8/25/2015

First times: little M


Coming back again to those first times already mentioned here... Like the opportunity to have custom made pieces for your wedding, like the wedding itself, like the baby bump. Well, that's nothing compared to bringing home your child for the first time. Actually, to have a child. To be a mum (still can't quite grasp it, guess it will take some time). Nothing can prepare you for that. Everything, all your thoughts are focused and kind of see giving birth like the goal, the finish line. But it's only the warm up... And then you bring your precious little one home for the first time, put the car seat down and look at each other with your man, both wondering: So now what?

It's been a month since we brought home our little girl. Welcome, Mia. Your name you got after your two great-grandmothers. Mia is derived from Mária (and a line of Mária's in my family) and Amália (and a line of Amália's in my man's family). Unfortunately, you won't be able to meet with them, but they were both strong, open-minded and open-heartet women and we hope you will carry in you part of their personalities.

And you, dear readers, might end up seeing a little bit more of child or motherhood related themes on the blog. And wasting no time, lets cut right in the middle of it. Dressing "the bump" was practically a fun challenge, but excuse me, what about dressing "the boob"? Hello, that seems a bit impossible now, to breastfeed and at the same time find and wear nice/stylish/favorite pieces for breastfeeding. Anyone with an answer deserves a Nobel prize! Anyone? 


Keď sa ešte vrátim k nedávnej téme prvých razov... Akým je príležitosť dať si urobiť kúsky na mieru napríklad na svadbu, alebo svadba samotná, a vlastne aj prvé tehotenstvo. Avšak to je všetko iba zahrievanie a strečing v porovnaní s tým prvým razom, keď donesiete domov svoje dieťa. Vlastne keď máte zrazu dieťa. Keď ste mama (stále mi to podľa mňa nedochádza úplne, asi to chce čas). Na to vás nič nepripraví. Pretože sa celý čas sústredíte na tehotenstvo a pôrod, všetko tak nejak smeruje k pôrodu ako cieľu. A potom prídete prvýkrát domov z pôrodnice s drobcom, položíte autosedačku na stôl a pozriete s chlapom na seba, v očiach rovnaká otázka: A čo teraz? 

Už je to mesiac, čo sme domov doniesli naše dievčatko. Vitaj, Mia. Meno máš po tvojich dvoch prastarých mamách, Márii (a celej línii Márií v našej rodine) a Amálii (a línii Amálií v chlapovej rodine). Mia je odvodená od oboch. A aj keďsa bohužiaľ nestretnete, boli to obe silné, láskavé ženy s otvorenými hlavami aj srdciami a my dúfame, že okrem ich mien ponesieš v sebe niečo aj z ich osobností.

A vy tým pádom možno narazíte na blogu o troška viac na témy súvisiace s deťmi a materstvom. A aby sme nestrácali čas, hneď tu mám prvú pálčivú tému, ktorá ma teraz naozaj zaujíma. Obliecť "the bump", tehotenské brucho bola výzva, ale zároveň aj zábava,  fakt som si to užila. Ale pardón, obliecť "the boob", teda kojacie prsia, tu som narazila. Že haló, zatiaľ to vyzerá na veľkú záhadu ako kojiť a zároveň chodiť v pekných/vkusných/obľúbených kúskoch. Nobelovku tomu, kto to vyrieši! Niekto?

16 comments:

  1. Svedska znacka boob robi super veci a paradne sa v tom koji vsade!neni su lacne ale dobry matros..mam jedny v zasobe a uz mi netreba ak chces ;)
    http://shop.boobdesign.com

    ReplyDelete
  2. Ano stopro odporucam Boob Design (http://shop.boobdesign.com/), alebo tiez We Love Frugi https://www.welovefrugi.com/mother!

    ReplyDelete
  3. Neviem, či je to úplne tvôj štýl, ale ja som našla pár kúskov na happymum.sk
    Po dvoch deťoch mám tiet tipy: 1. Košele na gombíky, 2. Šaty s gombíkmi, 3. Džinsy + tielko + hocaký top == top vyhrnieš, vytiahneš prso a kojíš, zároveň ti brucho zahaluje tielko (ja mám najradšej z uniqla airism)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ešte som zabudla prekladané šat. Veľmi ľahko sa v nich kojí. Akurát teda obrie prsia v nich moc neschováš 😊

      Delete
  4. Vítej Mio! JInak s dotazem na oblečení- u mě se osvědčily jakékoliv sukně do pasu- Aáčkové a trička nebo halenky..jen jsem je nadzvedla, ale nevyvalia nafoluké bříško po porodu..nakupovat nemělo moc smysl- ta postava se šíleně měnila

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakujem, sukne do pasu su dobry tip! :-)

      Delete
  5. Ja som nasla tieto, dufam, ze ti trocha pomoze:
    http://www.aulaitshop.com/nursing-dresses/

    http://www.seraphine.com/nursing-clothes/nursing-dresses.html

    http://www.babeswithbabies.com/Breastfeeding/breastfeedingDresses/

    Gratulujem a prajem vam nekonecnu lasku a stastie!!
    Anami :)

    ReplyDelete
  6. Blahoželám k nádhernemu dievčatku. Krásne meno ste jej vybrali. Akoby to bolo včera čo sme si doniesli náš uzlíček domov. Tiež sme pozerali no)a seba čo teraz. o) Držím palce.

    Anna
    www.newskinyme.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakujeme, pozdravujeme velky uzlicek :-)

      Delete
  7. Krásna malá dobrota! Ja som si odkojila 4 deti a výhodou kojacich prs je to, že sa po čase zmenšia a prispôsobia.V mojom prípade sa zmenšili po dokojení viac, ako som jen chcela. Ale to je už iný príbeh. Dôležité je, že v lete je to všetko oveľa ľahšie ako v zime, ked prsia ľahšie ofúkne. Za totáča sme dokonca nemali ani tie tampóny do podprsenky a ani nehovorím o podprdách tvrdých bavlnených, do ktorých sme si dávali plienku, aby nám naše mliekarny nepretekali. Takže verím, že na to prídeš čoskoro a uvidíme nové fotky. Držím palce! :) P.S. Kojenie je rozhodnutie a ak niečo nefuguje, vždy treba osloviť laktačné poradkyne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. to hej, verim, ze dnes to mame celkom zjednodusene, takze klobuk dole pred nasimi maminami :-D

      Delete
  8. Super, dakujem vam vsetkym za komentare a tipy, pomohli velmi - nejake dalsie najdete v diskusii na Facebooku: https://www.facebook.com/tonbogirl.streetstyle/posts/953006308097305?notif_t=like
    M

    ReplyDelete
  9. hahaha prave som si opat vybavila ako som asi 9 mesiacov ani nevyzliekala tu mega velku a skaredu (ale prakticku) kojacu podpsenku :) plus s tymi tamponami v nej to bolo hotove esteticke peklo , nuz ale je to uz desat rokov...
    inak som potom objavila, ze existuju aj tensie verzie tych tamponov do podprdy a to uz sa celkom dalo. ale vsak ide zima a hunate svetre vselico skryju :)

    ReplyDelete
  10. Ahoj Marika,
    neviem ci poznas blog Say Yes, je to velmi prijemna stranka, ktoru pise velmi prijemna dama, nie co ako Tonbogirl :)
    rozhodne sa pozri, ona sama prednedavnom dojcila a plus ma aj kategoriu postov "Secrets of stylish mom" - tuna http://sayyes.com/?s=secrets+of+stylish+mom&x=0&y=0
    alebo http://sayyes.com/2014/03/a-favorite-postpartum-outfit.html
    podla mna je to najstylovejsia mama v hre, tak urcite popozeraj jej blog :)

    A gratulujem :)

    ReplyDelete
  11. Gratulujem k babuľke :), užívajte si to, ozaj to všetko strášne rýchlo letí - akokoľvek otrepane táto fráza znie ... a k výzve - ja mám napr. šaty z www.vertbaudet.com

    ReplyDelete