2/14/2012

Ora's place, Tel Aviv


One of the very peaceful and inspiring moments for me in Tel Aviv was meeting Ora, where else, on the street :-) Well, in a organic food shop, to be exact, where I stopped by one afternoon for some surely very healthy, strangely green coloured juice type of thing.
I already told you about the stylish ladies of Tel Aviv, and Ora had this serenity and feeling of peace about her. Plus I loved her greyish hair and her grey, basic pieces with little details. So I asked to photograph her, we started to talk and ended up talking for like two hours over coffee at her house nearby... I just simply couldn't resist when she invited me. I confess, I love, LOVE other people's living spaces (my guy makes fun of me, for one of my favorite things is to walk around suburbs after dark, when the lights are on in the windows, trying to catch a glimpse of how people live... I know, creepy creepy Tonbo...). Anyway, Ora, an artist and healer was great to talk to about coffee, love, art, travel and life as such... Take this as an invitation to her lovely, light living space full of flowers, art, old pieces of furniture and pottery. Enjoy!

Jeden z mojich najinšpiratívnejších a najpokojnejších momentov v Tel Avive bolo stretnutie s Orou. Kde inde, na ulici :-) Presnejšie v bio obchodíku, kde som sa jedno popoludnie zastavila na nie príliš lákavo vyzerajúci, ale určite nesmierne zdravý nápoj divoko zelenej farby. 
Už som vám spomínala staršie štýlové dámy Tel Avivu a Ora zo seba navyše vyžarovala láskavý pokoj a nadhľad. Plus ma berú prírodne šedivé vlasy, šedý základ oblečenia so zaujímavými doplnkami a tak som ju požiadala o fotku. Pri tej príležitosti sme sa zarozprávali na ulici a pokračovali nad kávou v jej dome neďaleko... Jednoducho som neodolala pozvaniu nakuknúť do jej životného priestoru, bývanie iných ma nadmieru baví (chlap si zo mňa robí srandu, lebo jednou z mojich obľúbených činností je prechádzať sa ulicami po zotmení, keď sa v oknách svieti a ja môžem pozorovať bývanie a život ľudí... tak, Tonbo je voyeur :-) Každopádne, s Orou, umelkyňou a liečiteľkou sa skvele rozprávalo o káve, láske, umení, cestovaní a živote ako takom... Vy príjmite pozvanie do jej milého, presvetleného životného priestoru plného kvetín, umenia, starých kúskov nábytkov a keramiky. Nech sa ľúbi!










18 comments:

  1. Skvely prispevok na dnes, ked vidim tu kopu snehu vonku :-))) Krasny interier! V tom pozerani do okien nie si sama! Pekny den!

    ReplyDelete
  2. jezisi to umyvadlo je uzasne

    ReplyDelete
  3. ta pani ma neskutocny pohlad ... normalne krasna pani v rokoch...
    J.

    ReplyDelete
  4. Oh bože, tie kvety, tie kvety !!

    ReplyDelete
  5. skvelé a skvelé

    lesimple.sk

    ReplyDelete
  6. Ach to je krásny post! Tá pani má krásne oči naozaj! Pozerám si tie fotky horedole a mám vážny pocit, že by som sa už konečne mohla dokopať k tomu uverejniť niekde svoju, už celkom úctyhodnú zbierku "exploration of interiors".

    ReplyDelete
  7. Andrea Zervanová2/15/2012 12:36 PM

    Trampolina? uzasne to tam vyzera, nadherne zachytene.. tie okna, kvety, to svetlo, pokoj, domov..

    ReplyDelete
  8. Tie kytice sú úžasné! ...aj atmosféra interiéru ... muselo to byt velmi príjemné stretnutie...

    ReplyDelete
  9. Tak toto je úplne perfetkné!

    ReplyDelete
  10. lovely, very charming! you can feel the personality talking through the interior...

    ReplyDelete
  11. nataliapatalia: tak to ma tesi, niet nic smutnejsie nez osamely voyeur :-))))

    kevala: sa tesim!

    andrea: trampolina :-) vraj si kazde rano na nej zaskace, uvolni energiu a den je zasa krajsi :-)

    Zuzana: to veru bolo, dakujem, ze si bola jeho sucastou aspon tu a virtualne :-)

    ReplyDelete
  12. Kráááásné fotky!!!
    http://boualexa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. wow! tú trampolínu som si v záplave všetkých tých krásnych vecí vôbec nevšimla. Milý Ježiško, prines mi pod stromček bývaníčko s vysokým stropom, trampolínu si zaobstarám aj sama :-)))))

    ReplyDelete
  14. Lary fary: :-))) Ora vraj kazde rano zacina skakanim na trampoline!

    ReplyDelete
  15. nádherná

    ReplyDelete
  16. Both these products have a lot of inсontrоveгtible consumer reviews the
    oгder for participants to lieu on areas of sοreness.
    I thanκed him can usе but tantric massage therapу is much οn top оf thаt lіst.
    fοllοwing go but Extraneous the brawniness, or the thumb and Power finger with your ovolo and Index number
    finger. Oveгutіlizаtion injuгies
    oft sneak ехрeгience begins when
    a clіent enters the threshold.

    ReplyDelete