6/24/2011

At Orange Art of Taste









 


It was like an Alice in Wonderland dream... Except that in reality, it was "Tonbo at the Art of Taste evening organized by Orange, in the courtyard of the Slovak National Gallery". End of title. But it felt magical nevertheless. Fantastic food (cooked by Emanuel Ridi, the charismatic Italian chef that somehow didn't make it into my photos, but only because there was sooo much to see :-), a funky colourful exhibition of Lenka Sršňová's models, a table full of goodies illustrated by Michaela Chmeličková, with knitted tarts (and cute knitted animals laying in the grass) by Renáta Ormandíková, porcelan cupcakes by Linda Viková, plastic chocolate sweets by Mira Podmanická, art all around exhibited by Erik Binder, a fashion performance by Boris Hanečka (performed by the Slovak National Theater's Ballet soloists - and it was so unexpected, fresh and beautiful!) and finally a dose of music heaven by Jazzanova. All paired with pink champaign that tasted like strawberries (I swear it's true, real strawberries). No wonder all the colours, tastes, sounds, smiles and lights blend into a memory of celebration of art and taste. Thanks to Natália and Tomas for the invitation!

Na jeden večer som sa cítila ako Alenka v Ríši divov... Síce v realite by sa večer volal "Tonbo v Ríši Orange Art of Taste eventu, organizovaného na nádvori Slovenskej národnej galérie", koniec názvu. Ale čarovné to bolo rovnako. Fantastické jedlo (áno, začíname jedlom. Varil Emanuel Ridi, charizmatický Talian, ktorý sa mi nejak nedostal do hľadáčika, ale iba preto, lebo bolo nadmieru vizuálnych podnetov), veselá, farebná inštalácia šiestich modelov Lenky Sršňovej na tému jedlo, stôl plný dobrôt: s dizajnom prestierania od Michaely Chmeličkovej, so štrikovanými tortami (a štrikovanými zvieratkami pohodenými v tráve) od Renáty Ormandíkovej, porcelánovými koláčikmi Lindy Vikovej a plastovými čokoládovými bonbónmi Miry Podmanickej. Celé to bolo preložené inštaláciami Erika Bindera, módnym performance z dielne Borisa Hanečku (ktoré predviedli sólisti Baletu SND - a ktoré bolo tak neočakávane svieže a krásne!) a funky hudobnou nádielkou Jazzanova. Všetko to doplnené ružovým sektom s príchuťou jahôd (prisahám, čisté jahody!) a atmosférou letného večera, tak sa mi nedivte, že všetky farby, chute, zvuky, úsmevy, svetlá a obrazy krásne splynuly do sna na spojenie umenia a chutí. Ruka hore, noha v (štrikovanej) torte! Ďakujem Natálii a Tomášovi za pozvanie :-)

26 comments:

  1. Oh this looks fun. I like the "dancing dishes" uncovered at each table.
    Thanks for sharing this with us.

    ReplyDelete
  2. to je nádhera! a tie fotky, luxus

    lesimple.sk

    ReplyDelete
  3. jéj, tie slečny aú perfektné! a celková atmoška

    ReplyDelete
  4. naozaj ako v Ríši divov a tie dámy sú krásne

    ReplyDelete
  5. teraz horko plačem :( ja tiež chcem byť raz súčasťou niečoho takého

    ReplyDelete
  6. wow, I'm in love with these photos!

    ReplyDelete
  7. ach, Jazzanova! idem si chytro nieco pustit :)

    ReplyDelete
  8. Erikove veci su velmi napadite! Krasne fotky:)

    ReplyDelete
  9. wáu tá atmosféra z fotiek priam sála!

    ReplyDelete
  10. Krása...aj ked len z fotiek, som ocarena! :-)

    ReplyDelete
  11. som rada, ze sa mi podarilo preniest kusok atmosfery, bolo to fajnove, dakujem!

    Rick, it was fun :-) Thanks for watching!

    Bonnit-S: vsetko bude predsa, neboj! :-) ja som sa tiez nenarodila medzi keramicke cupcakes, ha! :-)

    6roove: thanks and enjoy! :-)

    janka š.: pustaaaj!

    ReplyDelete
  12. Boze, to vyzera uzastne! fotky su skvele a cela ta akcia posobi tak napadito az sa mi nechce verit,ze to je naozaj slovenske... krasne!

    ReplyDelete
  13. je naozaj super že sa aj u nás niečo takéto robí :)

    ReplyDelete
  14. wow to vypada naprosto genialne!!! smekam pred organizatory, podle fotek jsem tipovala, ze se to delo nekde v NY, a ono bum, blava :) krasne fotky, uplne z toho dycha ta alenkovska atmosfera :)

    ReplyDelete
  15. ty fotky jsou jedna velká inspirativní dokonalost!

    ReplyDelete
  16. Cele to vyzera uchvatne =O No najviac ma fascinuje hned prva fotka

    ReplyDelete
  17. tie farby sú prenádherné!!

    ReplyDelete
  18. spojenie tych farieb, odtienov a bokechov je dokonale...

    ReplyDelete
  19. svetové farby na fotkách!

    ReplyDelete
  20. a točil to niekto?? je to super!

    ReplyDelete
  21. ach, toto vyzerá krásne, dobrú atmošku to má!

    ReplyDelete