10/05/2010

Dominika Žáková, Bratislava art style


So this was little bit of an experiment. Shooting a young talented painter, on the exciting night of her opening exhibition, outside on the cold street, away from the young loud artsy crowd in the cafe full of smoke. Jumping from the passing cars, getting cursed at by the trolley driver blinded by the flash. It was fun, thank you :-)

Bol to taký malý experiment. Fotiť mladú a talentovanú maliarku počas jej vernisáže, na tmavej ulici, objaté len studeným vzduchom, ďaleko od hlučnej umeleckej mládeže v zafajčenej kaviarni. Uhýbali sme prechádzajúcim autám, nechali si vynadať od šoféra trolejbusu, ktorého oslepil blesk. Bola to zábava, ďakujem :-)


I can't help it, she just really reminds me of the recent Dolce and Gabbana ads with a really young and Italian looking Madonna - simple, almost classical body hugging black dress, little bit of lace, little bit of skinny belt, lots of healthy skin and beautiful hair. There. I said it :-)

Nemôžem si pomôcť, Dominika mi tu veľmi pripomína aktuálne Dolce and Gabbana reklamy s veľmi mlado a taliansky vyzerajúcou Madonnou - jednoduché, čierne, obtiahnuté šaty až klasického strihu, troška čipky, troška tenkého opasku, veľa zdravej pleti a krásnych vlasov. Tak. Sa mi uľavilo :-)

You can find Dominika's exhibition Intruders at the Axioma Cafe on Cintorínska street in Bratislava. And her work and blog here.

Dominikinu výstavu Intruders nájdete v cafe Axioma na Cintorínskej ulici v Bratislave. Jej práce a blog tu.

8 comments:

  1. krasne žieňa ešte krajšie výtvory ... hell aj ja chcem nejaký talent a podnik tiez vyzera v poradko ako to, že o ňom neviem ?!?! budem musiet niekoho zhrabnut a prist okuknúť takže dakujem za tip :))

    ReplyDelete
  2. je strasne rozkosna....vypada zajimave a pritom jednoduse..nedokazu to popsat:)

    ReplyDelete
  3. vaau, to je nádhera! :) idem kuk jej blog :)

    ReplyDelete
  4. Krásne veľké kukadlá :)

    ReplyDelete
  5. Eklektická slečna. Krásne jednoduché šatičky, nedbalo vykúkajúca čipka a tenký hnedý opasok je super combo na vernisáž. Zaujímavý post, hneď klikám na Dominikin blog a checkujem jej prácu.

    ReplyDelete
  6. Dominika je carovna a velmi mila osoba, tesi ma, ak to z toho citit :-)

    ReplyDelete
  7. juuj ďakujem ešte raz, nie že you made my day, ale you made my week :)

    a ešte: dnes v noci sa mi snívalo že som bola sama v ateliéri a do obrazu mi neustále narážala veľká smaragdovozelená vážka :)

    ReplyDelete
  8. dominika, ospravedlnujem sa za nu, potvoru, zrejme bola zvedava, ha ;-))))

    ReplyDelete