5/06/2011

Prêt-à-click


Ta-daaam, introducing a new piece in my collection of young contemporary art (weeell, "the collection" includes 3 pieces so far, but you have to start somewhere :-). It is a wonderful 1x1 m picture painted by Katarina Sido and given to me by my guy as a present (thank you, dears!) and I LOVE it! It has a strong energy, drawing all eyes to itself in our living room.

Ta-dáááá, predstavujem vám nový kúsok v mojej zbierke mladého súčasného umenia (mnooo, "zbierka" má síce iba tri kúsky, ale niekde začať treba :-). Je to krásny obraz rozmerov 1 x 1m, s názvom Makrokozmickí klasici, ktorý maľovala Katarína Sido a ku mne sa dostal ako darček od chlapa (ďakujem vám, drahí!). A som z neho unesená! Má v sebe silnú energiu, neustále k sebe púta pohľady.

1. To see some young contemporary student art, this weekend the Academy of Fine Arts has opened its doors and put the student's work on display (including the above mentioned Katarina's), go check them out to freshen up :-)
Ak si chcete osviežiť pohľad na umenie, na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave je tento víkend tzv. Letný prieskum, kde sú vystavené práce študentov (napr. aj Katkine), odporúčam!

2. The best idea I have lately seen - artists remixing the Slovak national anthem! Check out The Slovak national remix here or on Facebook.
Najlepší nápad za poslednú dobu - remix štátnej hymny od rôznych autorov, projekt Martiny Slovákovej. Slovenský národný remix checkujte tu alebo na Facebooku.

3. Gosh, food blogs make me hungry! Viktor Klimo is a very experienced food blogger, check out his delicatessen! I am off to Prague, hoping for some yum yum! Have a good one! :-)
Ufff, z food blogov mi vždy veľmi rýchlo vytrávi. Vikor Klimo je už skúsený gurmánsky bloger, jeho delikatesy nájdete tu. Ja fičím do Prahy a dúfam vo víkendové delikatesy, mňam! Pekný víkend!

9 comments:

  1. uáá, je nádherný! jej práce obdivujem už dlhšiu dobu. je skvrl!

    ReplyDelete
  2. krásny je, slečna je talentovaná

    ReplyDelete
  3. aaaano, ja som tam bola dnes, silne odporucam :)

    ReplyDelete
  4. Vidím v něm slečnu. Dynamiku.

    Na Katarínu se zaměřím. Opět děkuji za tip. :)

    ReplyDelete
  5. pekný, zaujímavý :)

    ReplyDelete
  6. Marika!
    Ďakujem/e/.
    Makrokozmickí Klasici.

    ReplyDelete
  7. Sido je veľmi dobrá. (Minerva)
    PS: Chlap, ktorý prináša domov umenie je dokonalý chlap.

    ReplyDelete
  8. toto je fakt krasny kousek :)

    ReplyDelete
  9. Hell of a picture, respect :)

    ReplyDelete