8/08/2012

Alex, Bratislava


The only reason that explains why I haven't met the beautiful Alex in Bratislava yet, is probably her studying fashion styling in London. Here, I love her simple black shirt dress, with only a splash of vibrant colour on the scarf in her hair and those awesome, awesome shoes! Which are by the way the traditional footwear of the Slovak eastern village called Lendak. Yup, I couldn't believe it either... They usually have a white base with colourful embroidery, Alex here has a rather rare black version of them.
In case you wish to own a pair (hand made by the only woman with the tradition of making them), you can contact Michaela from puojd at info@puojd.sk, who is around there this week. (The approx. price is 70 Euro, depending on the particular pair.) And I hope to see more of Alex here sometime in the future :-)

Jediný dôvod, prečo som zrejme doteraz nestretla v Bratislave Alex, je jej štúdium fashion stylingu v Londýne. Pri stretnutí ma upútali jednoduché čierne košeľové šaty, s roztopašnými dotykmi živých farieb na šatke vo vlasoch a na tých úžasných topánkach! Ktoré mimochodom pochádzajú z východoslovenskej dediny Lendak. Tak, odpadla som.... "Papučky" (pretože vyzerajú tak pohodlne, a vraj aj sú) majú väčšinou majú biely základ s pestrofarebnými výšivkami, Alex má na obrázku skôr netradičnú, vynimočne čiernu verziu.
Ak máte chuť taký pár vlastniť, (ešte jedna teta ich v Lendaku ručne vyrába), kontaktuje Mišku z puojdu na info@puojd.sk, ona sa tento týždeň pohybuje v okolí Lendaku. (Orientačná cena je 70 Eur, záleží vždy na konkrétnom páre.) A ja verím, že Alex tu nevidíme naposledy :-)




12 comments:

  1. o boze, nevzyknem tu "hikat" nad outfitmi ale tie topanky ma dostali!!Zasa raz super objav Marika!!

    ReplyDelete
  2. ano ano papucky..cakam kedy mi ich Misa prinesie

    ReplyDelete
  3. papučky sú super .. Alex má štýl ;)

    ReplyDelete
  4. Vyzerá super a tá šatka sa mi veľmi páči! :)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Alex je TOP!!
    inspire magazine

    ReplyDelete
  7. tak tá je dokonalá aj s celým outfitom (: a školu jej závidím!

    ReplyDelete
  8. líbí se mi, že v době, kdy ve světě vládne aztec print se někdo dokáže vrátit i ke kořenům země, ze které pochází..ty botičky jsou skvělá volba a když jsou pěkně zkombinované je to krása :)

    ReplyDelete
  9. WOW, presne môj cup of tea! Alex je nádherná, originálna a svojská. Folklórne prvky milujem, sama ich nosím.) More of Alex pls!

    ReplyDelete
  10. This is lovely. Exactly my style. xx

    *Claire

    ReplyDelete
  11. čoo fajnová najviac, akoto že som ju v auguste zmeškala!

    ReplyDelete