5/16/2014

Malmö bikes and design


This strange weather just reminded me of a trip to Malmö and my winter coat - on the picture (that I just picked up from the dry-cleaners, ready to put it away till next winter... now I am not so sure...).
This trip was a real quick tasting of the third biggest city in Sweden. Apart from the surprising fact that all bars and pubs and restaurants were closed in the evening (the Swedes prefer to entertain their friends in their homes - because they do have beautiful homes!), Malmö was all about bikes and design shops (I almost cried on every corner, wanted to buy everything!) and bikes and design shops and bikes and IKEA.

Toto prapodivné počasie mi pripomenulo návštevu Malmö a môj obľúbený zimný kabát - ten na obrázku (ktorý som si len včera doniesla z čistiarne, pripravený na letný spánok... no neviem...).
Cesta bola rýchlou ochutnávkou tretieho najväčšieho švédskeho mesta. Okrem toho, že nás šokovali večer zavreté reštaurácie a bary (Švédi vraj radšej pozývajú a hostia rodinu a priateľov u seba doma - lebo však majú pekné domovy!), Malmö bolo: bicykle, obchody s dizajnom (na každom rohu. Skoro som sa rozplakala od túžby si to všetko zobrať domov!), bicykle, obchody z dizajnom, bicykle a IKEA.













IKEA have completely changed their kitchen system, upgraded it to a more flexible, modern and very variable METOD system with new surfaces, now it's more like a lego (you can build your living room from the METOD system) - see the picture gallery here.

IKEA nedávno úplne zmenila svoj kuchynský systém, vytunovala ho na viac flexibilný, moderný a ľahko variovateľný systém METOD - s novými povrchmi a vychytávkami - teraz je to viac ako lego (napríklad si z toho môžete vyskladať aj obývačku) - galériu fotiek nájdete tu.

5 comments:

  1. Tiez som mala tu moznost zavitat do Malma, bolo to uz davnejsie, no tiez mi ucarovalo a s radostou nan spominam. :) Na blogu mam tiez par fotografickych postrehov, takze pozyvam nazriet :) http://www.salmonreindeertalks.blogspot.com/2012/11/let-me-introduce-you-to-zenit.html

    ReplyDelete
  2. Well, last time I was in Malmö, I was 9. I guess lot have changed since :)

    ReplyDelete
  3. krásne fotky! úžasná severská atmosféra z nich dýcha :)

    ReplyDelete