2/24/2011

Vintage streetstyle, post 2: Matilda


Picture by Bartoa D, taken around the 1920's. On it is probably the mother of his grand mother, Matilda (you know you have those pictures in your family album when no one is REALLY sure who is on the picture :-). What we can't see in the picture is that later on, she lost her husband in the war and was left alone with her daughter (Bartoa's grand mother) and a hard working life.
I admit, this picture is not so much streetstyle, but I really love its atmosphere and the little details in it, that's why I decided to include it in this series of vintage streetstyle photos.
Just to remind you of the rules of this little "competition", check them here.

Fotka od Bartoa D., vznikla niekedy v 20-tych rokoch, a je na nej pravdepodobne Matilda, mama jeho starej mamy (asi všetci máme v rodinných fotoalbumoch tie nádherné fotky, pri ktorých si už ale NIKTO nie je si istý, kto vlastne na tej fotke je :-). Čo na fotke nemôžeme vidieť, je, že Matilda neskôr vo vojne prišla o svojho manžela, ostala sama s dcérou (starou mamou Bartoa) a celý život tvrdo pracovala.
Priznávam, táto fotka nie je úplne streetstyle, dostala ma však jej atmosféra a malé detaily ukryté v nej, a preto som ju zaradila do tejto série vintage streetstyle.
Ak si chcete pripomenúť pravidlá tejto malej "súťaže", nájdete ich tu

6 comments:

  1. zbožňujem tieto staré fotky!

    ReplyDelete
  2. wuaaaaaaa...Dobraa je...!Po kazdom druhom slove som na nu cumela a cumela a cumela ako take telaatko!Teleport please!

    ReplyDelete
  3. suhlas, aj mam chut byt obcas teleportovana do vizualne inej doby.... :-)

    ReplyDelete
  4. Mna tieto stare fotky vzdy dostanu! Ako je to mozne ze vsetci boli vtedy tak nadherni, tak sik, tak nadpozemsky ini, ako z romantickeho filmu, v tvarach maju pozastaveny cas, zasneny vyraz, akokeby zili v nejakom krasnom wonderlande. Tato dama je tiez taka ... a mala nadherne vyrazne oci! a pekne meno! Vzdy ked vidim taketo fotky tak musim mysliet na cas. Clovek sa diva do tvare krasnej mladej slecny ktora existovala pomaly sto rokov dozadu ... proste wau... ma to caro a silu.

    xoxo

    www.lemdem.blogspot.com
    www.mykreativci.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Nádherná žena a atmosféra, tím jak se nedívá na fotografa, má to plné tajemství starých časů.

    ReplyDelete
  6. PWHSE ci ako :-) caro je aj v nasej predstavivosti, ako si domyslame veci a pribehy okolo ludi, ktorych sme nikdy nepoznali...

    svatava: :-) dakujem za priazen!

    ReplyDelete