3/01/2011

Vintage streetstyle, post 3: Joja


These pictures sent in by Kristína F show her grandparents: Joja and Laco. As Kristína wrote, grandma Joja used to be an acress in the Prešov, where she fell in love with grandpa Laco, who was one hell of a sexy actor. Joja was the most beautiful woman who knew how to get her way, but still everyone loved her. When she got older, she worked at the theater in Trnava, where until this day at Christmas Joja's legendary sauerkraut soup is being made and served. When Kristína went to see grandma Joja, they used to play "visits", meaning that Kristína came to visit Joja, carrying one of her many handbags. Joja invited her for imaginary coffee and sometimes borrowed her some of her shoes as well, like one turquoise pair with a bow on them. And in her room, where Kristína slept, the clock was ticking loudly. The picture above dates back to around 1950, maybe earlier. It was taken by grandpa Laco who loved to take photographs. Bonus for you: he is on the picture bellow :-)

Fotky svojich starých rodičov poslala Kristína F., spolu s krásnym popisom: 
"Moja babka Joja bola herečka v Prešovskej spevohre. Tam sa zamilovala aj do môjho deda Laca, ktorý tam bol sexi hercom. Joja bola krásna, najkrajšia, ženská, ktorá si vedela dupnúť, ale všetci ju ľúbili! Keď bola staršia, pracovala ako inšpicientka v Trnavskom divadle, a vždy, keď som prišla na návštevu, dávala mi TicTacky. :) Dodnes sa v tomto divadle varí na Vianoce "Jojina kapustnica". Jojina kapustnica je pojem pre všetky generácie! :) Joja sa so mnou najčastejšie hrávala na návštevy. Znamenalo to, že som k nej akože prišla na návštevu, vždy s inou kabelkou, ktorých mala nekonečne veľa. Ona ma pozvala na imaginárnu kávu a niekedy mi požičala aj lodičky. Najviac si pamätám také tyrkysové s mašľou. A v jej izbe, kde som spávala, tikali hodinky. A strašila ma príhodou o Čubírkovej. Fotka vznikla asi v roku 1950...možno aj o čosi skôr a fotil ju Dedo Laco, ktorý fotil rád a keď mal sakra doma takýto objekt, ani sa mu nečudujem."
Bonus: dedo Laco na fotke nižšie :-)
Len pre pripomenutie: pravidlá Vintage streetstyle výzvy nájdete tu.

16 comments:

  1. Joja je jasna bohemka a Laco sexy stramak!!!!

    ReplyDelete
  2. dokonale fotecky! skoro by som uverila ze je to vystrihnute z americkeho casaku z cias marylin monroe....ze nejaka kolegynka z brandze alebo tak:)

    xoxo

    www.mykreativci.blogspot.com
    www.lemdem.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. dokonalý párik, vyžarujú také nezbedné čaro :)

    ReplyDelete
  4. vždycky jsem záviděla lidem, kteří mají lidi od divadla! teď moje tupá závist vystoupila do závratných výšin!=D Joja byla dračice, to z ní úplně sálá=)

    ReplyDelete
  5. To je krása, už fotky samy o sobě dávají podnět naší fantazii! :)

    ReplyDelete
  6. pekný príbeh k fotkám

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. tento "Vintage streetstyle post" sa mi zatiaľ páčil najviac :)

    www.vida-cotia.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. krasni ludia, krasne fotky.

    ReplyDelete
  10. Moly, Lubica: myslim, ze ste to pekne vystihli :-)

    PWHSE: ha, aj ja som mala pocit, ze z nich sala hollywood :-)

    Iva: hej, hej, umelci stale mali do seba nieco extra :-)

    feri: preto som ho neprepisovala, nechala slovami Kristiny :-)

    ReplyDelete
  11. :)
    dakujem za cely tvorivy kolektiv :)

    ReplyDelete
  12. krasa, vtedy vznikali fotky, a vsetko bolo skutocnejsie...

    ReplyDelete