4/19/2011

In her style: Ľudmila Suchá, Spring 2011/part 2






Frustrated from the poor selection in shops, a few years ago, Ľudmila discovered the pleasure of shopping in second hand shops. This mustard little coat was her first buy and the start of her passion. Since then she loves the unique pieces you can find there - she goes after pieces with their own history, quality materials and good cuts. In Bratislava she mostly and most regularly goes through the Textile House stores and NOX. Nowadays she only buys a few basic items in shops - like lingerie, leggins and shoes, simply because she prefers them new. (Confession: I have the same thing with bags  - even though I own a few from second hand shops, I rarely use them, they just don't really feel good and mine. Seems like I have a really personal relationship with my bags. Hm, strange. End of confession). Everything else is thrifted, found, dug out, gifted and treasured. She often alters the clothes, designs her own and has a little business plan of her own brand in her head...

Style essentials of a 40's inspired outfit: coat, fur, belt, boots, earrings from second hand, random trousers, watch from her godmother's mom.

Na vrchole frustrovácie z obmedzeného výberu v obchodoch s oblečením, sa pár rokov dozadu Ľudmila začala pozerať po second handoch. Tento horčicovo žltý kabátik bol jej prvým kúskom a začiatkom nákupovacej vášne v second handoch. Dnes tvorí väčšinu jej šatníka oblečenie vyhrabané, vybojované, darované - zo sekáčov. Až na pár základných kúskov ako spodné prádlo, legíny, a často topánky, tie si Ľudmila radšej kupuje nové. (Priznávam, ja mám podobný pocit z kabeliek - pár zo sekáčov mám, ale prakticky ich nenosím, nejak mi prídu cudzie. Divné, ale asi mám príliš osobný vzťah s kabelkami. Hm. Len toľko :-) Na sekáčoch baví Ľudmilu nachádzať originálne kúsky s históriou, kvalitnými strihmi a materiálmi. V Bratislave robí často a pravidelne "nájazdy" do Textile House-ov a NOX-u. Niektoré kúsky potom ešte mení, prešíva, dopĺňa o vlastný dizajn. A po celý čas nosí v hlave biznisplán na vlastnú značku...

Style essentials outfitu inšpirovaného rokmi 40-tymi: kabátik, kožušina, opasok, topánky, náušnice zo sekáča, nohavice zo skrine, hodinky od mamy krstnej mamy. 

22 comments:

  1. pekni ludia, pekni ludia, ano ano. (inak, marika, chceme aj dalsich peknych starych ludi. ked vravim "chceme" myslim seba, ehm :)

    slecna je uplne zavazna fesanda, inak.

    ReplyDelete
  2. in her style is not the right title,the right one is "THE STYLE",i love her look,the way to wear the watch over the gloves,the trench,the air make up,the belt,the smoking style and the way to get cigarette in hand and so on.....

    ReplyDelete
  3. Perfect model, perfect photographer, that's all I'm saying :)

    ReplyDelete
  4. ona má veľkú charizmu v sebe..tieto fotky kukám už asi 5.krát!!

    ReplyDelete
  5. já to mám stejně! nebaví mě normální obchody..
    ale naušnice jsem v sekáči nikdy neviděla.. a nohavice ze skříně mě pobavily=D

    souhlasím s Foly - má neuvěřitelné charisma!!!

    ReplyDelete
  6. tato holka je uzasna!!
    a zalamujem rukami ze neviem najst podobnu siet sekacov v prahe/cesku..
    a krasne fotky Marika!

    ReplyDelete
  7. kaja: aj ja by som chcela :-) ale svita na lepsie casy, nadej aj cislo 5 este zije, tak coskoro sa tu mozno ukaze aj ina generacia :-)

    milanblogger: :-) you're quite right, she has the style in her attitude

    Tengu: ty mi pleties hlavu ;-)

    foly: ooo, super! tesime sa obe :-)

    Iva: niektore sekace maju aj bizu, napriklad NOX v Bratislave ma dost velky vyber, prid navstivit :-)

    Terezia Mia: dakujem, prid na navstevu, povymetame nejake sekace spolu :-))))

    ReplyDelete
  8. Mohla by vyučovat "Jak nakupovat v sekáčích s úspěchem" .. já bych se do kurzu přihlásila!

    ReplyDelete
  9. Ja sa na to už toľko pozerať nemôžem, ale ked tá žena a tvoje fotky ma tak dostali :O!

    Inak kde je to fotené?

    ReplyDelete
  10. Kabatík - to je úlovok!

    ReplyDelete
  11. Vždy som chcela žltý kabátik, napríklad takýto.
    .

    ReplyDelete
  12. krasna to zienka :))

    ReplyDelete
  13. mas perfektny styl :) a ja tiez velmi rada vymetam sekace

    ReplyDelete
  14. nebyť tej cigaretky... :) ale inak krása :)

    ReplyDelete
  15. to je zase ten skvelý kabát!! :D

    ReplyDelete
  16. ano, kabatik bol nazivo rovnako skvely! a este som zabudla dodat: brosna bola vyrobená za dve minúty z praciek na opasok a zicheriek :-)))

    alex: pri kostoliku v starej Dubravke :-)

    ReplyDelete
  17. vypada to, ze ja a slecna Ľudmila toho mame hodne spolecneho :) fakt me bavi :)

    ReplyDelete
  18. slovo chameleon uplne vystihuje tuto osobku. vsetky outfity su odlisne a pritom kazdy z nich vyzera,ze prave toto je ten pravy styl pre nu. fakt uzasne kusky! :) a inak po podobnom zltom kabatiku som celu zimu cihala na nete az nakoniec vypadol z ponuky :(

    ReplyDelete
  19. I pay a visit day-to-day some web pages and information sites to read posts, however this weblog provides quality based articles.
    Look into my web page : lägenheter till salu i Bodrum

    ReplyDelete