10/16/2010

Inspiration: From Me To You


Let me introduce you to one of my all time favorite blogs: From Me To You. It is a wonderland of photography by New York based photographer Jamie Beck (yup, that's her up in the pictures. I know, so beautiful and so talented, life is just sooo fair sometimes ;-)
There is no better way to describe her photography as the capturing of atmosphere. She has this rare gift of locking into pictures the atmosphere of a a city, of a neighbourhood, of a house, of someone's room, life, love... PLUS, she has this fun thing she does, which I love, called "Dinner and a Movie", where she makes a theme dinner suitable for watching a certain movie - all captured in beautiful photography. So she can cook too? Come on, that's pure genius :-)

Rada by som vám prestavila jeden z mojich najobľúbenejších zdrojov inšpirácie: blog From Me To You. Je to magické miesto plné fotografií newyorskej fotografky Jamie Beck (áno, na fotkách vyššie to je ona. Krásna a talentovaná zároveň. Niekedy je život fakt strašne spravodlivý ;-)
Najlepší spôsob ako opísať jej fotografie je, že fotí atmosféru. Má zvláštny dar zachytiť na fotke náladu mesta, štvrte, domu, niekoho izby, života, lásky... Navyše, občas robí úžasnú vec, ktorú volá "Večera s filmom", v ktorej varí tematickú večeru k nejakému vybranému filmu, samozrejme celú zachytenú na fotkách. Takže vie aj variť. Je prosto geniálna :-)


Jamie collects old cameras and often shoots on film. What really got me the last time was that she shot New York Fashion Week on black and white film. I can not describe it in words so I let you dive into it. Enjoy!

Jamie zbiera staré fotoaparáty a často fotí na film. Naposledy ma úplne dostala sériou fotografií z New York Fashion Weeku, ktorú fotila na čiernobiely film. Je to neopísateľný zážitok, takže vás nechám sa do nich len ponoriť. Príjemné pozeranie!


And this is just a fraction of her magic kingdom. For more pictures go here. You will have a beautiful weekend, I promise! :-)

A toto je len zlomok jej magického sveta. Viac fotografií nájdete tu. Budete mať krásny víkend, sľubujem! :-)

11 comments:

  1. Ta 2. fotka je naprosto úžasná! :)

    ReplyDelete
  2. Děkuju za inspiraci, objevila jsi poklad. ano, budu mít krásný víkend;)

    ReplyDelete
  3. To je úplně neuvěřitelný, protože já jsem ten blog objevila včera taky, čistě náhodou přes mou oblíbenou blogerku Jessicu Quirk :-D

    ReplyDelete
  4. fotky na film maji holt svoje digitalem nenapodobitelne kouzlo ;) opravdu krasne...dekuju, ze ses s nami podelila!

    ReplyDelete
  5. krásne :) dakujem za to, ze som vdaka tebe objavila nádherny blog :)

    ReplyDelete
  6. Fotky su krasne a Dinner & a movie je skvela inspiracia!

    ReplyDelete
  7. tie fotky su nadherne :) !

    ReplyDelete
  8. som rada, ak vas Jamie potesila a sprijemnila vikend, skrtam si jeden dobry cin denne, juch! :-)))

    ReplyDelete
  9. teda, atmosféra je na jej fotky tuším príliš hrubé slovo x-)

    ReplyDelete
  10. Obdivujem ludi ako ty alebo Jamie, ze viete tak krasne fotit aj na film :) Podla mna to je umenie samo o sebe :)

    ReplyDelete