8/24/2011

Preview: Lolita


It was an invitation I couldn't resist: to take a sneak peak into the making of Marcel Holubec's new collection Lolita. I have always admired Marcel's work, to me it seamed like a mysterious play of structured, mainly dramatically black, white and nude pieces of art more than garments. Now I have one more reason for admiration: I have never ever in my life seen a creative person work so systematically (honestly. And I have seen many creative people do great stuff and I can see my desktop every day, such a mess! :-).
The collection Lolita was inspired by Nabokov's novel and by Marcel's own past relationship with Ema. The neatly organized inspiration board included stills from the movie, photographs of Ema and of her favorite things, pieces by other designers and thought provoking images, complimented by pieces of fabric, future accessories, sketches, visual ideas, colour schemes.... you name it, it was all there :-)
I caught up with Marcel about a week before the show he was supposed to introduce the collection at, at a moment he was still adjusting the final pieces by sketching on canvas AND already working with real material. And even though I was able to take a sneak peak into the process, I didn't really have an idea what might come out of it on the catwalk. I think you will like it. Tomorrow :-)

Túto pozvánku sa predsa nedalo odmietnuť: príležitosť nahliadnuť do záklusia prípravy novej kolekcie Marcela Holubca s názvom Lolita. Marcelovu prácu som vždy zdiaľky obdivovala a vnímala som ju ako tajomnú hru štrukturovaných, dramaticky čiernych, bielych alebo púdrových kúskov skôr umenia ako iba oblečenia. A momentálne mám o dôvod viac na obdiv: nikdy v živote som totižto nezažila tvorivého človeka, ktorý by pracoval tak systematicky (fakt. A to som videla kopec kreatívnych ľudí vytvárať skvelé veci a okrem toho sa každý deň pozerám na desktop môjho počítača, bordel najväčší! :-).
Inšpiráciou novej kolekcie boli Nabokov román a Marcelov bývalý vzťah s Emou. Usporiadaná nástenka plná inšpirácie obsahovala obrázky z filmov, Emine fotky aj fotky jej obľúbených predmetov, tematické módne fotografie a nápady, skice strihov, vzorky látky, vzorky doplnkov, náčrt farebnej schémy... čo vám len napadne, všetko tam bolo :-)
Ja som zastihla Marcela asi týždeň pred prehliadkou, kde mal predviesť novú kolekciu (klik na viac info), a to v procese tvorby strihov a kreslenia na plátno aj práce s reálnou látkou a prvými polohotovými kúskami. A napriek tomu, že som mohla takto nahliadnuť do procesu, nemala som predstavu, čo od prehliadky očakávať. Myslím, že sa vám bude páčiť. Zajtra :-)










17 comments:

  1. Thanks for the peek into this great design process . . .

    ReplyDelete
  2. to si nemohla odmietnuť:) krásne fotky ♥ ja takýchto ľudí naozaj obdivujem:)

    ReplyDelete
  3. perfektne fotky, cakam na zajtrajsi post :))
    http://kateonskate.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Lovely! I would love to have an office like that. Even if I don't need any buttons. lol... :-)

    ReplyDelete
  5. Thank you for being our spy.. ;)
    ...miluju zákulisní fota, je to příjemná změna!

    ReplyDelete
  6. ach, vyzerá to najsuper! :)

    ReplyDelete
  7. super! už som zopár fotiek z prehliadky videla, som zvedavá na tie od teba. a Marcel je šikovný, to viem z (takmer) vlastných skúseností :)

    ReplyDelete
  8. aj aj já teď budu myslet na ty srdíčkové brýle!

    ReplyDelete
  9. už som veľmi zvedavá, btw Lolitu práve čítam :D

    ReplyDelete
  10. perfektní reportage ! ;)

    ReplyDelete
  11. Supr fotky.
    A Marcel je okúzľujúci na jednej z nich, tak isto ako modelka. :)

    ReplyDelete
  12. Rick: my pleasure. really :-)

    Beth: ja tiez, sme v tom spolu :-)

    Rachel: my thoughts exactly! :-)

    Bohemian: tak to ma tesi, mozno toho troska pribudne :-)

    Domi: "takmer".... to sa ako da? :-))))

    Oksanka: tak su aj horsie veci, na ktore by si mohla mysliet. ale je pravda, tie byt ti sekli! :-)

    jana: dobry timing mam teda :-)

    Zuuwa: dakujem!

    Maus: dobry odhad, on je naozaj velmi sarmantny ;-)

    ReplyDelete
  13. Evka je okúzlujúca a celé pekné.

    ReplyDelete
  14. Cervene gombiky a cervene topanky... Mission fulfilled pre mna dokonca s predstihom. Bude farebny koniec leta! Nadherne,krasny kontrast, tesim sa na pokracovanie!

    tinycosmoss.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. vysvetlivka domkinho komentu "takmer" - ja som mala od neho svadobne saty :)

    ReplyDelete
  16. With havin so much written content do you ever
    run into any issues of plagorism or copyright infringement?
    My blog has a lot of completely unique content I've either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any ways to help prevent content from being stolen? I'd really appreciate it.
    My website: GFI Norte

    ReplyDelete