6/11/2012

Sylvia, Berlin


It's been almost a year that I have met the lovely Sylvia for the first time, that time in Bratislava. Now she lives in Berlin, so we couldn't miss a chance to catch up on a year of love, life, work and fun. I guess next time we'll meet, again in another part of world :-) Meanwhile you can follow Sylvia's Berlin adventures on her blog.
One observation about Berlin bikes: they are everywhere and anywhere, tons and tons of them, on every corner. But interestingly, we have not seen one stylish bike or a bike that would be pimped in any stylish, nostalgic or personalized way, I guess in the German sense of order, they are regarded rather as useful means of transportation or utility. Makes sense, but I missed all the photogenic bikes I am getting used to see in Bratislava :-) 

Je to takmer, takmer rok, čo sme sa prvýkrát stretli so Sylviou zlatou, vtedy poprvé v Bratislave. Teraz žije v Berlíne a tak sme si nenechali ujsť príležitosť dobehnúť rok plný lásky, práce, cestovania, života a nesmrteľnosti chrústa. Nabudúce zasa v nejakom inom kúte sveta! :-) Dovtedy môžete sledovať Sylviine berlínske dobrodružstvá na jej blogu.
Malé pozorovanie z berlínskych ulíc: bicykle sú všade, všade, všade, a je ich veľa. Ale prekvapujúco sme nevideli ani jeden extra štýlový, vypimpovaný alebo prispôsobený štýlu majiteľa, mesta, ani nijak nostalgický bicykel. O nejakých prútených košíkoch na ženských bicykloch ani nehovorím :-) Asi to však dáva zmysel v nemeckom poňatí užitočnosti vecí: bicykle sú proste úžitkový predmet, spôsob dopravy. Aj doľavy. Dáva to zmysel, ale aj tak mi chýbali fotogenické bicykle, ktoré sa čoraz častejšie objavujú v Bratislave :-)


 




15 comments:

  1. Uplne dokonalé farby fotky. krása.

    ReplyDelete
  2. Sylviii! jaka super bikerka :)))

    ReplyDelete
  3. uplně tu holku žeru a tady jí to šíleně sluší!
    a měla jsi za mnou přijet do Holandska když jsem tam byla - to byly kola! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ani nehovor.... kedy ides najblizsie? :-))))

      Delete
  4. no vzhladom na to ze v berline kazdych 20 min je ukradnuty bicykel tak vacsina neinvestuje do kupy noveho biku ale kupi si nieco postarsie na flohmarkte - v pripade kradeze menej krvaca penazenka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. vidis, to je sranda, ja som mala na ulici pocit, ze tam sa bicykle nekradnu... sme videli cely bicykel priviazany k stromu, uz jemne obrastajuci travou a nic mu nechybalo, tak reku tu sa nekradne :-)

      Delete
    2. Tonbo, mne ho tam ukradli...asi preto ze bol spomedzi tych vsetkych crepov najstylovejsi :( J.

      Delete
  5. ona je úplne perfektná :)

    ReplyDelete
  6. povedala by som ze ti to v tom berline neuveritelne sekne a tvoj styl je taky perfketny ze ludia ani nespoznaju ze niesi odtial :) a naozaj tam niesu retro biyckle? :(( jeden si zaobstaram a pridem sa tam na nom povozit nech si beru priklad :)

    kuk moj blog www.christinekum.blogspot.sk

    ReplyDelete
  7. nádherné vlásky, nejkrásnější úsměv, super kolo!

    ReplyDelete