10/05/2010

Canvas bag, Bratislava streetstyle


Somebody, I think it might have been The Sartorialist, recently raised the question: what is more important, fashion or style? What/who you wear or how you wear it? Who you are trying to be or who you are? Being fashionable or doing your own thing? So many questions :-) and they all came to me while photographing this irresistible girl on the street.

Niekde som nedávno čítala otázku, a je dosť možné, že ju položil Sartorialist: čo je dôležitejšie, móda alebo štýl? Čo/akú značku nosíte alebo ako to nosíte? Kým sa chcete stať alebo kto ste? Byť módnym alebo ísť svojou cestou? Toľko otázok :-) a všetky sa mi objavili v hlave, ako som fotila toto neodolateľné dievča na ulici.

12 comments:

  1. prvy pocit co mam po videni tejto fotky je, ze sa kazdu chvilu dievca rozplace...

    ReplyDelete
  2. Mne sa to nepáči...

    ReplyDelete
  3. inac, v takomto pocasi by som sa ja aj rozplakala... a v tej chvili pre mna zaujimavejsia ako milion stastnych usmevov :-) vsak klasicky: sto ludi, sto chuti :-)

    ReplyDelete
  4. Prece styl, ten člověku vydrží i když nemá peníze na módu.
    Kdy budeš v Praze? Třeba bychom se mohli setkat všichni tři :-)

    ReplyDelete
  5. tohlě děvče není prvoplánově "módní"..což je dobře. Má svůj styl, který se třeba ostatním nemusí líbit, ale to nevadí, je to dobře :)

    ReplyDelete
  6. Mne sa paci vyrok Y.S.Laurenta: Fashions fade, but style is eternal. A to vravi samo za seba ;)

    ReplyDelete
  7. Mně se tenhle plakací výraz líbí. A taky se mi líbí ta taška!

    ReplyDelete
  8. durduin: velmi rada, zatial to vyzera na ten dalsi vikend, ale este urcite dam vediet! :-)
    terka: suhlas :-)
    YSL je pán!
    yay!: a mne sa paci tvoj blog a tvoje fotky, yay! dakujem, ze som ta objavila :-)

    ReplyDelete
  9. podla mna styl a slecna ma neuveritelnu charizmu a suhlasim s tonbo ja mam vonku plac na krajicky uz par dni pri tej kusavej zime co si vzala na paskal BA, takze sa slecne na foto ani necudujem ;)

    ReplyDelete
  10. kde tu je prosim funkcia "like comment"? by som ju teraz pouzila... :-)

    ReplyDelete
  11. Pre mna styl vzdy vyhra nad modou! Mnohokrat vidim ten isty ensemble na roznych ludoch a vyznieva to uplne inak! Niekto si to vie pekne nastylovat, pridat tam kus srdca a ci charizmu a vyzera neskutocne! Niekto to zase moze pokazit, ked mu to nesadne alebo to prekombinuje atd atd.

    Mnohokrat sa mi stalo, ze som sa pozrela na osobu, ktora bola od hlavy po paty odeta v nelacnych "high end designer brands" a vyzeralo to nevkusne, nudne a bez napadu. A potom tu mame kopec bab, ktore nemaju prostriedky na drahe brands, ale obrovsku kreativitu a napaditost pri vybere outfitov (ci sa jedna o vintage, DIY) a vyzeraju stylovo a zaujimavo!

    Nejde teda vobec o brands a ich jednotlive kusky, ale o to ako ich dokazeme nosit! Ako ich farebne skombinujeme, ake accessories pridame, co nove a zaujimave ponukneme. Treba vyjst z nasej "comfort zone", mysliet progresivne, inovativne.. hladat rozne kreativne cesty. A hlavne sa s modou hrat a tesit sa z nej!

    PS: Slecna ma krasnu sukienku. Dlhe plne sukne sa momentalne tesia svojmu navratu. Taska tiez super. A mne sa nahodou jej vyraz v tvari paci.) Taky polo tajomny a polo smutno-krasny.

    PS2: Tonbo, super blog! Urcite jeden z najlepsich na slovenskej fashion scene. You go girl!

    ReplyDelete
  12. wow, dakujem :-) aj za tvoj koment!!! very well said, resp. sehr schon:-) hovoris presne to, co som za tymto celym citila :-)

    ReplyDelete