4/02/2012

Vintage streetstyle, round 3: brothers


This beautifully old, battered photo was sent by Saša Š.: "The photo is of my grandfather with one of his brothers, taken around 1943, during the Second World War. Not long after it was taken, my grandfather's parents, both brothers and sister were taken to concentration camp where they died. Grandfather was at that time serving in the army, which saved his life. The picture was probably taken in his native town of Bytča."

Nádhernú, staručkú fotku poslala Saša Š.: "Fotka starého otca s jedným z jeho dvoch braov môže byť tak z roku 1943, z obdobia druhej svetovej vojny. Nie dlhom po tom, čo bola táto fotka spravená, zomreli rodičia, obaja bratia a sestra môjho starého otca v koncentračnom tábore. Starý otec bol na odvelený na vojne, čo mu zachránilo život. Fotená mohla byť v Bytči, odkiaľ starký pochádzal."

Poznámka: keďže v tomto kole Vintage streetstyle rozdáme viac cien: od Lomography aj Nike Vintage collection, rozhodla som sa ho predĺžiť o dva týždne a tak zvýšiť aj počet príspevkov v ňom. Nech sa ľúbi!

2 comments:

  1. niekedy ma tie príbehy k fotkám vedia viac dostať ako samotné fotky

    a už toľko dní si hovorím, že niečo skvelé idem pohľadať a tým pádom si to predĺžila tak sa konečne ku tomu aj dokopem :D

    ReplyDelete
  2. :-) tiez si myslim, ze casto tie fotky funguju silnejsie spolu s pribehom.... tesim sa na tvoje :-)

    ReplyDelete