7/07/2013

Portugal roadtrippin', part 1



The first part of our Portugal travel diary... First night in the inland city of medieval Évora, with monumental buildings and history, and faded walls and saints.

Prvá časť vizuálneho denníka z portugalského road tripu... Prvá noc vo vnútrozemnom stredovekom meste Évora, s monumentálnymi budovami a históriou, a troška ošumelými stenami a svätými.








Traveling south to the small town of Tavira. With no billboards by the roads. Stopping by (like really old) megaliths and forests that remind us of the Lord of the rings..

Na ceste na juh do malej Taviry. Cesty tu majú bez billboardov, a je to neskutočný zážitok. Stojíme pri megalitoch a lese ako z Pána prsteňov.





The sun is bright in Tavira, but the wind is still cool. It is time for walks, books, sleeping and good food. And slowing down your breathing to the rhythm of a holiday...

V Tavire svieti slnko ako o život, ale vietor pofukuje ešte chladný. Je čas na dlhé prechádzky, knihy, spánok a dobré jedlo. A spomalenie tempa na úroveň dovolenkového.



...and the local camera obscura in a former water tower above town, where you can watch the town move around real time.

...a čarovná miestna camera obscura, umiestnená v starej vodnej veži nad mestom, cez ktorú máte celé hýbajúce sa mesto ako na dlani. A live.



Walking around the salt pans, with random cars swooshing by. Saw some real flamingos (until now I saw them only in ZOOs), but couldn't get close enough to photograph them.

Objavovanie soľných jazierok, občas okolo prefrčí auto. Videli sme aj plameniakov (ozajstných, tých som doteraz videla iba v ZOO), ale boli príliš plaché na fotenie.







To be continued...

11 comments:

  1. Krásne! posledná fotka má super atmošku a tie stromy!!!! čakám na part 2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. stromy boli dovi, Domi :-) idem checknut rychlo vasu dofcu :-)

      Delete
  2. prepadol ma smútok keď som prišla na poslednú fotku, chcem viaaac!
    a neviem odhadnúť mierku na tej fotke nad vajíčkami vyzerá to ako žlté more z útesu a nejaká pevnosť:-) ale asi to je len okraj toho jazierka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pozrela som sa tvojim pohladom na tu fotku nad vajickami a krasa.... :-) je to sice len okraj toho slaneho jazierka a v nom konarik, ale pst :-)

      Delete
  3. ten les je nádherý, no najviac ma očarila camera obscura. skvelé.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aj na nazivo to bolo super, skoda, ze sme nenatocili video....

      Delete
  4. Portugalsko je nádherné :)

    ReplyDelete
  5. ja si už tiež rýchlo prosím pokračko! :)

    ReplyDelete
  6. WOW. Uplne som dostala chut takto niekam vypadnut..

    ReplyDelete
  7. Mas prekrasne fotografie a rada by som sa opytala, ze ako sa da na Canone (myslim, ze mame rovnaky typ eos300) dosiahnut to, ze v interieri nie su fotky do zlta.. myslim, ze na digitalnych zrkadlovkach sa to riesi vyvazenim bielej, ale nemam pocit ze by sa take nieco dalo nastavit aj na analogu. Ci? Mylim sa? :) preto by som sa rada opytala ako to dosiahnes ze vyzeraju fotky v interieri tak prirodzene :) dakujem.

    ReplyDelete