11/08/2010

A little afternoon walk, Bratislava streetstyle


It was a cool October Saturday afternoon and this lovely lady was taking her regular walk around the castle of Bratislava. It took all my effort and verbal skills (and I have a few...:-) to persuade her to take her picture. To me, there was something undefineably stylish about her, her little bag, the combination of the slightly big checkered coat and striped skirt and her lovely colour combination (yeah, I know, black and white film again :-). While I am personally not a big fan of her fur collar, I assumed it's simply family heirloom, and asked her where her very British looking coat was from. She gave me a little smile: "You are not going to believe it. From a second hand shop..."
She also told me she has neither a computer, nor an e-mail. So I promised her to print out the pictures and send them to her by post. Definitely my pleasure to do so :-)

Bola sobota popoludnie, slnko práve zachádzalo, vietor sa dvíhal, keď som zastavila túto milú pani na svojej prechádzke okolo Bratislavského hradu. Musela som použiť všetky svoje presvedčovacie schopnosti (a zopár ich teda mám...:-), aby sa nechala odfotiť. Nejakým neopísateľným spôsobom na mňa totižto pôsobila štýlovo. Jej malá kabelka, kombinácia troška veľkého kockovaného kabátu a pásikovanej sukne, veselej šatky a celkovej farebnosti (ja viem, môžem o tom tak rozprávať, keď už som mala založený ten čiernobiely film :-). Jej kožušinový golier síce nie je podľa môjho vkusu, ale brala som to ako rodinný poklad a spýtala som sa jej odkiaľ má svoj veľmi anglicky pôsobiaci kabát. Váhavo sa na mňa usmiala: "Neuveríte. Zo second handu..."
A keďže nemá počítač ani e-mail, sľúbila som jej dať spraviť fotky a poslať ich poštou. Potešenie na mojej strane :-)

20 comments:

  1. Na pohľad veľmi milá dáma, krásne fotky :)

    ReplyDelete
  2. To je strašně miloučký :) Paní vypadá strašně hodná, příjemná a že jí pošleš fotky <3 Určitě bude mít radost, až fakt přijdou.

    ReplyDelete
  3. mila....opravdu....palec na horu tonbogirl....:)

    ReplyDelete
  4. V Bratislave sa NIEKTORE dôchodkyne vedia obliect, čo som si všimol.

    ReplyDelete
  5. Ste uzasna fotografka, viete naozaj zachytit co treba :o), krasne fotky, evokuje vo mne krasnu a stastnu starobu

    ReplyDelete
  6. zo secondhandu:) páči sa mi


    ináč, vedela by si mi napísať link na Dariin blog?

    ReplyDelete
  7. krásná (fotografie i paní)

    ReplyDelete
  8. úžasná je tá pani... aj tvoje fotky samozrejme :)

    ReplyDelete
  9. Babi sa krásne nahodila :) Oceňujem takýchto ľudí, starších ľudí, čo sa dokážu perfektne obliecť. Podľa mňa je to úctyhodné. No nie? :)

    ReplyDelete
  10. A mne sa náhodou strašne páči aj ten kožušinový golier :D

    ReplyDelete
  11. to je nádhera! našla jsi poklad :)

    ReplyDelete
  12. ona je dokonala, pusobi tak sofistikovane a na urovni.

    ReplyDelete
  13. tesim sa, ze sa pani Alenka paci :-) Obdivujem ludi, ktorym zivotny entuziazmus, dostojnost a cit pre krasno vydrzi naveky, bez ohladu na vek a situaciu...

    ReplyDelete
  14. elegantní dáma a příjemný portréty:)
    já jsem ještě nesebral odvahu žádat lidi o focení:)

    ReplyDelete
  15. :-) Kuba, je to uzasny trening "social skills", odporucam :-) a dakujem!

    ReplyDelete
  16. tak tato babicka je genialna! jedna s takych tych zlatych babiek. nie taka, co by ludi rozrazala palicou, aby mohla prejst. dostala ma :)

    ###

    ReplyDelete
  17. rosacea specialist Yarnaby

    Also visit my site Collinwood rosacea treatment

    ReplyDelete