6/01/2013

Fashion Show of the Graduates 2013, Bratislava


Just a few pics from the Fashion show of the Graduates (I honestly am not happy with how they came out, so to see the complete gallery, click here. And complete insights into the collections, here.). And I also honestly think the venue (a very atmosphereless room at the Bratislava castle) just didn't do justice to young design, it would have deserved something with better creative energy. Okay, so I hated it did not really like it, just like the light. But some of the collections saved the night, a few of my favorite moments:

Pár obrázkov z Absolventskej prehliadky študentov módneho dizajnu VŠVU (úprimne, nie som spokojná s mojimi fotkami, takže odo mňa len pár, kompletku si pozrite u tohto šikovného fotografa. Detailné info ku kolekciám nájdete zasa tu.) Myslím si, že koncertná sála bratislavského Hradu bohužiaľ nebola tým správnym miestom s atmosférou a energiou (a svetlom), akú by si mladí dizajnéri zaslúžili. (Pripomínala mi sobášnú miestnosť a len som čakal kedy moderátor Bruno príde s medailou na krku a oficiálnym tónom oddá mladomanželov... brrr). Niektoré kolekcie však naozaj stáli za to, moje osobné highlighty:


Viktoria Vittori (first two pictures) in a league of her own. Her very conceptual, beautifully done collection based on gender studies.
Viktoria Vittori (prvé dve fotky) akoby hrala inú ligu. Jej konceptuálna, čistá a prepracovaná kolekcia (Nehodiace sa prečiarknite) bola inšpirovaná gender studies.



Guest designer Ivana Kaňovská (Aquo) took us into her world of sophisticated elves, focusing on headpieces and masks.
Jedna z hosťujúcich dizajnérov, Ivana Kaňovská (Aquo), obecenstvo preniesla do svojho sveta dokonalých elfiek s dôrazom na pokrývky hlavy a masky.




Aďa Pojezdálová (Progress) keeps continuing her clear, straighforward vision of highly wearable desing with a concept.
Aďa Pojezdálová (Progress) pekne pokračuje vo svojej jasnej, zrozumiteľnej línii prudko nositeľného dizajnu s myšlienkou.



Petra Solivarská's collection (Moment of the Movement) inspired by Japan. Loved the soft nude and white hues with original jewellery by Nina Valíčková.
Petra Solivarská s kolekciou Moment of Movement, inšpirovanou Japonskom. Brali ma nežné telové tóny a biela s autorským šperkom Niny Valíčkovej.
Viac fotiek tu.

5 comments:

  1. viktoria hrala fakt inu ligu, este ze tam bola! a potesila Petra Solivarska . The End.

    ReplyDelete
  2. tie šaty z poslednej fotky sú úžasné :O

    ReplyDelete
  3. Ja som bola úplne smutná z toho, keď som tam dorazila a zistila, že je to v tejto časti hradu... Myslela som si, že vyjdem po tom teatrálnejšom schodisku, že to bude na tom istom poschodí, ALE v priestoroch, z ktorých vidieť na Petržalku - pekné, veľké a prázdne miestnosti, priam stvorené na prechádzanie modeliek a modelov. Škoda, film z tohto sa bojím vyvolať, bola som v tej druhej miestnosti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jo, ja by som bola pokojne rada videla na tom velkom bielom schodisku... tak hadam nabuduce to bude lepsi vyber. drzim palce, mozno to s tymi fotkami nebude tak zle :-)

      Delete