4/20/2011

In her style: Ľudmila Suchá, Spring 2011/part 3





Let me start part 3 with Ľudmila on a personal note: I utterly completely don't understand why there is no classic black beret in my wardrobe. I need to change that, asap! In Ľudmila's wardrobe I saw a few in other colours as well. As you can see, here (and overall) she is influenced by the 80's, there's a little Working Girl meets cabaret vibe in it :-) She fell in love with the dress and stripped it down from the mannequin in the shop window, and bought it without trying on. The coat is about 4 sizes bigger, but has a nice leather lining and wide shoulders, so mostly she wears it with a belt, pinned at the back.
I asked Ľudmila for her shopping strategy in second hand shops and it is pretty basic: go for bigger, well sewn and lasting pieces like dresses, coats, jackets, as well as quality materials like leather, fur, silk or pure wool. She doesn't buy trousers simply because they are too worn in by their previous owners. She also says it is worth waiting for pieces to go on sale, but if you really love something, just go get it :-)

Style essentials: dress, coat, belt, earrings from second hand, random shoes, pants and beret.

Na začiatok len tak zľahúčka poznámka do vlastných radov: ako to, že nemám v šatníku ani jednu jedinú klasickú čiernu baretku?! Napraviť, asap! V Ľudmilinom šatníku som ich videla ešte pár, v rôznych farbách. Jej šatník je (ako môžete vidieť aj tu) výrazne ovplyvnený 80-tymi rokmi, ako keď "Podnikavá dívka" navštívi kabaret :-) Do týchto šiat sa Ľudmila zaľúbila ešte vo výklade second handu a na mieste ich zvliekla z figuríny a brala bez skúšania. Kabát má tak o 4 čísla väčší, ale jeho kožený lem a vypchaté ramená stoja za to, a tak ho často nosí s opaskom, vzadu zopnutý spinkou.
Keď som sa Ľudmily pýtala na jej stratégiu nakupovania v sekáčoch, jej rady sú v zásade veľmi jednoduché: choďte po väčších, trvanlivých kúskoch dobrého strihu ako sú šaty, kabáty, saká a pozerajte aj na materiály ako sú koža, kožušiny, hodváb či vlna. Nohavice nekupuje v sekáčoch, pretože sú väčšinou príliš obnosené a tak prispôsobené už postave predošlého majiteľa. Tiež si rada počká na vyhliadnuté kúsky v zľave, ale ak vás niečo naozaj chytí za srdce, netreba čakať na zľavy :-)

Style essentials: šaty, kabát, opasok, náušnice zo second handu, topánky, nohavice, baretka zo skrine.

15 comments:

  1. šaty sú krásne, velmi sa mi páči tá kamienkoá aplikácia.. :)

    ReplyDelete
  2. Juu vyzerá bohovsky! Stretať tak na ulici každý deň takýchto ľudí, hneď by bol svet krajší..ach jaj..

    ReplyDelete
  3. no je proste cela skvela!!

    ReplyDelete
  4. once again, she's so lovely! I love the jeweled bodice on that dress, it looks beautiful with the wall too!

    Cheers!
    --Megan//The Martian Tide

    ReplyDelete
  5. posledná foto najkrajšia :)

    ReplyDelete
  6. Damn, this is one hell of a good In her style serie :)

    ReplyDelete
  7. Jéj tieto šaty či korzet či čo to je som videla na figuríne v sekáči visieť dlho, vždy ma fascinovali, ale nevedela som si predstaviť, že by som sa ich odvážila nosiť. Ale nevadí, odniesla som si z toho sekáča ružové krajkové šaty, v ktorých vyzerám ako gazdiná z 50. rokov :D Thumbs up, Ľudmila!

    ReplyDelete
  8. wow super! Tie saty su fakt sialeneeeee...
    cervene pery, linka a baretka to je top kombinacia!

    ReplyDelete
  9. čajová: :-) ale oni tam sú

    Tatiana: pjekna story! :-)

    suzinqa: especially for you :-)

    SeeMe, Stanci, F.F. Moni, Sange, Tengu, Reb: tak je! :-)

    ReplyDelete
  10. ta první fotka uplně nejvíc nejlepší! a hodně dobrý výraz..hezká slečna :)

    ReplyDelete
  11. extremne sexy! super

    ReplyDelete
  12. You сan Nidus οn your shοulderѕ buttocksLie on οne slope with your knеeѕ hang.
    Ϻale G-spot Τаntric Mаssagе , which cаn incгease lineagе floωing, soften when my lengthy Wellnеѕs foгethοught ship's company jilted her receipt. Even so, if a client has any plans of acquiring sexually or your internal secretion ever-changing, keep your animation exit and treat yourself to a happy living. They may also be feel that th e guy is relaxed.

    Take a look at my webpage :: Erotic massage

    ReplyDelete