8/11/2012

Bicycle stories: Dorotka


So you know I love to brows through antique markets and old treasures. I also have to confess I have a strange urge to buy the stuff I LOVE, no matter if there is a rational reason why I should (I get this urge in second hand shops with clothes I would never ever wear, like colourful indian denim ponchos or strange glittery stuff, really...). Like when I saw this old battered Czech made bicycle seat at an antiques market. So what if it's small, like kid's size and completely non-usable for me, but what if someone else buys it, imagine the horror, ha!
So I took it home. After a while when reality hit in and I knew we would be moving all or stuff to a new place, I took the little leather seat and gave it to Jolo from Slowatch, to use it at one of his bicycle reconstructions. After I while he did and I was happy to learn that my useless treasure ended up as the new bike seat for Dorotka, one of the little stars of the Le Mini fashion blog. Love these mini coincidences! And Dorotka's new, super cute bike with a super cute seat :-)

Už viete, že sa s láskou prehrabávam na burzách starožitností a lovím poklady. Tiež sa musím priznať s podivným nutkaním kupovať tie veci, ktoré sa mi zapáčia a prídu mi inšpiratívne, aj keď neexistuje žiadny dôvod a najmä ani spôsob, ktorým by som ich ja využila (tento stav často dostávam aj v second handoch pri kúskoch, ktoré by som nikdy v živote nenosila, ako pestrofarebné džínsové pončá a podozrivo flitrované veci. Čo už, určite na to je nejaká diagnóza...). Toto isté sa mi stalo, aj keď som pri prehrabávaní sa na burze starožitnosti narazila na toto popraskané, krásne zostarnuté kožené sedadlo Made in Czechoslovakia. No a čo, že bolo podozrivo malé, ale čo ak ho kúpi niektor iný, len si to predstavte, strašné!
Každopádne, sedadlo putovalo so mnou domov a keď nám po čase na dvere zaklopala realita sťahovania vecí do nového bytu, milé sedadlo putovalo Jolovi do Slowatchu, nech ho v zdraví využije na jednu zo svojich prerábok. Až po čase som sa dozvedela, že aj tak urobil a moje sedadlo dnes zdobí bicykel Dorotky, jednej z malých hviezd mini fashion blogu Le Mini. Takéto mini náhody sa mi prevelice páčia! Ako aj Dorotkin parádny staronový bike so super sedadlom :-)




17 comments:

  1. eej, parádny bicykel! a košieľka malej slečny tiež! :)
    .

    ReplyDelete
  2. Oh this turquoise bicycle . . . with that leather seat!
    Wow.

    ReplyDelete
  3. Ach, tak tohle je podle mě zatím nejlepší bicycle story!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Linda, ty si podla mna zaujata :-)))))

      Delete
  4. Tú stránku ihneď sledujem, nádhera!

    ReplyDelete
  5. woa! aj tetovacka je prava? to by bol dost narez!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorotka momentálne hodila kotvu na sardínii..:)
      závistlivá enrú (vlásky! bicák! vek!)

      Delete
    2. ženy! áno kotvíme na Sardínii enrú :)
      tetovačka ja nakreslená priamo od tatina :) hádam nepotetujem 7ročné dieťa! :))

      Delete
    3. omg, nie som ziadna konzerva, ale dovolit/dat potetovat hintake male dievcatko by bolo velice hlupe!

      Delete
    4. vsak nie je. ale tu kotvu jej zavidim, asi poprosim chlapa, nech mi nieco nakresli. trebars aj na nohu :-)

      Delete
  6. She and her bike are adorable. I'm sure your antiques market treasure made her very happy.

    ReplyDelete
  7. Mne sa páči hlavne tá farba togo biku!

    ReplyDelete
  8. krásna Dorotka so super bikom :)

    ReplyDelete
  9. Ty barevný "cvočky" na kolech, to je nostalgie! Terka

    ReplyDelete