7/04/2013

Let's save this shipping container. At Kontakt


Thanks for your comments yesterday, already working on a several Portugal posts, yup. First though a few pictures and a call for help from a place called Kontakt on Ventúrska street in Bratislava. Because better, more fun streets are what this blog wants to see :-)
Kontakt is a meeting place still in working progress, but already open if you want to have coffee, cakes, sit around, meet friends, organize events, listen to music (check their FB page).
Part of contact is a playground for kids made from a recycled shipping container (a shipping container was also recycled to make the impressive bar inside Kontakt, see below). It is in the pedestrian zone of the city and though it offers a creative place for inner-city kids (and adults, to be honest), not everyone likes to see it and it is in the danger of being closed. You can help to fight it by let your voice heard, write your opinion, experience, or just words of support to dana@kontaktuj.sk or in a comment on their FB page.

Bonus: very cool examples and ideas of living/working in shipping containers here. Time for Bratislava to have its own I think...

Ďakujem za včerajšie komenty, už tu triedim fotky do viacerých portugalských postov :-) Najprv však pár fotiek a prosba o pomoc z Kontaktu na Ventúrskej v Bratislave. A je to veľmi k téme, keďže aj pestrejšie, živšie ulice mesta sú to, na čom tomuto blogu záleží. Tak.
Kontakt je otvorené miesto na stretávanie sa, na ktorom sa ešte stále (stavbársky, gastronomicky) pracuje, ale už sú otvorení, ak máte chuť na super kávu, koláče, stretnutia s priateľmi, organizovanie eventov, hudbu (checkujte ich FB stránku). 
Súčasťou Kontaktu je aj mestské detské ihrisko z recyklovaného lodného kontajnera (ináč, zo spracovaného kontajnera je aj bar a časť interiéru Kontaktu, nižšie). Ihrisko je na pešej zóne a ponúka miesto na hry a oddych deťom (aj dospelým, povedzme si), napriek tomu je tŕňom v oku a hrozí mu zrušenie. Vy môžete pomôcť svojím hlasom, názorom, prejavom podpory či už správou na dana@kontaktuj.sk alebo komentom na ich FB stránke.

Bonus: super interierovo-exteriérové nápady s lodnými kontajnermi nájdete tu, aha. Čas aby aj Bratislava mala svoj predsa.







11 comments:

  1. Waaau...skvely napad a super realizacia....zas ma mrzi ze leto travim mimo Ba...:-)

    ReplyDelete
  2. Vau! Vyzera to uzasne. zaujimave ako v poslednom obdobi pribudaju takeho projekty, snad sme sa zacali prebudzat k zivotu. :)) Uz sa tesim na navstevu!

    ReplyDelete
  3. vyzera to na skvely projekt, skoda, ze to niekomu vadi... :/ no super, ze si o tom napisala! :)

    ReplyDelete
  4. Ako niečo také fresh (na Bratislavu) a super môže byť niekomu tŕňom v oku? :O Och, nech už sa tí spolumešťania naši uvedomia.. -_-

    ReplyDelete
  5. super nápad..a práve čítam, že budú aj na Pohode

    ReplyDelete
  6. Já tvé fotky tak miluju!!!

    ReplyDelete
  7. akurát včera som o ňom čítala stĺpček nejakého investigatívca z bratislavských novín. ten by ho zrušil asi hneď.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aj ja som ho vcera citala a prislo mi to ako zaplatene negativne PR, takze k tomu tolko :-)

      Delete
  8. vnutri to vyzera zaujimavo, nehovorim ze to je zle, ale ten kontajner na tej ulici, podla mna to je ako past na oko. nieco ako tie zelezne rozkrocene nohy o par metrov vyssie. podla mna namiesto toho kontajnera tam mohlo byt nieco vludnejsie.

    ReplyDelete