12/04/2013

Love Stuff edition: what do you sleep in?


Okay, so after solving the pompom dilemma (thanks for your encouragement!), here's another one. Called "how to feel AND look good while sleeping". Especially during winter. (A very similar one is "how to feel comfy while being at home AND look decent", but that another time...)
Honestly, with the pyjama/pajama/pjs thing, I think there are a few misconceptions that I would like to clear up now. Let's start with the sleeping in lingerie thing. Okay, don't tell me you are able to sleep comfortably in lace/spandex/emroided underwear, thongs and bra and all that jazz. Not buying it. Or that you're not cold in a tiny satin slip-on number in December when it's freezing outside and you have a healthy bedroom temperature. Tried it. Not working.
Another thing is sleeping naked. Lot of people are claiming it the way models say they don't work out and eat all they want. Uhm. A higher level of that is sleeping only with a drop of Chanel No. 5. That is beautiful marketing I think. Or show me one person who does that. And Marilyn doesn't count, she wasn't a real person :-)
And the last thing: the looong, dreamy gowns... Let's not even start on that. I tried it once, kept waking up to pull it down like a dress that's too short... and woke up with the thing all gathered around my neck. Not working.
Sofar the only thing passing the test: oversized men's shirts. From good quality cotton. Soft enough, but not loosing shape and getting all slouchy (like old T-shirts do) after a few nights. Big enough to move around in them. But open a button-two and suddenly they don't look so manly anymore.... I have a thing for men's shirts anyway and thankfully, they are the perfect nightwear! At least for me. This is my favorite one here, from F&F Men. With thin, light blue stripes. In extra large. And I just got a bit overboard with the writing. And an analog selfie. For a change :-) Good night!

Takže po vyriešení včerajšej dilemy s brmbolcami (vďaka za podporu!), tu ďalšia. Zvaná "v čom spať pohodlne a vyzerať pri tom k svetu". Špeciálne v zime. (Veľmi podobná otázka je "v čom sa motať po dome a vyzerať pri tom k svetu", ale to niekedy inokedy...)
Úprimne povediac, zdá sa mi, že v tejto pyžamovej otázke koluje viac mätúcich názorov a fám, ako empírie, a tak je načase si to vyjasniť.  Začnime spaním v spodnom prádle. Nehovorte mi, že sa dá spať pohodlne v čipke, elastane, výšivkách, rozumej tangáče/gaťky, podprsenka, cakumprásk. Neverím. Alebo že nie je zima v saténovom tieločku v decembri, keď vonku mrzne a vaša spálňa má zdravú teplotu. Skúšala som to. Nefunguje to.
Ďalšou fámou je spanie naostro. Mnoho ľudí to hovorí spôsobom, ako keď modelky hovoria, že zjedia čo len chcú a v živote necvičili. Uhm. Ešte lepšia je historka o spaní len v kvapke parfému Chanel No. 5. To je, prosím, nádherný marketing. Alebo mi ukážte niekoho, kto to naozaj robí. A Marilyn sa neráta, ona nebola ozajstný človek :-) A posledná vec: dlhééé, romantické nočné košielky, lebo však december. Skúšala som to raz. Celú noc som sa budila, aby som si popoťahovala okraj smerom dole, ako na príliš krátkych šatách... a ráno sa zobudila s celou košielkou okolo krku. Nič pre mňa.
Jediná vec s pozitívnym výsledkom v testoch: oversized pánske košele. Z dobrej bavlny. Takej mäkkej, ktorá ale po pár nociach nestratí tvar a nezmení sa na vyťahanca domáceho. Dosť veľké a pohodlné. Ale stačí otvoriť pár gombíkov a košeľa už moc pánsky teda nevyzerá, ha! 
Priznávam, na pánske košele mám dlhotrvajúcu slabosť, a táto je moja obľúbená, z pánskeho F&F. S jemným modrým prúžkom. A extra veľká. A ja som sa troška rozpísala. A seba pofotila. Pre zmenu :-) Dobrú noc!


44 comments:

  1. Musím len súhlasiť, že v saténových košieľkach sa spať nedá, ale tiež ma ešte nenapadlo spať v tej pánskej :) Asi niekedy skúsim, aj keď ja preferujem tepláky + tričko ;)

    ReplyDelete
  2. :DDDD aj ja som skušala všetko...ale v poslednej dobe sa snažím spať v dlhých šatách čo by si nosila normalne v lete,take upletove na ramienka..to že sa rano budem so šálom namiesto šiat je pravidlo :D....v košeliach som ešte nespala..skusim to,vyzera to sexi :))...a vieš co je najlepšie?každy rok dostanem od starekej pyžamovu supravu...vždy velkost o dve vacsia ako je ta moja...a vždy s nejakym mackom na prednom diely trička..a starka nevie..že neznášam take pyžama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-D ranný šálik proste nedávam! hej, pyzamove supravy boli vselijake, ako decko som mala rada tie flanelove, s gombickami vpredu :-)

      Delete
  3. Ja si zas neviem predstaviť, že by som spala v niečom s dlhým rukávom a takom veľkom. By som umrela na teplo.
    Čuduj sa svete, ale gaťky/ tielko/ gaťky a tielko je pre mňa najpohodlnejšia kombinácia .)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ts, samozrejme frajersky vyhrnuty rukav :-))) tielko super, ale teda v zime nedavam :-)

      Delete
  4. No ja som typ ako Tonbogirl, v cipke spat neviem, potrebujem mat zakryte ramena, takze ziadne spagetove tielka, nocne kosielky a ine sexi spacie pradlo neberiem. Osvedcilo sa mi tiez PANSKY "oversized" natelnik alebo tricko vpredu na gombiky. To potom tiez dostava efekt otvorenej kosele :) Lebo vystrih toho tricka siaha do hlbin zenskej duse :D

    A nevahaj a napis aj o otázke "v čom sa motať po dome a vyzerať pri tom k svetu" :) To ma fakt zaujima to riesim neustale :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ved toto, hlbiny zenskej duse... :-) Mno, ak tu druhu dilemu uspokojivo vyriesiem (work in progress), dam vediet, dakujem :-)

      Delete
  5. Úprimne, najradšej spím naostro. Ale je pravda, že v zime sa to nedá takže vyzeranie k svetu ide bokom. Teda ak by som si nechcela zopakovať zápal obličky, či nejaký iný, čo teda istotne nechcem. Takže v zime u mňa vyhrávajú pyžamá od CK ktoré milujem. Pohodlné voľné nohavice, tričko a zababušiť sa. Poprípade najvciacnasveteasexuálne ponožky :D Ale tá košela znie ako fajn nápad, nie je v tom zima na nohy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-) faktom je, ze moj chlap je ako radiator, pri zaspavani proste nohy nenapadne pritisnem k radiatoru a zohrievam :-)))) A nevytahaju sa tie nohavice? to ma najviac na tychto supravach odradza....

      Delete
    2. Aj môj je teplý:) ale akonáhla sa chcem ohriať tak ho zobudia moje ladové laby. Gate sa vždy trocha povytiahnu, ale vačšinou nie viac ako nad členky. Ja si ich neviem vynachváliť. A stále je to lepšie ako ranný šálik :)) Pánske košele nosím doma, pokradla som pár otcovi. Také tie staré, hrubé, mäkučké :)) Cez víkend idem domov tak sa asi poobzerám aj po pyžame :D

      Delete
  6. ja spávam v obyčajnom tričku s krátkym rukávom a v úpletových kraťasoch takmer celý rok, ak sa schladí príliš, vymením kraťasy za dlhé úpletové nohavice, tričko s dlhým rukávom, ak nám "umrie" kotol (predminulý rok som v izbe mávala 10-12 stupňov a závej snehu pod radiátorom, fakt), pridávam ponožky, sveter, ďalší sveter, ešte jednu prikrývku atď, až kým ma prestane drviť zimnica...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ale ty davas survival trening (!), to nema nic spolocne s fancy pyzamkom :-)))

      Delete
  7. Volná bavlněná košilka bez rukávu nebo v kalhotkách - celoročně :)

    ReplyDelete
  8. Completely nude. Once you start you can't stop. December, huh? Well... God bless my radiator! Dobranoc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm, are you a guy? Just curious, I have a feeling it's mostly guys who love the complete nude thing :-)))

      Delete
    2. Mishit. I'm a girl... and I belive in gender equality ;)) BTW, thanks for the new word from Slovak language. Did you know, cipka in Polish means pussy? ;) Greetings from the other side of the Tatry [Joana]

      Delete
    3. Joana, I am totally fine with gender equality! :-))) Was just curious cause I know more guys than girls who sleep naked :-) And thanks for the greetings and for the new word, lovely! :-) Czesc!

      Delete
  9. tie nohavice čo som šupla na blog včera sú úplne mega, milujem že majú vačky, a sú mäkkučké. A ja bez mäkkých ponožiek na nohách nezaspím, niekedy ani v lete.Proste musím byť celá oblečená.
    Ale teraz som si spomenula, že moje najobľúbenejšie pyžamo mám u starkej, a zdá sa mi, že je po nej, a nosila ho aj moja mamina ked som bola decko a teraz som sa ho zmocnila ja. veľmi spešl a hlavne je len prespávanie keď som tam. Chcela som si ho vziať domov, ale to by stratilo tú super atmosféru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, ponozky som skusala tiez, akurat som sa vzdy v noci zobudila s pocitom, ze mi horia nohy a rychlo som ich musela dat dole :-)

      Delete
  10. Pre mna hlavne funguju "crispy" veci: super crispy bavlnene/popelinove postelne pradlo, pierkovy paplon aj vankus :) inak spim v tielku, cely rok. Mne sa paci ze je to take napinave kym si zohrejes tu studenu postel :)

    http://thegradientskies.blogspot.se/

    ReplyDelete
  11. pánska košela to je to naj-ženskejšie čo poznám :) len ja a moje studené nohy. takže hrubé ponožky až po kolená a ide sa do postele :) ale musím sa priznať že som sa nechala zlákať marketingom a už asi mesiac hľadám také tie kárované gíčovo- americko- vianočné pyžamá pre neho a pre mňa. páči sa mi tá predstava spoločných raňajok v nich teraz v zime :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uuuu, partner look pod perinami je dalsi level :-) drzim palce, nech sa podari zohnat ;-)

      Delete
  12. haha, dobry post! ;) A tak podla mna maloktora zena naozaj denne spi v cipkovanych/satenovych a inych kosielkach... Ako tu uz bolo spomenute, nakoniec sa aj tak zobudi so "salikom" :D -tiez som skusila take sexi kvietkovano cipkove sortky s tielockom a vysledok? V tej umeline sa mi akurat tak potil zadok a tielko sa pretacalo v noci so mnou takze rano som mala vystrih uplne niekde inde a rozhodne to nebolo "sexi" :D Takze v lete su naj velke aspon XL chlapske tricka (btw, naj mam asi 12rokov stare z ameriky, co mi doniesol ujo a doteraz na nom nieje ani mini dierka!) a v zime k nemu pridam, typicke karovane flanelove dlhe volne gate z Tezenisu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. to tielko s karovanymi gatami sa mi pozdava tiez, troska gwen stefani :-) na take tie dlhe rana doma

      Delete
  13. ha super téma :D

    ja v poslednom čase zaspávam v uteráku a ráno sa budím nahá
    väčšinou moje pyžamo pozostáva z veľkeho trička a nohavičiek
    niekedy bez :D

    a keď je zima dám si leginy (tiež sa mi vyhrnaju také tie gaťové pyžama) aalebo ponožky alebo oboje

    ReplyDelete
    Replies
    1. v mokrom uteraku? a nie je ti zima? inac celkom pekna predstava, taka z filmu :-)

      Delete
  14. V panskom pyzame. S koselovitym vrchom. Nutne pruzkavom a oldschoolovom. A rano vstat, dat si papuce a taky ozrutny zupan a prejst po cerstve rozky do pekarne oproti. Az na ten detail, ze oproti nie je pekaren a ja nemam zupan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-) ale predstavivost mas super, paci sa mi ta prestava tiez! V Australii ma bavil tento isty system, akurat pod vplyvom slnka tam rano vsetci vybiehali po noviny a kavu naboso, v pokrcenych tielkach a sortkach :-)

      Delete
  15. Ja mám na zimu teplučké pyžamové nohavice od Ralph Lauren ... a sú také klasicke modro červené kárované ... jak stvorené na Vianoce a zimu ... a k tomu tričko alebo tielko ... u nás našťastie kúria celkom dobre ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaujimave, sa tu opakovane vracia ten system tielka a dlhych pohodlnych nohavic... .Tie Ralph Lauren musia byt mnam :-)

      Delete
    2. To teda sú a za tú cenu čo som ich zohnala ... ale musím sa priznať po tvojom poste som neodolala a našla som secondhande pánsku hrubú flanelovú košeľu presne tej krásnej farby ako na fotke ... a hrubé ponožky a partner to istia čo sa tíka tepla :)

      Delete
  16. ja zaspávam s nočným krémom v ruke...
    a tak isto sa ráno zobúdzam...
    krém nepoužitý, ja vráskavá...:(
    enrú

    ReplyDelete
  17. Flanelový spodok po dedkovi, po otcovi alebo aj h&m a schiesser mali pekne spacie nohavice,také fajnove,že aj hrubé ponožky k tomu pasuju. K tomu tricko, ktoré nie je velmi vytahane,ale len tak mierne. Alebo potom muzove kosele, len to mi býva zima na nohy. Síce je to silný radiator,len málinko kope. Alebo úzke upletove nohavice a k tomu XXL sveter. Ale da sa aj kosela k veľkým dedkovym flanelovym nohaviciam,len potom to chce na koselu užšie tričko,hoci aj s krátkym rukavom,inak je človek za ozrutu(ale toto preferujem len v krutej zime na chalupe) A téma, čo na doma ma veľmi zaujima,tesim sa!po roku na materskej mi už dochadzaju napady.

    ReplyDelete
    Replies
    1. neverim, ze ti dochadzaju napady, vsak tu si dala cely verbalny look book Nights 2013/14! :-) Ozaj, dvoje Schiesseri mam na policke. A tricko na koselu je velice zaujimave, hm :-) dakujem za koment!

      Delete
    2. napady asi nebolo spravne slovo, kedze tak trochu vykrádam. napriklad rebeca hall vo vicky cristina barcelona bola velmi fajn a použiteľne oblečená, vizuálne príjemné oblečenie použiteľné aj v domácom prostredí, štýl ľahko kombinovateľný s jemnými šperkami (ak dieťa neurve z krku). alebo aj natasha mcEllhone v californication. mám teraz zimné filmové obdobie, preto teraz vykrádam hlavne filmy.

      Delete
  18. Inak ešte doplnim k tomu,čo na doma, tak Diane Keaton vo filme The family Stone je kuzelna😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakujem za tip, Diane zeriem, tento film nepoznam :-)

      Delete
  19. Tak moj coming out: zboznujem tie trapne pyzamka s obrazkami zvieratiek, oveciek, sobikov... A partner tiez :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak potom je vsetko ako ma byt, parada! :-)

      Delete
  20. Ja mam dve pyzama flanelove karovane, teda to druhe cervene bude moje az na vianoce :)
    prve je modre... neni to ziadny luj vitoon ani ina mega znacka, su to pyzamka z Lidla a nedam na ne dopustit! Mala som uz vselijake, ale tie sa po par opratiach vytahaju,v pase su mi take velke ze by som do tych gati k sebe este niekoho schovala..
    ale tieto z lidla perfektne drzia tvar,nezmolkuju sa, material prijemny a vrch? klasika s gombickami! a maju krasne gombiky nie klasicke,ale take buttonky satenove, maslicku na vrecku a podobne chutne detaily :)
    v zime nosim tieto komplet, ked je teplejsie kombinujem gate s nejakych trickom s kr.rukavom a v lete mam najradsej bavlnene (najpohodlnejsie) gatky a dlhsie tricko (najlepsie frajerove :) )... nie tielko, nie kratasy.. to sa mi vsade vyhrna pretaca, ako to tu uz bolo viackrat spomenute..
    tesim sa na post o domacom obleceni ;)
    Katka

    ReplyDelete
  21. Tento post sa Ti naramne podaril:))
    Aj ja uz tesim na dalsi o domacom oblecku!
    A kosela F&F na Tebe je velmi sexi.

    ReplyDelete