11/26/2010

In the Holiday mood, Bratislava streetstyle via Turkey


Caught! These two lovely girls from Turkey wandering the streets of Bratislava, obviously already in a Christmas mood. I love Christmas, no matter if the outside world goes crazy, I don't care :-) In my world Christmas is as it used to be when we were kids. And I am looking forward to that. But since I am not a kid anymore, in the last years I discovered a few helpful hints to get me through the pre-Christmas madness. See if they might work for you:

1. I don't have a TV, hence I don't see all the commercials, don't hear jingle bells even during the news on TV, and I have no idea when the Coca-Cola truck crosses the borders of Slovakia. So the occassional Last Christmas on the radio only cheers me up :-)
2. Come end of November, I don't set foot into any shopping center during the weekends. DIY gifts have a special magic to me. Or I shop online. I have tried amazon.com, strawberrynet.com, asos.com, modcloth.com, americanapparel.com, martinus.sk, sashe.sk, uzisito.sk, etsy.com. If you have tips for great online shops, don't keep them to yourself, please share them in the comments! :-)
3. Now this is a tough one - I try to accept the fact that I am not perfect, ha! So my living space is not going to be perfectly cleaned, decorated with a theme or in matching colours, I won't have 10 different self-baked goodies and all that doesn't make me a bad person. Told you, this is a tough one...
4. None of this is working? You should drink more boiled wine :-)
Dears, have a magical pre-Christmas time, I will try my best!


Prichytené v predvianočnej nálade! Dve slečny z Turecka, túlajúce sa po Bratislave v predvianočnom čase. Ja Vianoce milujem. Tak. A je mi jedno, že svet okolo z nich šalie. V mojom svete majú Vianoce stále takú náladu, ako keď sme boli deti. A na to sa každý rok teším.
Ale keďže detstvo mám už tesne za sebou, posledné roky som si vyladila pár tipov ako prekonať predvianočné šialenstvo. Možno zaberú aj u vás: 

1. Nemám televízor, tým pádom všetky vianočné reklamy idú mimo mňa, nepočujem roľničky rynúce sa zo všetkých reproduktorov a netuším, či kamión Coca-Cola už prekročil slovenské hranice. Takže občasný Last Christmas v rádiu ma len rozveselí :-)
2. Od konca novembra nechodím cez víkendy do nákupných centier. Nie, ani do čistiarne alebo kina. Ručne robené darčeky majú pre mňa zvláštne čaro. A nakupujem online. Vyskúšala som: amazon.com, strawberrynet.com, asos.com, modcloth.com, americanapparel.com, martinus.sk, sashe.sk, uzisito.sk, etsy.com. Ak máte super tipy na online shopy, nebuďte sebeckí a podeľte sa o ne v komentoch! Ježiško sa vám isto odvďačí :-)
3. Pozor, tento bod je výzva - snažím sa akceptovať fakt, že nie som dokonalá, ha! :-) Takže byt nebudem mať dokonale uprataný, tematicky vydekorovaný ani farebne zladený, ani nenapečiem 10 druhov koláčikov. A toto všetko neznamená, že som nemožná. Hovorila som, že to bude výzva...
4. Nič z toho nezaberá? Pijete málo vareného vína :-)
Drahí moji, prajem nádherný čas predvianočný, ja robím, čo sa dá!

20 comments:

  1. Ah the cape is gorgeous but so are the reindeer ears!

    ReplyDelete
  2. tak tieto slečny sú skvelé. Taká veľmi dobrá atmosféra z nich ide- vianočná. Júúj teším sa na vianoce!!!

    ReplyDelete
  3. Paráda! :)

    ReplyDelete
  4. takže k tomuto článku toľko:
    1. tie baby sú nádherné :)
    2. tvoj článok je nádherný
    3. priam z neho kričí optimizmus
    4. moja obľúbená téma: VIANOCE :)
    5. síce som ešte dieťa, ale myslím, že každé moje Vianoce budú vždy rovnaké ako spred pár rokov, keď som bola ešte malinká :)
    Čo k tomu? Šťastné a veselé :)

    ReplyDelete
  5. ModCloth shippuje na Slovensko?? To sa mi ako podarilo zmeškať?

    ReplyDelete
  6. Splendid :)) Looking forward to Xmas all the more :)

    ReplyDelete
  7. skvelý článok, ďakujem za zlepšenie nálady :)

    ReplyDelete
  8. lovely! :-) ja este yoox.com.

    ReplyDelete
  9. som stotžnene stotožnená s tvojimi slovami.
    a turecké slečny sú vianočky podarené.

    ReplyDelete
  10. Suhlasim s clankom, len tie obchodaky sa mi nedari obchadzat :D
    Slecny su velmi sympaticke :)

    ReplyDelete
  11. slecny su carovne
    tvoj vianocny komentar uzasny
    uz len tu telku musim vyhodit :-)

    ReplyDelete
  12. po tomto článku a dnešných vianočných trhoch sa ešte viac teším na Vianoce. ďakujem ! :)

    ReplyDelete
  13. body 1-3 su u mna pravidlo uz roky. Na varene vino ale stale cakaaam:-)

    ReplyDelete
  14. :-)))) super, vidim, ze nie som sama, co sa tesi na Vianoce :-)

    tatiana: modcloth sa vludil omylom troska - uz som tam mala totiz parkrat shopping cart plny - ale skontrolovala som to prave, aktualne pisu, ze shippuju do celeho sveta, tak konecne idem vyskusat :-)

    babo: s motivom vianociek opatrne tieto vianoce :-))))

    rybicka: olahop! :-)

    Patiiiii! :-)

    ReplyDelete
  15. ach ja miluju tvuj blog

    ReplyDelete
  16. I don't have a TV, hence I don't see all the commercials, don't hear jingle bells even during the news on TV, and I have no idea when the Coca-Cola truck crosses the borders of Slovakia. So the occassional Last Christmas on the radio only cheers me up :-)

    ReplyDelete
  17. have no idea when the Coca-Cola truck crosses the borders of Slovakia

    ReplyDelete
  18. Nice post! This is a very nice blog that I will definitively come back to more times this year! Thanks for informative post.
    COLLECTION SHOP ONLINE

    ReplyDelete