12/30/2010

Looking back over my shoulder


While I was shooting this in November, in one of the dressing rooms of the Nová Scéna theatre in Prague I found this old wooden hanger with a name scribbled on it. I can't read it properly, but it looks like an old fashioned handwriting to me. My imagination started running wild. Who was Marie and when and what was she doing at the theatre, and is she still living and breathing? And do I really want to know or rather make up my own stories? :-)

The thing I know for sure is that 2010 has been one hell of a year. One year ago with my guy we spent the last days of 2009 in the charming town of Český Krumlov. Reading a copy of the German Vogue (yup, that exists :-) I found the big horoscope for 2010 and read Pisces. Cutting things short, it said that no matter what I am to start doing in 2010, the stars will be on my side, I should just be more optimistic about it. No, it didn't say specifically anything about a blog and it also failed to mention all the wonderful people I am going to meet and all the wonderful people who will be reading my blog, writing comments, mails and just generally being amazingly supportive, full of love and the bestest (!) people ever. No, it didn't mention you guys, but I guess horoscopes can only know so much...
This year we will be spending New Years Eve at KrumLOVE again. On our way through Austria I will try to pick up a copy of the German Vogue (it has obviously raised its credit with me) with the horoscopes for 2011 :-) May your last days of this year be peaceful and inspiring while looking back and looking forward. Love,
Marika

Počas toho, ako som nedávno v novembri fotila toto, v jednej zo šatní Novej scény Národního divadla v Prahe som našla tento podpísaný starý drevený vešiak. Meno sa nedá dokonale prečítať, ale rukopis vyzerá šarmatne starosvetsky. Moja predstavivosť si začala samozrejme robiť svoje. Kto je asi tak tá Marie, kedy a čo robila v divadle, a je ešte vôbec nažive? A chcem to vôbec vedieť alebo si radšej vymyslím vlastné historky? :-)

Čo viem naisto, je, že rok 2010 bol najviac. Presne pred rokom sme s chlapom mojim trávili posledné dni roku 2009 v magickom Českom Krumlove. V nemeckom Vogue (áno, aj taký je :-) som si našla veľké horoskopy na rok 2010 a pustila sa do odkódovania toho pre Ryby. V zásade hovoril, že je jedno, do čoho sa v roku 2010 pustím, nemôže to skončiť zle, len troška optimizmu do toho rozbiehania. Nie, nehovoril nič špecificky o blogu, ani nespomínal všetkých úžasných ľudí, ktorých v novom roku stretnem, ani tých úžasných ľudí, ktorí budú čítať môj blog, písať komenty a správy a vo všeobecnosti budú úplne fantasticky podporujúci, plný lásky a citu pre krásno, proste najvác (ako hovoria v Nitre :-) Nie, horoskop vôbec nespomínal vás, drahí moji, ale horoskopy tiež nemôžu vedieť všetko, všakže.
Tento rok strávime Silvester zasa raz v KrumLOVE. Po ceste cez Rakúsko sa pokúsim zohnať nemecký Vogue (jednoznačne si u mňa týmto polepšil) s horoskopom na rok 2011 :-) Prajem vám inšpiratívne posledné dni roka, nech sa môžete pokojne obzrieť dozadu aj pozrieť dopredu. S láskou,
Marika

17 comments:

  1. mne sa páči veta: V nemeckom Vogue (áno, aj taký je :-) , hehe, priznám sa, že len ten mám doma... a páči sa mi :), keďže v mojom okolí v obchode možno dostať len anglický(nuda) či americký (keď nebudem mať čo s peniazmi, kúpim si ho:)). Som zvedavá, čo si o sebe prečítaš na budúci rok. Dúfam, že podobné pozitívne riadky.
    Príbehy.... I ja si vymýšľam radšej vlastné, tvoja foto ma k tomu donútila;) Btw, druhý odstavec je napísaný krásne... Prednedávnom som sa začítala do tvojho blogu a preklikala som sa až k prvému článku. Mala som rozpísaný i komentár v zmysle: čakala by si na začiatku to, že vďaka tejto tvojej záľube budeš pracovať a spoznáš toľko zaujímavých ľuďmi, nájdeš oporu v toľkých skvelých čitateľoch akých máš,atď...? :) Nakoniec som ho však zmazala, prišiel mi ako strašné klišé, no teraz to píšem sem. Prajem ti veľa pozitívnej energie do nového roka 2011, hŕbu inšpirácie, chuť do blogovania, nové skúsenosti a zážitky, všetko čo si len budeš priať! Som rada, že som mala možnosť spoznať ťa.
    Tvoja pravidelná čitateľka M!:)
    (ospravelňujem sa, ak niektoré vety nedávajú zmysel, pol druhej ráno je pokročilá hodina už aj pre mňa:)

    ReplyDelete
  2. Krásna fotka! A aj som jej záhadu vylúštila.) Ako čítam a vidím, je tam napísané "Marie Fino Brood". A "Fino Brood Mare" je druh koňa! Na dokončenie historky a vylúštenie záhady treba ďalej predstavivosť tak nech si tam každý domyslí ten svoj príbeh.)

    Som nesmierne rada, že som bola súčasťou tvojho 2010 blogového sveta. Baví ma, poteší nielen oko, ale aj dušu. Majte sa nádherne v KrumLOVE a PF 2011!

    ReplyDelete
  3. Na horoskopy neverim, podla mna su len sikovne napisane, aby sa tam nasiel kazdy :)
    Ale aj bez horoskopov ti prajem este uspesnejsi rok, ako bol tento, same krasne fotky, milych ludi, vela inspiracie a nech sa ti vo vsetkom len dari :)

    ReplyDelete
  4. V Krumlově bude příchod nového roku jistě magický, přeju Ti do něj hodně zajímavých lidí, abys měla koho fotit, protože to děláš úžasně.

    ReplyDelete
  5. krasne foto a krasny Novy rok zelam :)

    ReplyDelete
  6. I like the look of your blog, Happy New Year,,,If you have creative work, you don't have age or time. M Canada

    ReplyDelete
  7. Som rada, že ti tento rok priniesol blog! Lebo ho tým priniesol aj mne :) ...to tak trocha sebecky, lebo sem rada chodím :D
    Želám ti veľa veľa úspechov a všetkého dobrého v NOVOM ROKU!
    ***

    ReplyDelete
  8. tak ať se v novém roce daří přinejmenším stejně jako v tomto :)

    ReplyDelete
  9. nevedela som že "najvác" je po nitránsky:-)
    oh toto je najviac moje oči tešiaci blog, nikdy sa neviem vynadívať nad tvojimi fotkami. želám ti veľa veľa krásnych zážitkov aj v roku zeroeleven!

    ReplyDelete
  10. Maji: cele to ma hlavu a patu, co pises :-) A neviem, na zaciatku som len chcela vidiet, ci sa nieco take da robit, z aktualneho cisla 255 (!) sa mi toci hlava :-) a tiez som velmi rada, ze som ta mohla spoznat, krasna slecna Le Plee! vidime sa, verim :-)

    Evi: hohooo, myslim, ze si ma prave prekonala v domyslani pribehov :-))) tesilo ma nesmierne v 2010, bude aj v 2011!

    Zanna, Greta, JJ, Beata: vdaka vam! nech sa vase dobre priania pekne vratia aj vam! :-)))

    Michael: I couldn't agree more, thanks for stopping by, have a good one! :-)

    Lexandra: haha, to sa tesim velmi, ze som na teba tak nahodou natrafila - same to you! :-)

    babo krasne: hovori to kamoska, tak jej verim :-) a dakujem velmi, je to vzajomne :-)

    ReplyDelete
  11. Ďakujem :) jasne, že vidíme :)

    ReplyDelete
  12. Krasne napisane, ako obvykle :)
    Uprimne sa velmi tesim z tvojho blogu, je skutocne vyborny a insiprativny a mozem o nom rovnako ako o StockholmStreetStyle povedat, ze som zavisla :)
    Dakujem za sprijemnovanie vsednych dni tvojimi krasnymi obrazkami a prijemnymi textikmi a prajem, aby ti to v novom roku islo minimalne takto dobre (neviem ci ide lepsie :)

    ReplyDelete
  13. Marika,
    tvoj blog je jedinecny, nadherne vnimas tento svet cez svoj objektiv! A nie je len o mode, zachytavas ludi, zazitky v ich tvarach, nalady v ich ociach. Prajem ti vela nadsenych citatelov a dalsie uzasne prispevky!

    ReplyDelete
  14. Uzi si Silvestra a som si ista, ze aj nabuduci rok sa Ti bude darit! Si totizto skvela :)

    ReplyDelete
  15. hodne stesti a uspechu do dalsiho roku! zaslouzis si spoustu slavy, tvuj blog je skvely a opravdu jedinecny! :)

    ReplyDelete
  16. Janka: potesenie na mojej strane, dakujem!
    Natalia: velka vdaka, som rada, ak to z neho takto citit :-) Prajem tvojmu milemu blogu na revans to iste!
    Becca: na Silvestra ruka hore! dakujem, rovnako uspesny rok prajem!
    zuzi: vdaka, vdaka, krasna vila! :-)

    ReplyDelete
  17. prajem vsetko dobre aj v tomto roku 2011!

    ReplyDelete