5/10/2016

Stylish moms of Bratislava: Nina

Nina (28), mom of Eliáš (3 years) and Lujza (2 months)

Since becoming a mom, I know very clearly how much extra energy you need even for the little things that came so natural before (yes, manipedi/pinterest/daily news/coffee time with girls, I am talking about you as well). Those things that give me that "Ihaventlostcontrolofmylife" feeling. So I started looking at stylish moms that I meet on the street and I wondered how they do it, what are their secret hints, know-how and inspiration. And I have asked them to share that with you.
Nina is one of the women whose very natural, laid back sense of style I honestly love and admire, which is one of the reasons I always love to bump into her on the street. And because she is also a mom, I am happy she is opening this series of blog posts. Enjoy!

Odkedy som mama a na vlastnej koži viem, koľko extra energie treba aj na maličkosti, ktoré som predtým považovala za prirodzenosť (áno, manikúra/pedikúra/káva s kamoškou/denná tlač/pinterest, hovorím aj o vás), a ktoré vytvárajú vo mne ten pocit "nestratilasomkontrolunadsvojímživotom", o to viac ma zaujíma, ako to majú štýlové mamy, ktoré stretávam na ulici. Určite majú na to nejaké tajné finty a vychytávky a inšpirácie, a ja som ich poprosila, aby sa o ne podelili.
Nina je jedna zo žien, ktorej nenútený, veľmi prirodzený cit pre štýl ma baví, a nielen preto ju vždy rada stretnem na ulici. A keďže je mama, nemohla chýbať v tejto sérii a som rada, že ju otvára. Nech sa ľúbi!


How did motherhood change your wardrobe?
Significantly. Because I am breastfeeding, my choice of clothes has narrowed down to shirts and pieces with a front opening or cleavage, and that's a limitation. And mostly I am leaving the house in a rush, which means I don't even manage a look into the mirror. So I wear basic pieces I know that work, there is no time now for experiments and styling.

Ako ovplyvnilo materstvo tvoj šatník?
Dosť podstatne. Keďže kojím, väčšinou sa výber oblečenia scvrkáva na košeľu, niečo na zapínanie alebo s výstrihom, a to je dosť limitujúce. A zväčša odchádzam z domu s deťmi tak rýchlo, že sa ani nestihnem pozrieť do zrkadla, takže nosím osvečené, základné kúsky, a na nejaké experimenty a stajlingy nie je čas.


What's your advice, secret tip?
I discovered spandex tights. Honestly, if after birth not everything is the way you want it to be, they work. Mine are from Calzedonia. The Five Love Languages of Children is a book a friend recommended. It is about communication with children, how to build our relationships so they understand us and feel loved. Peppa Pig is a story Eliáš loves and I approved. It is visually interesting, funny and kids can start to feel the English language. When I am too tired or need to work, Peppa is my helper. And last but not least: I go to sleep early, because I never know ho the night will turn out and when do the kids decide that it is morning already. So when I am tired, I can go to sleep at 8 p.m., I recommend it.

Nejaká nevyhnutnosť/tajný tip?
Objavila som sťahovacie pančuchy. Naozaj, ak po pôrode nie je všetko ako má byť, tak je to dobrá vec. Ja mám tie z Calzedonie. Knihu Päť jazykov lásky pre deti mi odporučila kamarátka. Je o tom, ako sa s deťmi rozprávať a ako sa k nim správať tak, aby nám deti rozumeli a cítili sa milované. A rozprávka Peppa Pig, tá Eliáša veľmi baví. Je aj vizuálne pekná, vtipná a dokonca deti môžu trénovať angličtinu. Takže keď som už unavená alebo potrebujem niečo robiť, pomáha Peppa.
A last but not least: treba ísť večer skoro spať, lebo nikdy neviem aká bude noc a kedy sa deti rozhodnú, že už je ráno. Takže ak som unavená, idem spať aj o ôsmej večer, oplatí sa.


What's your inspiration?
Regarding kids, I love the brands Thiefand Bandit and Bobo choses. The best shop is One Fine Day. Its owner organizes the Vienna Mini market festival about and for kids. It's worth a visit. Moms that inspire me are Hauptstadtmutti from Berlin and the Polish Ladnebebe. And Rudy Jude on Instagram. In fashion I currently love Stella Jean and the Olsen sisters and their brand The Row. Very different brands, but they both have something that I admire. 

 Kde nachádzaš inšpiráciu?
Čo sa týka detí, páčia sa mi značky Thiefand Bandit a Bobo choses. Naj obchod je One Fine Day. Majiteľka robí vo Viedni Mini market festival s detskými vecami a o deťoch. Oplatí sa navštíviť. Inšpiratívne maminy sú Berlínčanky Hauptstadtmutti a poľská Ladnebebe. A Instagram Rudy Jude. V móde ma teraz najviac baví Stella Jean a Olsenky a ich The Row. Úplne odlišné značky, ale obe majú v sebe to, čo sa mi páči.

Nina wears Cheap Mondays jeans, Adolfo Dominguez shirt, vintage coat, all thrifted. Folk trainers.
Nina má na sebe nohavice Cheap Monday, košeľu Adolfo Dominguez, kabát vintage, všetko zo sekáča. Tenisky Folk. 
 

7 comments:

  1. Veľmi dobré! Sem s tými štýlovými mamami!

    ReplyDelete
  2. Díík za mamičkovský seriál :) Teším sa, môžem sa inšiprovať.

    ReplyDelete
  3. Super, tesim sa na dalsie inspiracie )

    ReplyDelete
  4. https://www.facebook.com/Hyndus-Sid-Art-kabelkytri%C4%8Dka-dopl%C5%88ky-174695846054160/?pnref=lhc

    ReplyDelete