2/10/2014

Prêt-à-click




Pictures from the Converse Spring/Summer presentation. Get ready for a tie-dye version of the classics (just preparing a little shoot with young artist and their interpretation of tie-dye, will keep you posted). Me, I am going for the camo (again!). Seems like my hidden fighter spirit is coming alive... Plus some highly clickable links for you to kick off this week:
Fotky z nedávnej Converse Jar/leto prezentácie. Hlavnou líniou na tento rok bude tie-dye verzia, alias batika a žiarivé farby (práve s mladými umelcami pripravujeme malý shoot s ich interpretáciou tie-dye, už sa na to teším veľmi!). Mňa osobne oslovila (zasa raz!) camo verzia klasiky. Asi začínam mať nejakého bojového ducha, hm... Plus pár prudko klikateľných linkov pre vás, na odštartovanie nového týždňa:

1. Remember this article about the very talented Slovak designer, Juraj Straka, working for big fashion houses? Well, Juraj has moved on since, directly into the newly re-opened house of Schiaparelli, see his print designs on the runway, here. And all my thumbs up!
Pamätáte si tento článok o talentovanom slovenskom dizajnérovi Jurajovi Strakovi, ktorý navrhoval potlače pre veľké módne domy? Takže, Juraj sa medzitým posunul ďalej, konkrétne do novo sa rozbiehajúceho, legendárneho módneho domu Schiaparelli. Jeho aktuálne potlače v prvej kolekcii Schiaparelli si môžete pozrieť tu, aha. A všetky palce hore Jurajovi!

2. Heard about the 52 projects? It is the weekly photo-monitoring of a chosen theme/object, all through the year. Every week one photo. Just found three Slovak moms, all talented photographers, taking pictures of their children in a 52 project: one is Anna Strachan, here, and the other Zuzana Smolkova, here, and Katta Tubbio, here, you probably already know. Enjoy!
Zachytili ste projekty s názvom 52? Ide o pravidelné, každotýždňové fotografovanie vybranej témy/objektu počas celého roka. Každý týždeň jedna fotka. Ja som práve narazila na tri maminy, všetko talentované fotografky, ktoré začali projekt 52, pričom zachytávajú svoje deti. Potešte oči: u Anny Strachan, tu, Zuzany Smolkovej, tu, a už vám známej Katty Tubbio, tu aha.

3. Happy folk clicking: a beautiful map of Slovak folk embroidery.
Šťastné ľudové klikanie: perfektná mapa slovenskej výšivky!

Bonus: do štvorice všetko dobré, poctivé slovenské, drevené dosky na krájanie. Plus 10 bodov za vtipný názov značky. Selawood! :-)

2 comments:

  1. Project 52 je skvelý, ja som ho objavila ešte v r.2012 na blogu Jodi http://www.practisingsimplicity.com/ (vtedy mal blog nazov cheandfidel). Je to naozaj super pozerať ako sa deti na fotkách menia a ako sa zvyčajne samotné mamy - fotografky zdokonalujú počas toho roka....

    ReplyDelete
  2. ách nejradši bych vykoupila každou jejich kolekci

    ReplyDelete