9/12/2012

Tourist chic, Milada in Firenze


A quick snapshot of my friend Milada on a one day trip to Firenze. I think that unless you are on a trek around the Himalaya, on an adventurous trip around the world where you carry all your stuff in a backpack, there is no reason not to play with dressing up and make it part of the fun of holidays. Personally, it makes me feel like I am home in a strange city, like I am part of its cultrue and its people and I love that feeling! How about you on holiday? Dressed for success or couldn't care less? :-)

Rýchly cvak kamarátky Milady počas výletu vo Florencii. Mám pocit, že s výnimkou toho, ak si dávate trek po Himalájach alebo ste na dobrodružnej ceste okolo sveta, kde si svoj svet nosíte v jednom batohu na chrbte, niet dôvodu, aby súčasťou dovolenkových radostí nebola aj radosť z obliekania sa. Vo mne to napríklad vyvoláva pocit, že som doma v cudzom meste, že nie som turista, ale súčasť jeho kultúry a ľudí aspoň na krátku chvíľu, a ten pocit milujem! A ako vy na dovolenke? Za dámu/pána alebo za vandráka? :-)

12 comments:

  1. Skôr sa snažím oblečením zapadnúť do kolorotu mesta:) Snažím :D
    Občas mi to nevyjde. V jesennej, tmavej Florencii som pobehovala s dúhovým dáždnikom a svietila tak ako maják v tme :D

    ReplyDelete
  2. Ako keby, ale aj vandrovnícka dáma má svoj šmrnc :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. o ano, ale vekom je ten vandrovnicky smrnc stale mensi :-))))

      Delete
  3. velmi podobny pohlad na vec, aky si opisala. :)

    ReplyDelete
  4. zbožňujem dovolenky na vandráka, ale nenávidím pocit že som očividný turista. tento rok som dospela k rozhodnutiu že aj v batohu budem mať niečo civilné. chodili sme po škandinávii (kde by som konečne zapadla farbou pleti), ale v trekových botách a mikine to nejde :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. pocit ocividneho turistu ma tiez netesi, skor vzdy potesi, ze si ta ludia nevedia tipnut z akej si krajiny :-) a vas a vasu krasnu kuchynu poznam z instagramu, super, sledujem :-)

      Delete
  5. Za dámu, vždy a všude:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. u teba ani nepochybujem, Nika. See you soon! :-)

      Delete
  6. samozrejme za dámu! s krásna foto

    ReplyDelete
  7. Na dofci vytahujem najkratsie satocky, ktore nemozem nosit do prace:-)

    ReplyDelete
  8. Pekne, ale pohodlne :) A ide to aj bez trekoviek :D

    ReplyDelete