7/09/2013

Foodies Bonus: Choupana


Right on the Atlantic side of the Vila Nova de Milfontes beach is this not so little wooden shack, Choupana restaurant, with their own grill-master. Highlight of the trip: the grilled shrimp. Grilled on charcoal, in a light buttery sauce, these were the best grilled shrimps in the history of grilled shrimps, I swear on that bottle of light vino verde.
Go at sunset. It happens right in front of your table. Priceless.

Na atlantickej časti pláže vo Vila Nova de Milfontes stojí taká väčšia drevená chajda, reštaurácia Choupana, kde majú majstra grilovača. Top zážitok: grilované krevety. Na drevenom uhlí, v jemnej maslovej omáčke, toto boli najlepšie grilované krevety v histórii grilovaných kreviet, prisahám na tú fľašu ľahkého vino verde.
Choďte navečer, pred západom slnka. To vám zapadne rovno pod stôl. Na nezaplatenie.





10 comments:

  1. Bozinku tak strasne tuzim ist do Portugalska ale pride mi to drahe, sice takto cez leto je aj taliansko a provensalsko, krasne to opisujes a miestami sa tam prenesiem aj ked som tam nikdy nebola :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ev, praveze "vdaka" krize, ktora tuto krajinu bohuzial silno postihla, to vobec nie je drahe - Portugal je super na low budget teraz... chod do toho :-)

      Delete
  2. Ja som v portugalsku jedla veľa rýb a tresku najlepšiu na svete :) ale aj tie krevety vyzerajú božsky

    ReplyDelete
    Replies
    1. jo, ryby na vsetky sposoby, napriklad varene s paradajkovou ryzou v hrnci, to bol zazitok :-))

      Delete
  3. oh krásna pláž ,už sa tesím na dovču :)

    http://cestchic-daniela.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  4. kalamare s rajcinovou ryzou:-) ja som bola upne ohurena tymi cenami - kava 75centov,neprekonatelne

    ReplyDelete