10/07/2012

Prêt-à-click


It was just like yesterday - talking to the ever charming and stylish Slava (whom I thank for bringing my White shirt photo series to a little exhibition in Košice) about her plans taking Košice and its designers to a Pop up event in Bratislava. And here we are: the Made in Košice event will be held this Tuesday in Bratislava. See you there!

Bolo to takmer ako včera, keď sme sa so šarmantnou Slavou (ktorej ďakujem za zorganizovanie výstavy série Bielych košieľ v Košiciach) pri káve rozprávali o plánoch doniesť košických dizajnérov na Pop up večer v Bratislave. A ta-dám, je to tu: večer Made in Košice tento utorok v Bratislave. Vidíme sa!

1. One of the designers is Ela, the milliner of third generation and her hats, that I have already mentioned on the blog.
Jednou z účastníčok bude aj Ela, klobučníčka tretej generácie a jej klobúky, ktoré som už raz na blogu spomínala.

2. Mom-bloggers are a big thing for example in Germany or the U.S., and there are many ways to do a blog based on that. One of the first local examples is Mom-a-porter: Eva and her point of view on life, love and style, have a nice read :-)
Mom-blogy alebo blogy písané mamami sú veľmi silná skupina blogerov napríklad v Nemecku alebo USA, a je mnoho rôznych spôsobov ako túto tému uchopiť. Jednou z prvých lastovičiek u nás je Mom-a-porter: Eva a jej pohľady na svet, lásku a štýl, nech sa dobre číta :-)

3.  Just got back from Prague's Designblok, it was full and intense, will share the best of what I found, like the brand MUSET of Pavel Ivančic and its perfect, perfect tailoring! Have a wonderful Sunday, I am going to catch up on my sleep :-)
Práve som sa vrátila z pražského Designbloku, bol to krátky, ale intenzívny výlet, postupne sem dám to najlepšie, čo som objavila, ako napríklad značku MUSET Pavla Ivančice a tie dokonalo, dokonalo navrhnuté a ušité kusy! Krásnu nedeľu vám, ja idem dospávať! :-)

5 comments:

  1. tesim sa na made in kosice, urcite niecim prekvapi :)

    ReplyDelete
  2. dakujem :) tesim sa. Eva

    ReplyDelete
  3. Neviem ci vidis na mom-a-porter nieco ineho, ale komunita blogujucich mam na Slovensku je podla mna velmi bohata a aktivna uz niekolko rokov. Nasvedcuje tomu aj nedavna akvizicia sme.sk, ktore kupilo portal nanicmama.sk. Mozno to nie je stranka podla najnovsich modnych, designovych a internetovych trendov, ale je to velmi ziva komunita, aj mimo virtualnych sieti. Ako dnes si pamatam, ked to objavila nasa mama, dalsieho pol roka po tom sme nemali teplu veceru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. no, ja tuto komunitu nepoznam, kedze som nemala ako prist s nimi do styku a som zatial mimo temy :-) takze dakujem za doplnenie info, stale si myslim, ze rovnako ako food a interierove blogy, mom blogy su u nas stale iba na zaciatku a budu stupat. portaly su fajn, mne osobne su mozno viac blizsie osobnejsie formy blogovania ako take hromadne, aj ked to moze byt robene uplne super a mat svoju cielovku samozrejme. u mom-a-porter sa mi paci, ze nie je az tak mamickovska, skor z pohladu zeny s detmi pozera na rozne lifestylove temy. ale hovorim, otazka osobnych preferencii :-) pekny vecer!

      Delete