7/17/2013

Portugal roadtrippin', part 4



Arriving to our last destination in Portugal, Lisbon, we decided to take things supereasy and just chill (plus, it was too hot and since Lisbon is built on seven hills, you can't avoid a daily cardio anyway). To make things perfect, we stayed in a lovely apartment with a roof terrace (perfect view over Lisbon, plus perfect place for a morning Salutation to the sun. Oh yes,  I traveled with a yoga mat. Proof on my Instagram account, here :-)

Keď sme dorazili na posledné miesto cesty, do Lisabonu, rozhodli sme sa to zobrať veľmi zľahka, nezáväzne a pomaly (navyše, už bolo extra teplo a Lisabon je postavený na siedmych kopcoch, takže dennej makačke sa nevyhnete tak či tak). K dokonalosti nás posunulo ubytovanie: milý byt s terasou na streche (a výhľadom na Lisabon. Perfektné miesto na ranný Pozdrav slnku. Lebo som cestovala s podložkou na cvičenie. Fakt. Dôkaz na Instagrame, tu aha :-)


 


Fun fact: Lisbon has perfect light. The sunlight is multiplied by mostly white building facades and light pavements, so you feel like you're in a photo studio all the time. Don't forget your hats though.

Zaujímavosť: Lisabon má dokonalé svetlo. Poväčšine biele fasády a svetlá dlažba odrážajú slnko tak, že máte pocit, že ste neustále v ateliéri. Ale nezabudnite si klobúky!













The most perfect traditional sweet pastry called pastéis is found in Belém, where they serve it hot from the oven. I don't really have a sweet tooth, but sprinkled with cinnamon, I ate two four in a sitting.

A najdokonalejšie tradičné koláčiky, pastéis, majú v Beléme, kde vám ich donesú rovno z pece. A aj keď ma sladké až tak neberie, posypené škoricou som ich dala dva štyri. Dovidopo.






All right, this is the end of our two weeks Portugal roadtrip. Thanks for your patience and time, we enjoyed every minute of it. And didn't miss a chance (and mirroring surface) to have a few pictures of us as well :-)

Tak, koniec nášho dvojtýždňového cestovania po Portugalsku. Ďakujem za vašu trpezlivosť a čas, nás to bavilo neskutočne. A nevynechali sme šancu (a zrkadlové plochy) mať aj spoločné fotky :-) Čau.


14 comments:

  1. Nádherné fotky. V Portugalsku jsem strávila rok a strašně mi ty časy chybí a to jsem neodjela ani měsíc zpátky. K tomu ty ještě ty tvoje super fotky!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak rok v portugalsku mozem so svojimi dvomi tyzdnami iba ticho zavidiet :-) dakujem :-)

      Delete
  2. som rada (ale vlastne nie som rada), že táto séria fotiek končí. Je to tam nádherné, ty si to krásne pofotila a mne je ľúto, že už nemám dosť dovolenky :) takže možno o rok!

    ReplyDelete
  3. aj my mame zopar zrkadlových fotiek :) lisabon je moja srdcovka, raz tam určite zájdeme, a dáme portugalsko pešo :)

    ReplyDelete
  4. vidim, ze ste sedeli v rovnakej restike ako ja pred dvoma dnami v Lisabone portas do sol pri vyhliadke santa luzia

    ReplyDelete
  5. Marika, prosím ťa, na aký foťák a film si fotila tieto fotky, sú bezkonkurenčne najlepšie :) a to krásne ubytovanie s výhľadom si ukladám

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakujem, su ako vsetky ostatne: moj canon eos 300, s 50mm/1.4 objektiv a tieto konkretne Kodak Ektar 100... a majitelka sa vola Sophia :-)

      Delete
  6. The colour and quality of your photographs makes them look so timeless! I've only been to Portugal once and it was in a very isolated Northern area, far from any busy centres. Whilst it was gorgeous, your blog has inspired me to take a trip to Lisbon, the place and people look enchanting! Thank you for sharing!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Immy, thank you for your comment :-) I loved the more isolated or rather small places in the southwest as well, but Lisbon is definitely worth a trip. enjoy! :-)

      Delete
  7. Och, prave som dostala strašnú chuť cestovať... Nádherné fotky

    ReplyDelete
  8. teraz nechápem ako si mohla zvládnuť štyri tie kolášiky! ešteže tu je toľko kopcov a môžeš všetky tie pečivká čo tu majú ľahko vybehať :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. už znovu chápem, boli sme už aj my na veľa paštéšov v beléme :-D

      Delete