5/23/2014

Bicycle stories: Mira


This Bicycle story was shot last year. When the Old bridge over the Danube was still standing. It wasn't just like that, there was a small film crew just behind us, filming us for a series of short documents "Fetiše socializmu", for an episode about bikes during socialism.
Which Mira's bike is perfect for. She found it at one of her trips back home to Partizánske, locked in a small cellar of her apartment building. It's a beautiful Lady 26 model, which belonged to her neighbour and was given to her, since he did not use it anymore. So a friend transported it to Bratislava, she let it fixed up at Modrofúz and now they cruising together the streets.

Túto sériu s krásnou Mirou sme fotili ešte minulý rok, na Starom moste, po ktorom dnes ostali už iba osamotené piliere. A nebolo to len tak, hneď za chrbtom sme mali malý filmový štáb, ktorý točil časť dokumentárnej série "Fetiše socializmu" - do časti o bicykloch. 
A ten Mirin je dokonalým príkladom bicykla z čias socializmu. Našla ho v takej tej malej panelákovej pivnici v bytovke rodičov v Partizánskom. Pán sused, ktorému krásny model Lady 26 patril, jej ho venoval, keďže ho už nevyužíval. Kamarát Ladynu prepravil do Bratislavy, u Modrofúza ju dali dokopy (vymenili sedadlo, blatníky, nalakovali) a teraz si to spolu s Mirou šinú ulicami Bratislavy.






Oh, we were wearing mics during the shoot, see Mira's in this picture :-)
Počas točenia sme mali na sebe mikrofóny, aha tu Mirin :-)


The episode on bikes will be aired today, on Friday at 9.45 p.m at Jednotka. See you there! 
Časť o bicykloch sa vysiela dnes, v piatok, o 21.45 na Jednotke. Budeme vám mávať!

11 comments:

  1. Skvely! Kolo cenim na podobnem ted jezdim po kodani haha!

    ReplyDelete
  2. už to skončilo práve.. také krátke :(

    ReplyDelete
  3. aaaa ďalšia časť o hračkárskych tatrovkách supeeeer :)))))

    ReplyDelete
  4. Pláču za tím mostem ! :/

    ReplyDelete
  5. Jaaa neviem, kde na takych krasnych ludi chodis! Ja som vcera v buse videla akurat pat (5!) chlapov v trenkach, tielkach a s ponozkami v sandaloch... -_- :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. selektivne videnie sa tomu hovori vraj. ja sa snazim tych peknych vidiet :-D

      Delete
  6. Nice Page and Post. Still wait The update

    ReplyDelete