10/23/2013

In the detail: LOVE



Right in the middle of my "give me more gold" phase AND in the middle of working on a video shoot I noticed the most beautiful detail of a gold jewellery. Worn by Simi, a talented girl behind the camera, the piece of gold with the letters LOVE engraved on it was give to her by her father, jeweller Karol Weisslechner, who used an old, like really OLD piece of gold jewellery from his grandmother and transformed it into a new piece. It was given to Simona as a protective charm before her studies abroad... Love the combination with the simple red string. Perfection.

Presne uprostred mojej fázy nazvanej "beriem všetko, čo sa blyští zlatom" a uprosted jedného natáčania videa som si všimla najnežnejší detail zlatého šperku. Na krku Simi, talentovanej to dievčiny za kamerou. Kúsok zlata (v tvare, ktorý pripomína srdce) s vygravírovaným nápisom LOVE vyrobil a daroval Simone jej otec, šperkár Karol Weisslechner, ktorý tak svojimi rukami transformoval kus zlatého šperku po svojej starej mame do nového talizmanu, ktorý mal slúžiť pre šťastie a ochranu na ceste do zahraničia... Dokonalosťou samou je spojenie s jemnou červenou niťou.

8 comments:

  1. to je nadherne!! :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. všetky tie prívesky v tvare sŕdc človeku môžu prísť gýčové a všedné, no v tvojom podaní a s tými krásnym príbehom sa dostávajú na úplne inú úroveň a aj to je jeden z dôvodu prečo to tu mám rada :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Presne, nenapísala by som to lepšie! :-)

      that-nat.blogspot.com

      Delete
    2. mile moje, dakujem :-) Srdiecka tiez nie su moja srdcova zalezitost (sic!), ale toto je uplne iný príbeh :-)

      Delete
  3. to, že to nie je len šperk, stáva sa to súčasť človeka :) ja mám zlatý prsteň, ktorý som dostala od starej mamy a symbolizuje pre mňa rodinu, ktorá je takýmto spôsobom so mnou, nech som kdekoľvek :) a pravdaže súhlasím s Bonnit, je to úplne iná úroveň ako tie pseudoromantické pliešky

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veronika, mne mamina minuly tyzdne znenazdajky ukazala hodinky po starej mame... nie je to sperk, ale uplne viem o com hovoris :-)

      Delete
  4. jemné, milé, intímne vyznanie v podobe šperku...nádherné

    ReplyDelete