11/11/2010

In her style: Romi Klimekova, Autumn 2010/part 1

 

The time was flying by in a swoosh, as I spent an afternoon around this energizing, sweet, really smart, bright and down to earth young woman. She lives in a fantasy house outside a small town close to Bratislava with her boyfriend, her amazing closet (!) and their 4 dogs. Presenting two of them (Alica and Uško) and one of her many faces:
1. Romi, the activist
One thing I really admire about her is that she seems so in charge of her life (my personal mission impossible...), and as it happens, in charge of many dogs' lifes. Romi is the co-founder of "Pes v núdzi", an organization rescuing dogs in need and finding them new homes. She's responsible for the organization's marketing, finances, communication and legal activities. 
And even though she loves fashion (she's a pro in this field, trust me :-), she has no worries about messing up her clothes while rescuing hurt dogs and driving them to the vet in her car. She's a regular at the dry cleaners so when she brings in yet another trench coat covered in blood, they only ask who she has been rescuing this time. Awww, I love a stylish woman with a heart bigger than her closet :-)

Style essentials: Romeo and Julia leggings, See by Chloe cardigan, House of Harlow boots, hat from a small shop in Tuscany, random necklace from Bangkok, T-shirt by Pes v núdzi.

Čas si len tak letel v spoločnosti tejto energizujúcej, veľmi milej a šikovnej mladej ženy, ktorej to naozaj myslí. Spolu s priateľom bývajú v krásnom, pokojnom dome nad malým mestom nedaľeko Bratislavy, kde jej spoločnosť robia tiež jej šatník (!) a štyria psy. Predstavujem vám dvoch z nich (Alicu a Uška) a jednu z mnohých tvári Romi:
1. aktivistka Romi
Jedna z vecí, ktorými ma Romi dostala, je, že má život pevne v rukách (čo je osobne moja veľmi veľká výzva...), ako aj životy mnohých psíkov. Romi je spoluzakladateľka organizácie Pes v núdzi, ktorej prioritou je záchrana týraných psov a umiesnenie ich do nových domovov. Marketingové, finančné, komunikačné a právne činnosti organizácie má na starosti práve ona.
A napriek tomu, že Romi módu miluje (verte mi, v tejto oblasti je profík, ovláda napríklad názvy modelov topánok od YSL :-), nemá problém zašpiniť si svoje oblečenie popri tom, ako psíky zbiera, nachádza a zachraňuje a vezie ich k veterinárovi. V čistiarni ju už dôverne poznajú a keď im donesie zasa raz zakrvavený trench coat, len sa spýtajú, koho zasa zachraňovala. Štýlová žena so srdcom väčším, ako je jej šatník, sa proste nedá nemilovať :-)

Style essentials: legíny Romeo and Julia, sveter See by Chloe, čižmy House of Harlow, klobúk z malého obchodíku v Toskánsku, náhrdelník z Bangkoku, tričko Pes v núdzi.

26 comments:

  1. Ten klobouk je úžasný! :)

    ReplyDelete
  2. wow takovy kloboucek mam a jenom si na nej pripnu podobnou broz....huraaaa...tata slecna je skvela

    ReplyDelete
  3. Klobúk áno.. a klobúk dole pred takouto dámou.. Teším sa na ďalšiu časť.

    ReplyDelete
  4. Klobuk je skvely, osobnost majitelky tiez...
    A fotky ...ani nehovorim! :-)

    ReplyDelete
  5. ách ách ách, to je krásne .)

    ReplyDelete
  6. Jejda, Pes v núdzi, moja srdcovka (keď môžem, pomôžem :)
    A Romi je nádherná žena!

    ReplyDelete
  7. krasne fotky,ma neskutocnu charizmnu :)

    ReplyDelete
  8. Romi je dokonala!!! Marika krasne si to napisala, nafotila...cele uzasne!!!

    ReplyDelete
  9. krasa! Romi drzime palce!
    a prvykrat ju vidim s rovnymi vlasmi, aka nadhera!

    ReplyDelete
  10. Super, cez Romi máme aj my hafkáča :)
    Veľké srdce!

    ReplyDelete
  11. Prva fotka je neskutocna :) Ma nadherne psiky :)
    Ludi, ktori nemyslia len na seba, treba obdivovat:)

    ReplyDelete
  12. Je pekné, čo robí ale predsa len. Odkial berie na to oblečenie peniaze???

    ReplyDelete
  13. Milý Anonym, ako je pisane v clanku, toto je len jedna z tvari a aktivit Romi, dalsie a teda predpokladam, ze aj odpoved na tvoju otazku, su na ceste :-)

    ReplyDelete
  14. Romi je nádherná osobnosť. Má nielen skvelý šatník, ale aj dobré srdiečko a obrovskú dávku charizmy. Takýto mix sa často nevidí. Páči sa mi, Marika, že vyberáš nielen osôbky so štýlom a super kúskami v šatníku, ale aj ľudí s úžasným príbehom a kusom osobnosti a jedinečnosti. Keď sa tieto aspekty spoja v jednom, vtedy má pre mňa ten človek naozajstný štýl.

    ReplyDelete
  15. Úžasná!

    http://fashion-isgame.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. A prave pre tieto pribehy a fotografie ta tak strasne zbozbujem Marika!!!!!!!!!!!!!! Proste slovenska Garance. Pf! Bodaj by takych ludi ako Romi bolo na svete viac.
    CMUK
    http://barboradudinska.blogspot.com
    "fashionably tasteful.have a bite"

    ReplyDelete
  17. sluší jej to!! a ešte&ako :) klobúčik je super! :)

    ReplyDelete
  18. Nádherna žena! krásny outfit!
    Skvelá myšlienka.....

    ReplyDelete
  19. ano, škoda, že sa o takýchto ľuďoch nepíše viac...

    ReplyDelete
  20. dakujem za vase komenty, mili moji, tesi ma prevelmi :-)
    Basi, ze dovidopo, hrozne si to vazim, bodaj by :-))) alebo slovami klasika: co pijes? :-))))

    ReplyDelete
  21. velmi vkusne...ale aj fotky velmi pekne

    ReplyDelete
  22. smiem kritiku? vsimol som si, ze robite resp. uverejnujete zbytocne vela fotiek toho isteho, tu by som (ja) vynechal druhu, stvrtu a piatu. post by tak bol (podla mna) "vzdusnejsi"

    ReplyDelete
  23. dakujem za nazor, konstruktivna kritika je vzdy vitana :-) priznavam, ze casto bojujem s tym, ktore fotky vybrat :-) a mozno to obcas neodhadnem, vacsinou vsak vyhravaju fotky, ktore maju atmosferu a to napriklad cislo 2 a 4 pre mna absolutne splnaju. cislo 5 je zase o tricku Pes v nudzi...
    No jo, chvalabohu v pripade fotoserialov IN HER STYLE nejde iba o zdokumentovanie outfitu, ale aj o zachytenie atmosfery, cloveka a jeho okolia :-)

    ReplyDelete
  24. This piece of writing is in fact a good one
    it helps new the web visitors, who are wishing for blogging.



    My blog ... the paleo diet

    ReplyDelete