7/14/2011

Dominika, Pohoda festival style

 



If there is one thing you can be certain of, it is when meeting someone at Pohoda you say bye with "see you around", you'll never bump into them again. This year I met a friend randomly for 3 times, and at the last encounter she said "see you later". That was it, haven't seen her for the rest of the festival.

Same rule goes for spotting someone to photograph, but at that very moment you: a, are standing in the line for fresh falafel/pancake/coffee/shower/silent disco and can't possibly leave your place/falafel/pancake/coffee/shower/silent disco, hey, you're only human b, standing in the middle of a dancing crowd and there is no way that person is going to leave the crowd with you just to have their photograph taken, you crazy lady, c, are just plain lazy running after them across in the heat and loose them in the crowd.
C was right when from far away I spotted this beautiful dress, the yellow bag, red headpiece and soft hair flying in the air. I was sitting on the grass, trying not to move too much in the heat. And pufff, she was gone. Luckily, every rule has and exception. Later that evening the dress, bag, headpiece and hair reappeared in front of me out of nowhere and my happiness was topped when I realized it is Dominika, the young painter you have already seen on this blog here.
Anyway, see you around next year? :-)


Ak je jedna vec, ktorou si na Pohode môžete byť istí, je to pravidlo, že ak niekoho stretnete a lúčite sa slovami "však sa ešte vidíme", už sa na letiskový betón neuvidíte. Tento rok som trikrát náhodne stretla kamarátku a keď sme sa po tretíkrát s ľahkosťou lúčili, povedala to osudové "však sa ešte vidíme". Nebudem vás napínať, do konca festivalu sme sa už nestretli. Abrakadabra šuvix.

Rovnaké pravidlo platí, keď zbadáte super fotografický objekt, ale práve: a, stojíte v rade a už-už máte svoj čerstvý falafel/palacinku/kávu/sprchu/silent disco na dosah a v tej chvíli neexistuje, aby ste opustili svoje miesto/falafel/palacinku/kávu/sprchu/silent disco, ste predsa tiež iba človek b, stojíte uprostred tancujúcej masy pod stageom a je vylúčené, aby vyhliadnutá osoba s vami opustila svoje miesto, len aby ste si ju mohli odfotiť, však nie sú všetci rovnako šibnutí c, čistá lenivosť vám nedovolí rozbehnúť sa cez letisko v horúčave a objekt stratíte v nedohľadne. 
C bolo správne, keď som v diaľke zahliadla kvetované šaty, žltú kabelku a červený kvet v jemne vejúcich, mäkkých vlasoch. Práve som sedela na tráve, bez pohybu, aby som negenerovala väčšie telesné teplo. A tak pufffff, zmizla z dohladu. Našťastie, každé slušné pravidlo má svoju výnimku. Neskôr večer sa zrazu predo mňou znenazdajky vynorili šaty, kabelka, kvet aj vlasy a navyše som s radosťou zistila, že to je Dominika, študentka maľby, ktorú ste už na tomto blogu mohli stretnúť tu, aha.  
Takže, vidíme sa budúci rok, nie? :-)

16 comments:

  1. tusim som ju tam videla! ona tak nadherne maluje, krasna

    ReplyDelete
  2. She looks so pretty, loving her ombre big time! I´d probably opt for a different bag as I prefer Cambridge satchels with different types of outfits but I get that it´s versatile and one can fit an awful lot of things into it so yeah..I guess it works anyway:)

    ReplyDelete
  3. haha ona predomnou stala v rade na hermelín :D

    ReplyDelete
  4. a ja som ju videla tiež :)

    ReplyDelete
  5. tak krásna. a tie maľby ááááá

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Slečně to strašně sluší. Vždycky obdivuju lidi, kterým to i na festivalech takhle sekne. Já si sebe v tom na festivalu nějak nedokážu představit, bylo by mi hrozně líto položit tuhle kabelku nekam na zem, sednout si v tom na trávu, nechat se v tom polít pivem nebo si nechat pošlapat hezký boty... jak to děláte? Postáváte někde vzadu v klidu nebo to prostě neřešíte?

    ReplyDelete
  8. tá kvetina vo vlasoch je super, s tými šatami...ale má aj super ombre vlasy ;)

    ReplyDelete
  9. Tieto šaty som si včera skúšala, ale na mne nevyzerali tak super ako na tejto krásnej deve :)
    .

    ReplyDelete
  10. ďakujem! vidime sa, dúfam! :)
    haha, po véčku, pauline aj babô som tiež pokukovala :)
    Odev to bol odolný, bola som obliata pivom aj hasičmi, pomačkaná v dave a prežil to bez ujmy :D

    ReplyDelete
  11. krásna baba :) fakt jej to veľmi pristane :))

    ReplyDelete
  12. Krása! a ombre! :) teraz sa mi páči oveľa viac :)

    ReplyDelete
  13. pohodový příspěvky mě fakt bavěj! :)

    ReplyDelete
  14. Very pretty summer look. I really love her yellow bag!

    The Styleseer
    http://styleseer.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Bara: podla mna to je len mentalne nastavenie - v konecnom efekte su to kusky oblecenia, hlavne, aby sa clovek dobre citil :-)

    alice: :-*

    ReplyDelete