2/28/2014

Jesus Gang Project by Jakub Polanka


That night at Red gallery in London's Shoreditch neighborhood, it felt very... "neighborhood-y". Lots of familiar faces excited and curious to see Jakub Polanka's show, produced by OLO-DRESSING. In London. In a gallery's underground space. Now, how cool is that?
Actually, the whole show and collection was transmitting that cool street vibe. Not like Bratislava or Prague street. More like London. Paris. As a follow-up to his Bellevile collection presented at both Prague Fashion Weekend and Fashion LIVE! in Bratislava, it felt even more street. And punk in the way it was executed. Hence the black plastic shopping bags. Covered faces. Fingerless gloves. Model's own sneakers. The writing/spraying on the wall. All this supported by the feel of the garage-like space. Oh, and just when I thought massive caps were so 90's, here I go craving one.

V ten večer, v neznámej Red gallery v londýnskej štvrti Shoreditch, bolo tak príjemne "známo". Kopec známych tvárí, zvedavých na show Jakuba Polanku, v produkcii OLO-DRESSING. V Londýne. V podzemnom priestore galérie. Však najviac.
Celá show aj kolekcia vyžarovala ten cool pouličný dojem. Avšak ďaleko od bratislavských či pražských ulíc, toto bola ulica londýnska. Parížska (tá v Paríži, nie v Prahe, ha). Nadväzovala na Jakubovu Bellevile kolekciu, prezentovanú na Prague Fashion Weekende aj na Fashion LIVE! v Bratislave, s ešte silnejším pocitom ulice. A pankáčskeho prevedenia. Ako čierne nákupné igelitky. Zakryté tváre. Bezprsté rukavicové návleky. Tenisky, pravdepodobne patriace modelom. Nápis/stencil na stene. To všetko podporené pocitom garážoidného priestoru... A najmä, keď už som mala pocit, že masívne šiltovky sú prežitok rokov 90-tych, zrazu po jednej veľmi túžim.








 „But today the way I play the game has got to change yeaaah!“ 



After the show, everyone wanted a piece of the cap... I am very lucky and thankful for mine, here on Facebook, very gangsta chic :-)

Po prehliadke si každý si chcel urvať kus šiltovky... Ja som mala to šťastie a ďakujem za tú moju, tu na Facebooku, very gangster chic, haha :-)

10 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. tiez mam Jakubovu siltovku a som na nu patricne hrdy ;)
    check it: http://petomoj.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  3. WAW! mega sa mi páči, že zvolil zahalenú tvár a okuliare. 5 foto zdola ten outfit <3

    ReplyDelete
  4. ten biely look, biela šiltovka a bríle - genialitka.
    Idem si čeknúť OLO - DRESSING :)

    ReplyDelete
  5. tenisky jsou Jakubem Polankou customizovane ceske Prestizky www.moleda.cz

    ReplyDelete