promise that for at least a year this was the last wedding themed post here. Thank you for your patience :-)

Som si celkom istá, že keď púšťali tento papierový lampión, priali veľa lásky a štastia nielen svojim blízkym, ale všetkým živým bytostiam. Vrátane vás :-)
Oukej, sľubujem, že minimálne na rok bol toto posledný svadobný post na tomto blogu. Ďakujem za trpezlivosť :-)

13 comments:

  1. Nádherná nevesta, krásne šaty - holý chrbát sa mi páči najviac,vyzerá to super:))

    ReplyDelete
  2. tie šaty sa mi veľmi páčia, naozaj šťastná nevesta :)

    ReplyDelete
  3. Jeeej, Maricka, velka vdaka tomuto priestoru na tvojom blogu, ktory si venovala nasmu nadhernemu svadobnemu dnu a jeho pripravam.
    A velka vdaka aj autorke siat - navrharke Janke Gavalcovej.
    Vsetko - manzel, rodina, priatelia, saty, kytica, uces a dokonca aj navrat babieho leta spravili ten den dokonalym a nezabudnutelnym. :)))

    ReplyDelete
  4. bolo o naozaj nezabudnutelne, Zuzanka, vsetci sme z toho este dodnes rozciteni :-) Bola si krasna a pocasie tiez, aj okolie, a vobec vsetko bolo skvele :-) aj to rano potom, vsade vasi blizki, a do toho nadherne slniecko. verim ze cely zivot budete mat taky vydareny spolu.

    ReplyDelete
  5. kráása.. aj ja chcem byt princeznou :) nech im lampion prinesie stastie! :)

    ReplyDelete
  6. ku mne dosla po zhliadnuti strasne dobra energia:-))
    sa tesim zuzinka, ze si bola spokojna aj s kvetmi, aneta je sikovna a uz si platnym clenom VIP klubu:-)
    saty nekomentujem, su na teba "odliate" a Hugo krici, ze " jeej, aka principesa mami biela":-)

    ReplyDelete
  7. S napětím jsem sledovala vývoj a tvrobu šatů, ale výsledek předčil moje představy. Šaty jsou báječné a nevěsta v nich vypadá neuvěřitelně. A přitom jsou tak jednoduché. Myslím, že není potřeba přeplácávat svou vlastní krásu příliš extravagantními šaty. Hodně štěstí novomanželům :)

    ReplyDelete
  8. dakujem vam vsetkym za komenty a dobre priania (wow, to som ani necakala) myslim, ze potesili nielen mna, ale aj nevestu :-)

    ReplyDelete
  9. Best wishes for both of them! :)

    ReplyDelete
  10. Krásné originální šaty a ještě krásnější nevěsta!

    ReplyDelete
  11. týjo skvělý nápad s těma šatama! jsou fakt nádherný! :)

    ReplyDelete
  12. Nadherne saty aj nevesta :)

    ReplyDelete
  13. If some one wants expert view on the topic of running a blog
    afterward i suggest him/her to go to see this website, Keep up the good
    work.
    My page ... pixocool.com

    ReplyDelete