7/05/2015

First times: the wedding


Coming back to the previous post, I wanted to show you a few moments from our wedding and at the same time thank all the people who were part of it and made it so special for us.

V pokračovaní predošlého článku som vám chcela ukázať pár momentiek z našej svadby a zároveň poďakovať všetkým ľuďom, ktorí boli jej súčasťou, a aj vďaka nim bola pre nás nezabudnuteľná.





The beautiful setting of Wiegerova vila in vineyards above the little town of Svätý Jur (and our prayers for a sunny day) made the wedding tables outside possible. The decoration was simple and low key - soft, clear white, green herbs and natural wood (with vases in the same shade of natural brown.) The herbs on the tables served at first as decoration, but were later given to the leaving guests as a present.

Krásne prostredie Wiegerovej vily vo vinohradoch nad mestečkom Svätý Jur (a vymodlené slnečné počasie) nám umožnili mať svadobné stoly vonku pod stromami. Štýl dekorácií bol veľmi jednoduchý, až minimalistický - mäkká, žiarivá biela, zelené bylinky a prírodné drevo (aj s vázami v odtieni dreva). Bylinky na stoloch boli najprv dekoráciou a potom slúžili ako výslužka pre svadobných hostí.




The wedding dress, as I learned in the process, is a cruel revenge on all hesitant women.  If you're not the type who has a clear vision and an annually updated moodboard/Pinterest account since they are 14 (which I am not) and is a bit hesitant (which I am a lot), deciding on the dress can be quite a challenge. I knew I wanted it to be special for the wedding, but it wasn't supposed to scream "here comes the bride" in all fluffy and white. First I looked at totally minimalist versions, but fact is that I do not have the minimalist body type, so the dress stayed simple, but the shapes were softened. Also, I knew I wanted an element that would "toughen" the whole dress, and a metal belt became that moment. Like a ring around your waist. Just as simple as our wedding rings.

Svadobné šaty, ako som zistila v procese, sú pomsta všetkým nerozhodným ženám. Ak nie ste typ, ktorý má od 14tich jasnú víziu a v zošite vlepené obrázky/Pinterest nástenku (a to ja nie som) a ste nerozhodní (a to ja teda som), výber šiat je riadne dobrodružstvo. Ja som napríklad vedela, že šaty majú pôsobiť svadobne a výnimočne, ale nie prvoplánovo svadobne. Najprv som išla smerom úplného minimalizmu, ale pravda je, že na to nemám dosť minimalistickú postavu, a tak šaty ostali síce stále jednoduché, ale ich tvar sa zmäkčoval. A od začiatku som hľadala element, ktorý by ich troška "zdrsnil", a tým elementom sa stal kovový opasok. Ako prsteň okolo pása. Taký jednoduchý, ako boli naše svadobné obrúčky.



I also knew I prefered a skirt and a top. A heartfelt Thank you! to my friend, fashion designer Mária Štraneková. for lending me a beautiful big skirt from her last collection (with pockets of course!) and helping me turn soft silk into a gentle, Roman inspired top. 

Tiež som mala pocit, že sa budem lepšie cítiť v sukni a vrchu ako v šatoch. Srdečné Ďakujem letí priateľke, dizajnérke Márie Štranekovej, ktorá mi zapožičala veľkú sukňu z poslednej kolekcie (samozrejme s vreckami!) a pomohla mi premeniť ľahký hodváb v nariasený top s antickým nádychom.









We had little surprises for our guests in the form of an ice cream bar and a traditional Japanese Tea Ceremony (which was actually a surprise present for Tomáš as well.)

Pre hostí sme mali pripravené malé prekvapenia ako zmrzlinový bar a tradničný japonský čajový obrad (ktorý bol vlastne prekvapením najmä pre Tomáša).



My dear, wonderful parents happened to celebrate their 40th wedding anniversary (a few days after our wedding day), so they got their own surprise wedding cake that evening.

Moji drahí rodičia oslavovali zhodou okolností (a pár dní po nás) svoje 40. výročie svadby. A to si zaslúžilo vlastnú tortu ako prekvapenie.



Event production: Veryberry 
Location/Miesto: Wiegerova vila
Styling and decoration: Ponk Rentals

Tomas' suit, shirt and tie/Tomáš: Nikolo Bertok
My skirt and top/Moja sukňa a top: Mária Štraneková
Metalic belt/Kovový opasok: Mia Čopíková 
Wedding sandals/Sandále: Zuzana Serbak
Make-up: Klára Surdusová
Hair: Martin Borko
The bouquet/Kytica: Ateliér Papaver

Catering: Soupa bistro
The wedding cakes/Svadobné torty: ART Cakes
Ice cream bar/Zmrzlina: Čokokafé Svätý Jur
Japanese Tea Ceremony: Tvoja Čajová Záhrada
Midnight surprise/Polnočné prekvapenie: magician Jozef Talostan
Music: Vlado Čabák alias DJ Sa-mu-rai & Muzička folk band

Photo: Katta Tubbio (& special guest Jakub Gulyás)

We love you all!

17 comments:

  1. nádherné fotky :) veľmi vám to spolu pristane :) krásna svadba

    ReplyDelete
  2. celé je to kúzelné :) prajem veľa šťastne prežitých rokov.

    ReplyDelete
  3. pri pohľade na vaše fotky a ich čarokrásnu atmosféru človek hneď zmení názor na svadby :)
    žite v láske :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. svadby su super, ale rozumiem ti :-) inac, prave tento vikend sa brali kamarati, ktorym tiez nasa prispela k zmene nazoru na svadby :-)

      Delete
  4. Za rok se mam vdát, snad s podobně čistým a krásným zážitkem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blahozelam a drzim palce, nech je to podla vasich predstav! :-)

      Delete
  5. Moc vám to sluší! Hlavně ať jste šťastní!

    ReplyDelete
  6. nádherné fotky! ♥ ste spolu krásni.
    a šaty sú veľmi zaujímavé :) určite nie prvoplánové.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakujem pekne, a najma nasim fotografom! :-)

      Delete
  7. Nadherna svadba v priatelskej atmosfere. Vazime si, ze sme mohli byt jej sucastou! Peto&Sisa&Tere(tamtoho casu v brusku;-))

    ReplyDelete
  8. neskutečně nádherný! všechno to vypadá tak plný lásky a tak to má být...
    a ukládám si, doufám že se taky brzo dočkám :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. vsetky palce hore, budem sa tesit! :-)

      Delete
  9. Vyzeráte tak šťastne na fotkách. Majú nádherný atmosféru a vyzerá to, že ste si to fantasticky užili. Blahoželám! o)

    Anna
    www.newskinyme.com

    ReplyDelete