8/08/2013

At the Gombold újra jury session, Budapest


While at the Central European Fashion Days in Budapest, I was so happy to sneak into the jury session at the talent competition Gombold újra (meaning something in the lines of "button it again"). I have seen some juries work and took part in some myself (mainly at advertising festivals), so I was really curious to see a fashion competition to be judged. Members of the jury from Slovakia and the Czech Republic (top photo): fashion designers Mária Štraneková and Jakub Polanka.

Počas Central European Fashion Days v Budapešti som sa veľmi rada prešmykla do miestnosti, kde prebiehalo porotcovanie talentovej súťaže Gombol újra (v preklade niečo ako "zapni si to znova"). Nejaké poroty pri práci som už videla a sama som sa nejakých zúčastnila (aj keď skôr na reklamných festivaloch), takže ma nesmierne bavilo sledovať porotcovanie módy. Členmi poroty boli aj slovenský a český návrhár (foto hore): Mária Štraneková a Jakub Polanka.


Also member of the jury, folk singer Márta Sebestyén. Do you know Marta's Song by Deep Forrest? Or this song from the movie English Patient? Yup, that's her  :-)
The Gombold újra talent competition was held for Hungarian designers in four categories. All the collections were supposed to be inspired by the countries of the Visegrad Four: their traditions, history, visuality, symbols, you name it. Here the worthy winners:

Členkou poroty bola aj speváčka Márta Sebestyén. Poznáte Marta's Song od Deep Forrest? Alebo túto pesničku z filmu Anglický pacient? Tak, to je ona :-)
Talentová súťaž Gombold újra bola otvorená pre maďarských dizajnérov v štyroch kategóriách. Všetky kolekcie mali byť inšpirované krajinami Vyšehradskej štvorky: ich tradíciami, históriou, vizualitou, symbolmi, vtipmi, čo len chcete. Tu hodnotní víťazi:



In the Newcomer Fashion category: Csík Orsolya inspired by beds. And sleeping.

V kategórii módy Nováčik: Csík Orsolya inšpirovaná posteľami. A spánkom.


In the Newcomer Accessories category: Kovács Ágnes with these amazing leather structured bags (on the left).

V kategórii doplnkov Nováčik: Kovács Ágnes s týmito nádhernými koženými prepletanými taškami (na ľavej strane fotky).


In the category for already established designers, called Old hands Fashion: the already mentioned NUBU brand.
V kategórii módy už zabehnutých značiek, zvanej Old hands: už nedávno spomínané dizajnérky NUBU.


And in the Old hand Accessories category: Erdei Ildikó Virág and her brand Masamod with these yummy headpieces that the jury couldn't resist to try on:

V kategórii doplnkov Old hands: Erdei Ildikó Virág a jej značka Masamod s tými pokrývkami hlavy lákajúcimi k zakusnutiu. Porota tiež neodolala ich skúšaniu:


Other visually pleasing moments and collections from the competition here:

Ďalšie vizuálne highligty zo súťažných kolekcií:









8 comments:

  1. No treba uznat, ze su to zaujimave kusky

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. absolutne nenositelne... celkovo otras
    Katka

    ReplyDelete
  3. tiez mi nepripadaju nicim zvlastne...zuzy

    ReplyDelete
  4. Ta biela kolekcia je uzasna! Hlavne model vpravo

    ReplyDelete
  5. ach keď čítam niektoré komentáre tu vyššie tak len neveriacky krútim hlavou :) každopádne mi práca Nováčika roka Csík Orsolya pripomína veci Hany Zárubovej a tie veľmi môžem, takže sa mi to páči aj nápad, aj prevedenie :)

    ReplyDelete
  6. tá prvá víťazná je super!

    ReplyDelete
  7. tie saty dole vlavo by som brala hned!!!! totalne skvela moda!!!!

    ReplyDelete