10/04/2016

Frančiška, Ljubljana


A little street style message from the wonderful city of Ljubljana. Okay, first of all, why didn't anybody tell me just how cool Ljubljana is? Have you been there? Did you know? Honestly, we spent three days of our summer holiday there (the rest five in Piran and around) and fell in love with its positive vibe in the first hour of our arrival. It was sunny, bright, with great food, cafes, design shops, cyclists, a wonderful park and just overall services that made you feel this city is built for people to live in it. Oh and stylish people (most of women looked like they are shopping at COS, funnily, there is no COS in Ljubljana).
Frančiška here is a lovely lady, a pensioned doctor who just happens to be wonderful in white and yellow, as she said dressing like this is her way of enjoying life.

Letí vám malý pozdrav z ulíc čarovnej Ljubljany. Ale postupne: prečo mi nikto nepovedal, aká je Ljubljana cool? Boli se tam? Vedeli ste to? My sme tam strávili tri dni vrámci dovolenky (ďalších päť dole v Piran a okolí) a hneď prvú hodinu po príchode sme sa do nej a jej celkovej pozitívnej energie zamilovali. Bola slnečná, radostná, plná skvelého jedla, podnikov, dizajnových obchodov, so skvelým parkom a celkovými službami, z ktorých sme mali pocit, že toto mesto je tu pre ľudí, aby sa im v ňom dobre žilo. K tomu štýloví ľudia (väčšina žien vyzerala, že nakupujú v COS, pričom v Ljubljane bohužiaľ žiadny COS nie je).
Frančišku som stretla jedno ráno. Lekárka na dôchodku mi učarovala celkovým zjavom, a úplne som do jej kombinácie bielej so žltou, nádherne ju prežiarilo. Ako ona povedala, takého obliekanie je jej momentálny spôsob užívania si života.

1 comment:

  1. Omg..mega štýlová pani..keď raz budem v tomto veku, takto by som si priala vyzerať.. nádhera a Ljubljana je čarovná ��

    ReplyDelete