6/05/2011

Inspiration: David Hamilton


One Saturday at the Naschmarkt flea market in Vienna a picked up this book (from 1979) for a few Euros and I fell in love with the imagery on the spot. A lot has been written about art photographer David Hamilton, who has been accused of many things and stirred a lot of emotions with his images of very young girls. But what is so very catching about these images to me is their unbelievable beauty and softness, sometimes they look like paintings, sometimes like fragments of dreams, I am totally mesmerized. Enjoy too, and have a beautiful week! :-)

Jednu sobotu som na viedenskom Naschmarkte zbadala túto knihu (rok vydania 1979) za pár eur a na mieste som sa do fotografií zaľúbila. O umeleckom fotografovi Davidovi Hamiltonovi sa popísalo mnoho, bol obvinený z mnohých vecí a vyvolal mnoho emócií so svojimi fotografiami veľmi mladých dievčat. Čo však mňa na týchto fotografiách najviac púta, je ich neopísateľná krása, jemnosť a mäkkosť. Niekedy vyzerajú ako maľby, niekedy ako fragmenty snov, úplne ma fascinujú. Tak nech sa ľúbi aj vám, prajem nám krásny týždeň! :-)








 
pictures from: here, here, here and here

13 comments:

  1. David Hamilton je skvelý

    ReplyDelete
  2. Beautiful, indeed dream-like.

    ReplyDelete
  3. jeej, ja som tu fotku baletky mala ako decko v izbe na stene ako velky obraz, normalne v rame. netusila som, ze je to od neho.

    ReplyDelete
  4. skvela atmoska...hned sa viac usmievam ci co :)

    ReplyDelete
  5. asi som sa do neho práve buchla aj ja :)

    ReplyDelete
  6. uplny fotoimpresionizmus...

    ReplyDelete
  7. Wow! Hlavne ta posledna je neskutocna

    ReplyDelete
  8. to je naadherne........

    ReplyDelete
  9. Neskutocne farby a svetlo na jeho fotografiach. Hned sa po nom poobhliadnem!

    ReplyDelete