10/01/2013

Prague Fashion Weekend moments

 

From a very quick, one day round trip to the Prague Fashion Weekend. Our first stop was at the STUDIO designSUPERMARKET in the beautiful Stencuv dum.

Z rýchleho, jedného dňa na otočku na pražský Fashion Weekend. Prvá zastávka bola v designSUPERMARKTE v prekrásnom priestore budovy Štencův dům.




Gentle pieces from blueberries. And off we went to the Fashion Tent.
Nežnosti od blueberries. A pokračovali sme do fashion stanu.



One of the shows I caught, handsome army by Chatty
Jedna z prehliadok, ktorú som chytila, ženská armáda v podaní Chatty.





I really wanted to see Mirka Horká's "concrete" collection, but because of jury duties I only caught a glimpse from backstage. You can see the pictures here
Speaking of jury, I was honestly honored, humbled and feeling extremely responsible, to be a part of the Start-Up jury. The judging was really tough and emotional, there were simply too many collections and talented designers who would have equally deserved the prize (and too little time for the jury to discuss and experience the collections, honestly. Sorry, this part was not too well organized.). In the very final discussions, the jury narrowed down the shortlist:

Veľmi som chcela vidieť "betónovú" kolekciu Mirky Horkej, kvôli porotcovským povinnostiam som ju zachytila len z backstage. Vy si fotky môžete pozrieť tu.
 Čo sa týka porotcovania, bola som veľmi poctená a cítila som sa extrémne zodpovedne ako súčasť Start-Up poroty, ktorá hodnotila mladých dizajnérov. Proces to bol náročný, emočný a myslím si, že veľmi úprimný. Vo finále bolo naozaj dosť krásnych kolekcií a talentov, z ktorých by ktorýkoľvek mohol s čistým svedomím vyhrať (avšak príliš málo času pre porotu na prácu. Úprimne, túto časť organizátori nezvládli úplne...) V úplne naj-najužšom výbere sa porota rozhodovala medzi týmito kolekciami:


The winner, Markéta Martišková, blew us away with the overall look, concept and presentation. To be honest, there were some perfect collections, but this one was from another dimension. To simplify it, I did not feel like I am sitting at a show in Prague. Hats (or head balls down).

Víťazka, Markéta Martišková, zabodovala celkovým konceptom, prevedením aj prezentáciou. Po pravde bolo vo finále viacero až dokonalých prác, táto však bola z inej dimenzie. Zjednodušene povediac som sa pri jej pozeraní necítila ako na prehliadke v Prahe. Klobúk (a gule na hlave) dole!


Probably the most sophisticated, beautifully executed, feminine collection inspired by wood, was by Daniela Pešková. Personally, I would love to have any of the pieces in my closet.

Pravdepodobne najsofistikovanejšia, dokonale prevedená, najženskejšia kolekcia inšpirovaná drevom od Daniely Peškovej. Osobne by som brala ktorýkoľvek kúsok do šatníka.


A pure male collection by Antonín Šimon. Beautifully thought out, cut, shaped, combined, pure joy.
Čisto pánska kolekcia Antonína Šimona. Koncept, strih, tvary, prevedenie, krása a radosť.


In the Accessories category the winner was Markéta Šohajová with her amazing shoes. 
And the models walking in them, ha!

V kategórii doplnkov zvíťazila Markéta Šohajová. 
A modelky, ktoré v jej topánkach chodili, ha!

4 comments:

  1. ten priestor na hornej fotke som obdivovala od momentu, keď jeho fotku vycapili na fb stránku - jednoducho krása!

    a tie kolekcie sú wow, ku porotcovaniu gratulujem, určite to bola skvelá skúsenosť, ty módny guru ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bola to krasa! a ehm, teda, ta "modny guru" cast znie skoro ako nadavka! :-)))

      Delete
    2. to hádam nie, nebol úmysel aby to tak pôsobilo :/

      Delete