4/04/2012

Love Stuff: Marine stripes


There are a few pieces I reach for when I don't feel inspired or just can't be bothered to care about any outfit in the morning, but still want to feel good and like myself till the night (usually on a long working day or a sleepy weekend... hey, I don't remember having one of those for a long time now... hm). Anyway, one of those pieces is anything with marine stripes. A total classic, that works on both women and men (pst, honestly, I have no rational idea why, but marine stripes just really REALLY work for me on guys.... ). And you know what? I just got back from a whole day of shooting in my favorite marine stripes T-shirt :-)
On the picture from left: warm knit sweater and light scarf, both H&M Men's, long sleeve T-shirt from Army shop (Army shops are excellent for durable quality, low price basics, this one is Made in Russia), long sleeve, thick T-shirt from Paris (the only souvenir both me and a friend of mine afforded while on holiday in Paris while teenagers. Yeah, about a thousand years ago...), one shouldered dress with a knot on the shoulder by We Are Not Sisters. My scarf (together with another "saved my day" classic) makes an appearance towards the end of this video from Dobrý trh, ha!

Je zopár kúskov na istotu, po ktorých siaham, keď stojím ráno bezradne a bez inšpirácie pred šatníkom alebo mi je úúúúplne jedno, čo na seba v ten deň navlečiem, ale do večera sa chcem cítiť pohodlne a vo svojej koži (to sa mi väčšinou stáva pri dlhých pracovných dňoch alebo lenivých víkendoch... počkať, taký víkend si už dlho nepamätám, hm). Každopádne, taký kúsok na istotu je čokoľvek s modrými námorníckymi pásikmi. Totálna klasika, pre ženy aj pre mužov (úprimne, nemám na to žiadne racionálne vysvetlenie, ale námornícke pásiky ma fakt, ale FAKT berú na mužoch...). A zhodou okolností som sa práve vrátila domov z dlhého dňa v mojom obľúbenom námorníckom tričku :-)
Na fotke zľava: teplý sveter a ľahký šál, oba z pánskeho H&M, tričko s dlhým rukávom z Army shopu (Army shopy su skvelé na odolné, základné kúsky za málo peňazí, toto tričko je Made in Russia), teplejšie tričko-mikina z Paríža (jediný suvenír, ktorý sme si s kamoškou nenechali ujsť počas nášho tínejdžerského túlania sa po Paríži. Zhruba tak pred tromi biliónmi rokov...), šaty na jedno rameno, s uzlom na tom ramene od We Are Not Sisters. A môj šál sa slávnostne objavuje (spolu s ďalšou sázkou na istotu) ku koncu tohto videa z Dobrého trhu, ha!

19 comments:

  1. cely prvy odstavec, uplne! a najlepsie su pasiky s pasikmi .)

    ReplyDelete
  2. krasne kousky!!

    http://www.ivetsperspective.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. presne presne! milujem pásiky a moja obsesia dospela do štádia, že ich považujem za neutrálny kus v šatníku a kombinujem s kvetinovým vzorom aj bodkami. zábava! :) btw existuje blog venovaný páskovaným veciam http://la-mariniere.tumblr.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasiky s kvietkami sa mi tiez zacinaju dostavat pod kožu :-) a super link, dakujem!

      Delete
  4. mám aj ja pár pásikov, no tie šaty nie a že by sa mi aj páčili :)

    ReplyDelete
  5. a ja ze v army shopoch maju len zelene a maskacove veci =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. som si to dlho myslela aj ja, ale chlap moj ma vyviedol z omylu, obcas su tam ozajtne poklady :-)

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Marine stripes all the way :)

    ReplyDelete
  8. Army shop? Wow, to asi musím omrknout.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-)))) jo, tomu ver, minimalne ten pri Zlatych Moravciach stoji za to :-)

      Delete
  9. myslim si ze kazda z nas najde nejaky ten pasik v satniku... ze ? :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-) verim, ze hej.... ja som si dokonca uvedomila, ze mi na fotke chybaju este nejake kusky schovane medzi letnymi vecami!

      Delete
  10. pásiky sú na leto super.. :) tiež mám aspon nejaké zo dva kúsky.. :)

    ReplyDelete
  11. ááách..z tej fotky šššššumí more..
    enrú..

    ReplyDelete
  12. pásiky sú overená klasika! minulé leto, keď som bola v ba,tak všetko, čo som si kúpila, bolo pásikavé :D

    ReplyDelete