2/15/2011

In her style: Olga Karpecká, Winter 2011/part 2





One of the reasons I wanted to take Olga's pictures is that she has a mainly fashion blog, look (you can call her Durduin), where she mostly writes about fashion and her adventures as an aspiring stylist. But only very rarely would you see pictures of her, which is quite a shame, I think :-)
On the other hand I (as a copywriter by profession) admire that in a very visual world there is a blog discussing a very visual subject such as fashion, only by using words. Oh, once you're there, try to find her article about the red lipstick. Only in Czech, but so vivid! :-)
During the day, Olga took me to the local Megasekáč thrift store, where she is a regular, thrifting unique pieces for shootings. Or just for the love of it. Personally, I love my leather boots for 30 CZK :-)
Style essentials: grandma's vintage skirt, body from C&A, cardigan from Bershka, thrifted boots and leather bag, coat: from thrifted material, sewn by grandma, design by Burda.

Jeden z dôvodov, prečo som chcela Olgu fotiť, je jej poväčšinou fashion blog, aha (hovorte jej Durduin), na ktorom píše o móde a svojich zážitkoch začínajúcej štylistky. Ale iba veľmi výnimočne na ňom uvidíte jej fotky, čo uznajte, že je večná škoda. Preto sa to snažím náležite napraviť :-)
Na druhej strane (ako prácou deformovaný copywriter) obdivujem fakt, že v dnešnom na vizuálno tak silno zameranom svete niekto píše (s dôrazom na píše) o tak veľmi vizuálnej téme, akou móda je. Skúste sa tam pohrabať a nájsť môj obľúbený článok o červenom rúže. Mňam.
Počas dňa ma Olga zobrala do miestneho Megasekáča, kde evidentne patrí k štamgastom, a kde loví kúsky na fotenia. Alebo len tak z lásky k loveniu. Ja som so svojimi koženými botičkami za 30 CZK preveľmi spokojná :-)
Style essentials: vintage sukňa po babičke, body z C&A, svetrík z Bershky, boty z blšieho trhu a kožená taška zo sekáča, kabát: vintage látka zo second handu, ušila babička podľa Burdy.

17 comments:

  1. áno, je strašná škoda, že na olginom blogu sa nemôžme vyžiť aj vizuálne, určite by mala čím zaujať! čítam ju veľmi rada, ale presa len.. dobrý balans medzi textom a fotkami je tá najlepšia a najatraktívnejšia voľba.) Olga tu vyzerá opäť prekrásne a vílovsky! Keby som niekedy točila nejaký film, obsadím ju do hlavnej úlohy!

    ReplyDelete
  2. Je jiná, je krásná!!

    ReplyDelete
  3. veru škoda, že nemá na nom viac fotiek, lebo je krásna!
    a megasekááč, mna naposledy dost sklamal ale uloviť sa dá všade :)

    ReplyDelete
  4. na jakem blesaku jste to byly? Ja tam chci taky!

    Jinak velmi povedene!

    ReplyDelete
  5. ano ano paci sa kabatik topanky suknicka ruuuz cele dobre :)

    ReplyDelete
  6. evi: vsak pan prstenov, cista elfka :-)))

    vecko: tento nebol nejaky kreativny luxus, ale par vybornych kuskov tam uz olga ulovila :-)

    danny rose: megasekac v radotine :-) dakujem, tesim sa az to vyjde nam :-)

    linda, oksana, ZuzKa: suhlas

    ReplyDelete
  7. má skvelý štýl! je naozaj krásna :)

    lesimple.sk

    ReplyDelete
  8. fakt jak víla - kam se hrabe ta z Pána prstenů=D

    ReplyDelete
  9. Velmi zaujimava tvar...Krasna!

    ReplyDelete
  10. Taky mě mrzí, že Olga nemá na svým blou víc fotek...

    ReplyDelete
  11. taká charizma z nej srší že až! :)

    www.vida-cotia.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. megasekáč je i v radotíně? já myslela že už zůstal jenom v úvalech! ještě stěží "žiju" ze zásob z dob, kdy byl na hlavním nádraží. jinak durduin je nádherná a hlavně hrozně charismatická, takový lidi by se měli fotit víc : )

    ReplyDelete
  13. arašídová: megasekač v radotíne žije a prekvita :-)

    P.: suhlas, verim vsak, ze Olga vie, co robi :-)

    Iva: :-)))

    cely svet: merci!

    ReplyDelete
  14. marika, aj teba uz nakazili "botickami" ?

    ReplyDelete
  15. vlado: ako, co prosim? riesime lingvisticku alebo fashion nakazu? :-))))

    ReplyDelete