1/04/2013

Women that work/live/travel/party together


One weekend I was traveling to Prague with a friend, and when we met in front of my car, we were like looking into a mirror (well, apart from our natural given features like height - sometimes I even think we look quite funny together, haha), anyway: jeans, Converses, trench coats, big leather bags, all for a weekend of walking around, hunting good food and design.
For some reason this happens to women who spend time together sharing things/ideas/recipes/gossip/friendship - it's like they tune into each others frequencies and the strangest things start happening. A few years ago in my work at some coffee sharing in the company's little kitchen it turned out that some of the girls even had their periods at the same time (yup, that happens, so what. Anyway, it is probably the only time the word "period" in this context will come up on this blog :-).
The girls on the pictures work at Anthropologie's Soho store in New York and no, this is not their work uniform, they just happened to come to work in a very similar get-up. I know what you are going to say: yes, sometimes it might be the case of following trends and in extremes wearing the same pieces the same way (I just saw somewhere a picture of two strangers sitting on the subway decked out in identically worn grey beanies and army jackets), but here I don't think it is a case of a sudden hot trend of jeans shirts and patterned skirts, what I rather like here is that even if this is a case of "tuning into" each others frequencies, the girls each wear the pieces in their own style. Like women that spend waaaay to much time together at work :-)
Did anything similar ever happen to you?

Jeden jesenný víkend sme s kamarátkou cestovali do Prahy na víkend a keď sme sa stretli pri aute, bolo to takmer akoby sme sa pozerali do zrkladla (teda, odhliadnuc od niektorých našich prirodzene daných parametrov ako výška napríklad - niekedy vyzeráme ako malý a veľký kamarát, haha), každopádne: džínsy, Conversy, trenčkoty, veľké kožené tašky, proste pripravené na víkend chodenia za dobrým jedlom a dizajnom.
Z nejakého dôvodu sa takéto veci ženám stávajú, špeciálne tým, ktoré trávia spolu veľa času zdieľaním vecí/nápadov/receptov/klebiet/priateľstva - akoby sa naladili na spoločnú frekvenciu a potom sa dejú tie najzvláštnejšie veci. Pred pár rokmi v práci pri nejakej káve vo firemnej kuchynke vysvitlo, že viaceré dievčatá mali v tom istom čase svoje dni (stáva sa, a čo. Aj tak je to zrejme jediný kontext, v ktorom sa na tomto blogu táto téma objaví :-)
Dievčatá na fotke robia v obchode Anthropologie v newyorskom Soho a toto nie je ich pracovná uniforma, len sa im v ten deň podarilo prísť podobne oblečené v džínsových košeliach a vzorovaných sukniach. Viem, čo vám práve napadlo: áno, často to môže byť aj tým, že niektoré ženy otrocky sledujú trendy a kupujú kúsky čo sú práve v ponuke obchodov a potom po uliciach pochoduje armáda veľmi podobne oblečených žien (nedávno som niekde videla fotku dvoch neznámych žien vedľa seba v metre, v identických šedých čiapkach a army kabátoch), toto tu mi to však nepríde ako horúci trend džínsových košieľ so vzorovanými sukňami, ale aj keby náhodou áno, páči sa mi, že každá si ho interpretovala podľa seba. Ako ženy, ktoré trávia príliš veľa času spolu v práci :-) 
Poznáte to, stalo sa vám niekedy niečo podobné?

26 comments:

  1. o áno stáva sa jasnačka
    ale mňa baví hlavne keď sa stretneme a sme oblečení inverzne.
    v dobe čiernej sivej bielej a uu bordovej stále častejšie :-D

    ReplyDelete
  2. Nam sa s frajerom stava, ze sme nahodne farebne zladeni a vyzera to ako umyselne :D

    ReplyDelete
  3. S některými lidmi to mám pravidelně. Přijde mi to hezké, taková známka souznění:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tak "souzneni" je to prave slovo :)) stava sa mi to, to je jasne. a mam to rada

      Delete
  4. Mně se to taky stává...říkám tomu jistý druh telepatie :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. telepatie, souzneni, frekvencie, sme skoro ako v kabinete matfyzu! :-))))

      Delete
  5. Stavalo sa mi to s kamaratkou a zaroven mojou spoluziackou, ale ona MNE vzdy vynadala, ze opakujem, pritom som nikdy nevedela co sa chysta si obliect... A ja som planovala kolkokrat aj tyzden vopred :P

    ReplyDelete
  6. krásne a myslím, že sa to stáva veľkej väčšine z nás :D

    ReplyDelete
  7. ta fotka je krásná :) a musím říct, že teď se mi to stává víc s přítelem než s kamarádkami :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-) a travis s nim viac casu ako s kamaratkami? mne sa napriklad stava, ze sa obliekam z jeho satnika radsej :-)))))

      Delete
    2. to je pravda, většinu triček a svetrů máme tak nějak napůl :))

      Delete
  8. mne sa to nestava, ale ten kozeny opasok napravo je NESKUTOCNY!!! :-)

    ReplyDelete
  9. Zajímavý blog! Nechceš se vzájemně sledovat? Sleduji!:)

    Giveaway

    Vik Ladyla

    ReplyDelete
  10. Mne sa to dialo celu vysoku skolu, vzdy sme prisli naraz traja-styria obleceni v pasikavom alebo v rovnakej farbe... a to sme spolu az tak strasne vela casu netravili.. podla mna je to skor o nastaveni pocasia alebo vesmiru-volajte to ako chcete ;) Ale je to presne to, ze ked si nachystam vecer nejaky skvely outfit na rano, v tu chvilu ked si to rano oblecie, proste sa v tom prave v tu chvilu necitim dobre. Takze su proste pasikave, dzinsove a ine dni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasikave dni doverne poznam :-) a napriklad outfity si vecer nechystam, pretoze viem, ze sa mi moze stat presne to, co opisujes - ze sa rano citis presne na nieco ine :-)

      Delete
  11. tyjo tak tohle se mi nestává - asi hlavně proto že skoro nemám kamarádky-ženy... ale tyhle dvě jsou úžasný!

    ReplyDelete
  12. stáva sa mi, že prídeme s kolegyňami rovnako ladené do niektorej farby... robíme spolu už pár rokov :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. veru, kolegyne su v dnesnej dobe asi najblizsie zeny, co casto mame....

      Delete
  13. Nejlepší oháknutí, žeru to!

    ReplyDelete