1/28/2014

Love Stuff: Bag in bag


Recently I red somewhere that women spend 720 minutes per year trying on clothes they don't buy. 360 minutes per year standing in line waiting to return/exchange the clothes they did buy. Personally, for years I was spending lifetimes endless hours digging in my bag for the small stuff I was carrying around (next to my laptop, camera, purse, Moleskin daily planner AND an extra notebook for scribbling, paper tissues, keys, sunnies or umbrella). Sometimes I feel like in a urban jungle survival game, ready for anything that might happen...
Oh yeah, and the TONS of small stuff: a lip gloss or two, pens and pencils, USB ports, a traveling size hand sanitizer, hand creme, gum, painkillers, a reserve battery for the camera, a microfiber tissue for cleaning the lens of the camera, my "business" blog card to give out to people I photograph, some emergency lady stuff, AND recently a little mirror added, to be exact.
The solution to it was so easy, I don't understand how it didn't occur to me sooner: put all the little small stuff into a small, light, easy to open bag, and put that small big into my big bag. That's it. Looking for gum, USB port, lip gloss? Reach for the small bag, it's all in there. Genius.
Gradually I built a collection of small bags. From the top: 1. leather one from Mango, 2. a funny orange one that can be also attached to a belt and was part of this orange bag, 3. and a cute waterproof Kozmo bag from Puojd.)

Yes, I am a big bag girl. Secretly totally jealous of all the girls carrying cute tiny purses no matter where they go. And I am like "where's all your stuff?" Like my friend here - snapped at a day trip to Firenze. On the picture you can't see: her two boys aged 5 and 3 and the scorching heat. With a tiny purse. Now really, girls, how do you do it? :-)

Nedávno som niekde čítala, že ženy strávia 720 minút ročne skúšaním šiat, ktoré si nekúpia. A 360 minút ročne čakaním v rade na vrátenie/výmenu šiat, ktoré si kúpili. Ja osobne som podľa mňa ročne trávila večnosť nekonečné hodiny vyhrabávaním malých blbostí z veľkej tašky. Pretože veľkú tašku potrebujem, aby som denne so sebou mala svoj notebook, foťák, peňaženku, Moleskin diár, A zápisník na písanie, papierové vreckovky, kľúče, slnečné okuliare alebo dáždnik. Niekedy mám pocit, že som v takej tej mestskej verzii hry o prežitie, pripravená na všetko... 
No a k tomu tie malé blbosti, ktoré sa neustále strácali, konkrétne: mastička/lesk na pery, alebo aj dve/dva, perá a ceruzka, USB kľúč, mini balenie dezinfekcie na ruky, krém na ruky, žuvačky, tabletky proti bolesti, náhradná baterka do foťáku, špéci handrička na objektív foťáku, vizitkár, rezervné dámske záležitosti, a nedávno pribudlo aj zrkadielko. Pretože všetko toto v tej mestskej hre o prežitie potrebujem.
A pritom riešenie je až zahanbujúco jednoduché: všetky malé blbosti uzavrieť do menšej, ľahkej a ľahko uzatvárateľnej tašky a tú do väčšej tašky. Hotovo. Potrebujem USB kľúč, žuvačky, lesk? Všetko je v malej taštičke. Geniálne. Dokonca už mám aj zbierku univerzálnych malých tašiek, lebo však sa dajú meniť rovnako ako veľké, ehm: 1. kožená z Manga, 2. vtipná oranžová, ktorá sa dá dať aj na opasok a bola súčasťou tejto super oranžovej tašky, 3. milá vodeodolná Kozmo z Puojdu.

Tak. Som na veľké tašky. A ticho a intenzívne závidím všetkým ženám, ktoré idú svetom s malými kabelkami cez plece. "Kde sakra máte všetky veci na prežitie?" Ako napríklad kamarátka tu, na výlete vo Florencii. Čo na fotke nevidno sú dvaja synovia vo veku 5 a 3 roky a pekelné teplo. A ona celý deň s malou kabelkou. Ženy, ako to robíte? :-)

17 comments:

  1. Tak nad týmto som sa aj ja dnes zamýšlala. Moja taška je tak hlboká, že nápadne pripomína tašku Mary Poppins. Verím, že zachvíľku odtial vytiahnem aj bicykel. Veľké tašky bez priehradok sú skrátka nočná mora.A tuším ani tie priehradky by nepomohli....No mini tašky na tieto menšie veci sú super nápad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inac, vsimla som si, ze v poslednej dobe vyrobcovia tasiek na priehradky uplne kaslu, vsetko su to velke bezodne mechy! :-)

      Delete
    2. jo též jsem si tohoto všimla jinak též nevyjdu bez všeho co popisuješ

      Delete
  2. moja mamča je tiež taštičkový magnát :-)

    ReplyDelete
  3. Ja som asi opak priemernej ženy, lebo v zásade si v obchode šaty neskúšam a potom si užívam ten pocit, keď si ich doma rozbalím a skúsim ... a občas sa mi samozrejme stane, že mi nesedia ako by mali, ale väčšinou to vyjde :) a s veľkou kabelkou som na tom rovnako :D niekedy sa sama sebe smejem, ako sa v nej dokážem orientovať, pretože v mojej kabelke nájdem asi všetko :) a tieto tri krásne kabelky sú úžasné na párty :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ty si uplne efektivne fungujuca zena, klobuk dole a kabelky do ruky! :-)

      Delete
  4. - tak todle reseni uz nekolik let praktikuju.
    kdyby ne, tak stojim pred domem a marne lovim klice este ted .)

    ReplyDelete
    Replies
    1. frajer ma isty cas nutil nosit v kabelke slzak, ktory som nikdy nevedela najst. kebyze ho potrebujem na niekoho vytiahnut, vyzeralo by to asi takto: "moment, pardon, nieco tu mam v kabelke, chvilka strpenia, uz to bude...." :-D

      Delete
  5. to je mega najviac na svete. márnime čas!!!
    a taštičkovanie je super. :)

    ReplyDelete
  6. kupuju si chválně malé kabelky, abych se donutila nosit si sebou co nejméně věcí "nutných k přežití". Z velkých přetížených kabelek mě totiž - samotné mi to příjde vtipné - začaly bolet záda. Malé kabelky jsou spása. A taky vynechávám foťák - nutí mě to si věci víc pamatovat, užívat, koukat kolem sebe..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. to s tymi zadami je fakt, mna bolia tiez niekedy, som vo faze skusania ruksakov, kedze cez den k praci fakt potrebujem ten comp aj fotak....

      Delete
  7. krásné kabelčičky! taky to tak dělám - mám teď skvělou velkou kabelku akorát má jen jednu velkou kapsu takže v ní mám další dvě malý pouzdra na drobnosti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ty si vyssi, dvojkabelkovy level :-)

      Delete
  8. najlepsie to s tým nedotknuteľným moleskinom :P

    ReplyDelete
  9. mala som raz taku velku kabelku, ktoru ked si otvorila zazlo sa vnutri svetlo , to bolo mega vzdy som tam vsetko nasla no az do momentu kym sa nevybila bateria ktora sa nedala vymenit :D

    ReplyDelete