12/13/2010

Orange Fashion 2010: the backstage and the rehearsal

 
 
 
 
 
 
 

Orange Fashion is a fashion show opening the Slovak ball season, every year introducing the collections of selected designers. It is also the biggest fashion show I have been too so far - so it was great to have the opportunity to look into the backstage of it, to see all the running and waiting, chatting, models giggling and eating baguettes, all the last minute sewing (!), adjusting, ironing, everybody taking pictures of everybody, people running while talking on the phone, just one big happy creative chaos :-)
There were 6 designers showing their pieces of work, each having a muse modeling for them. I was honestly impressed by each of their work so I have decided to dedicate one short post to each designer - yup, you're going to have an online fashion week here, my darlings :-) I hope you will enjoy it just as much as I did. (Promise to include some London streetstyle at the end of it though, ha!) So have a great one!

Orange Fashion je módna prehliadka, ktorá je otvorením slovenskej plesovej sezóny a na ktorej každý rok dostáva priestor pár vybraných módnych návrhárov a ich plesové modely. Je to tiež najväčšia prehliadka, na akej som zatiaľ bola - takže som rada, že som mala tú príležitosť nakuknúť do jej zákulisia a sledovať všetko to behanie, čakanie, vykecávanie, chichotajúce sa modelky s bagetami v rukách, všetko to šitie na poslednú chvíľu (!), úpravy, žehlenie, fotenie sa každého s každým, stúpajúcu nervozitu aj stúpanie si po šatách, proste jeden krásny kreatívny chaos zákulisia :-)
Svoje modely prestavilo 6 návrhárov a každý mal aj svoju múzu, ktorá mu predviedla niektorý z modelov. Vážne som bola príjemne prekvapená kolekciou každého z nich a tak som sa rozhodla venovať jeden krátky post každému návrhárovi - tak tak, tento týždeň tu budete mať taký malý online fashion week :-) A verím, že vás poteší rovnako ako mňa. (Sľubujem, že sa doňho vmestí aj troška londýnskeho streetstylu, ha!) Krásny týždeň prajem!

13 comments:

  1. Tak ja asi naozaj nikdy nepochopim ako moze niekto robit tak dokonale fotky ako ty!!!!! :) absolutna pokolona tebe aj tvojmu blogu asi po milionty krat!
    a na online fashion week sa velmi tesim ;)

    ReplyDelete
  2. Dokonale fotky Marika!!!!!!!
    Xxx
    Http://barboradudinska.blogspot.com
    "fashionably tasteful.have a bite"

    ReplyDelete
  3. tesim sa na london streetstyle! :)
    a paci sa mi atmosfera aku nesu tvoje fotky! velmi!

    ReplyDelete
  4. veľmi sa mi pozdávajú fotky, prosto nádhera! ;)

    ReplyDelete
  5. dievcence, dakujem vam krasne, vazim si to! stale sa mam co ucit, a to je super! a navyse ma to bavi prevelice :-))))

    ReplyDelete
  6. Anybody mentioned you make most amazing pictures? :)

    ReplyDelete
  7. tesim sa na tvoj fashion week ;)
    http://fashioncream.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. kraaasTne foto:) paradny preistor..kde to bolo?
    a tie modelky jedli normlane ze bagetyyy?

    ReplyDelete
  9. Nádherné fotky! A ty šaty...jééé, hned bych si vybrala :)

    ReplyDelete
  10. To vypadá uplně dokonale :)
    Skvělý fotky :)

    ReplyDelete
  11. :-) dakujem, tesim sa tiez! Ja by som si vybrala od ktoréhokoľvek návrhára, ktorý mal na Orange fashion prehliadku.
    BejBe: je to Palugyaiho palác v Bratislave

    ReplyDelete